Tribuna
Red Bull Romaniacs revine în octombrie! ”De fapt, România este mult mai frumoasă toamna!"
Ovidiu BOICA
1665 vizualizari
Red Bull Romaniacs revine în octombrie! ”De fapt, România este mult mai frumoasă toamna!
Ediția din acest an, a XVII-a, Vertical Madness, a celui mai dificil raliu de hard-enduro din lume, programată inițial pentru 21-25 iulie, a fost mutată de organizatori la finalul lunii octombrie. Pentru Red Bull Romaniacs nu este o noutate, prima ediție desfășurându-se, în 2004, tot toamna.

 

Pandemia de coronavirus n-a reușit să ”viruseze” și Red Bull Romaniacs, spre deosebire de alte evenimente de pe întreg mapamondul ale căror ediții din 2020 au fost amânate pentru anul viitor. Programat inițial în perioada 21-25 iulie, cel mai dificil raliu de hard-enduro din lume va avea loc în cele din urmă la finalul lunii octombrie, astfel încât să se poată desfășura în deplină siguranță, susțin organizatorii. Startul celei de-a XVII-a ediții se va da lângă Sibiu, pe 27 octombrie, iar câștigătorii vor fi desemnați pe 31 octombrie.
Red Bull Romaniacs va fi ultima etapă din sezonul 2020 al World Enduro Super Series (WESS), după Hawkstone Park (Marea Britanie), Extreme XL Lagares (Portugalia) și Hixpania (Spania). Având în vedere mutarea competiției în octombrie, cursa din România îi va duce pe concurenți la un nou nivel. Majoritatea riderilor obișnuiți cu arșița, aversele și peisajele verzi ale verii vor avea parte la această ediție de culorile toamnei. Aceasta nu este prima ediție a Red Bull Romaniacs care se desfășoară toamna, prima ediție a raliului, cea din 2004, având loc tot în octombrie.
 
S-a dat startul înscrierilor
 
Amânarea cursei a fost o decizie dificilă, întreaga echipă din jurul fondatorului Martin Freinademetz fiind pregătită pentru data inițială din iulie. Din păcate, dat fiind că restricțiile de călătorie sunt încă în vigoare în multe dintre țările de unde provin concurenții deja înscriși, schimbarea datei a fost inevitabilă. Organizatorii speră ca, până la finalul lunii octombrie, situația să se îmbunătățească
Începând cu 6 iulie a fost deschisă o nouă sesiune de înscrieri, pentru cei care vor să ia parte la Vertical Madness.
 
Fără Prolog în 2020
 
De luni bune, echipa care se ocupă de organizarea celei de a XVII-a ediții a competiției care a trasat trendul mondial când vine vorba de show-uri urbane și pe baza căreia s-a dezvoltat WESS (World Enduro Super Series, Seria Mondială de Super Enduro) găsește soluții pentru ca raliul să se poată desfășura în deplină siguranță.
Pentru a proteja publicul, echipa organizatoare și participanții, Prologul urban a fost înlocuit cu o spectaculoasă sesiune de calificări off-road, fără spectatori. Riderii vor avea de parcurs aproximativ 20 de kilometri la fiecare dintre cele cinci clase, Gold, Silver, Bronze, Iron și Atom, iar la final se va stabili ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile în munți.
Highlightul celor cinci zile de raliu din 2019 (prolog+ 4 zile de off-road) a fost distribuit în peste 190 de țări, iar povestea ediției din 2020 va avea și ea o distribuție globală, asigurându-se astfel continuitatea promovării României.
 
Se respectă distanțarea
 
Organizatorii Red Bull Romaniacs dau asigurări că au fost deja luate în calcul unele măsuri, pentru ca ediția din acest an a raliului să fie una demnă de cartea de vizită construită de-a lungul celor 16 ani. Organizatorii cunosc importanța raliului atât pentru turismul și sportul din România, cât și pentru numărul mare de oameni care lucrează la această competiție, așa că au configurat o ediție adaptată condițiilor din 2020.
În ceea ce-i privește pe concurenți, hard-enduro este un sport individual, în care nu este necesară interacțiunea între sportivi, aceștia fiind distanțați prin natura sportului. În funcție de cum vor evolua lucrurile, vor fi adoptate măsuri care să limiteze interacțiunea când participanții nu se află la probele din munți, pe traseu. Astfel, briefingul zilnic se va desfășura online, zonele de lucru din paddock și parcurile de service vor fi amenajate la distanțe mult mai mari, iar interacțiunea cu organizatorii în timpul verificărilor administrative și tehnice se va face ținând cont de măsurile de distanțare socială.  Regulile și măsurile necesare prevenirii răspândirii Covid19 sunt obligatorii pentru toți participanții la eveniment.
 
”România e mai frumoasă toamna”
 
Martin Freinademetz, fondatorul Red Bull Romaniacs, a afirmat că traseul pentru ediția de anul acesta este pregătit deja. Austriacul e de părere că țara noastră e mai frumoasă toamna decât vara. "De-a lungul crizei, ne-am concentrat pe pregătirea raliului, fără să știm niciodată dacă se va putea desfășura sau nu. Traseul este pregătit iar echipa este în așteptare - gata de start. Mă bucur că am avut nervi tari și putem organiza raliul și în acest an dificil. S-a mai concurat la Red Bull Romaniacs în luna octombrie, chiar în primul an (2004), iar ediția Vertical Madness va aduce un contrast interesant dacă ne gândim la atmosfera de vară în care s-a concurat în ultimii ani. De fapt, România este mult mai frumoasă toamna", a spus Freinademetz.
 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA