Tribuna
AFF
Red Bull Romaniacs 2018 : Prolog alcătuit din 12 obstacole. Paradă festivă în centrul orașului. Rideri din 53 de națiuni la start
b.o.n.
2824 vizualizari
Red Bull Romaniacs 2018 : Prolog alcătuit din 12 obstacole. Paradă festivă în centrul orașului. Rideri din 53 de națiuni la start

Cel mai dur raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, transformă încă o dată, săptămâna viitoare, Sibiul în capitala hard enduro-ului. Timp de cinci zile, concurenți din toate colțurile lumii vor încerca să ducă la bun sfârșit această cursă epuizantă.
După ce, la prima ediție, acum 15 ani, au participat câteva zeci de rideri, în 2018 pe lista de start apar reprezentanți din mai multe națiuni decât concurenți în 2004.
”Pentru mine, primul raliu în România a fost o totală nebunie. A fost genul de cursă pe care o să o țin minte tot restul vieții mele, fără niciun dubiu”, spune Cyril Despres, triplu câștigător la Red Bull Romaniacs, sportivul care a câștigat primele două ediții ale acestei competiții.
 
Prolog alcătuit din 12 obstacole
Raliul se desfășoară pe durata a 5 zile. Prima zi este destinată prologului urban, ce are loc în fiecare an pe bulevardul Corneliu Coposu, în centrul orașului Sibiu. Traseul artificial este creat de Andy Fazekas și echipa clubului Crazy Bike și, de la an la an este din ce în ce mai dificil și în același timp mai spectaculos.
  • ”Prologul este show-ul pe care noi dorim să îl oferim orașului. În fiecare an sunt zeci de mii de sibieni și turiști care vin să vadă un eveniment unic în România, un eveniment ce aduce de fiecare dată faimă orașului Sibiu. În același timp, e și primul test pe care concurenții trebuie să îl treacă, un test greu, dificil, dar care îi bagă în priză pentru cele patru zile de offroad ce urmează”, spune Andy Fazekas.
Prologul Red Bull Romaniacs 2018 numără 12 obstacole artificiale care mai de care mai spectaculoase. Concurenții se vor întrebuința serios pentru a termina prologul, rezultatele urmând a stabili ordinea de pornire în prima zi de offroad.
 
Rideri din 53 de țări la start
Cea de-a 15-a ediție vine cu o premieră în hard-enduro-ul mondial. Nu mai puțin de 53 de națiuni din toate colțurile globului sunt reprezentate la startul Red Bull Romaniacs 2018. Cei mai mulți vin din Marea Britanie, 86 de motocicliști, urmată de Australia, cu 46, Germania și Austria cu câte 38, Rusia cu 35 și Franța cu 29. De asemenea, din Mexic vor veni 22 de rideri iar din Statele Unite 20. Alături de ei vor participa concurenți din Malaezia, Indonezia, Japonia, Niger, Chile, Peru, Coreea de Sud, Venezuela și chiar din Insulele Virgine.
 
Luni, paradă festivă
Red Bull ROmaniacs debutează cu o paradă festivă ce va avea loc luni, 23 iulie. Reprezentanți ai fiecărei națiuni prezente la Red Bull Romaniacs 2018 vor mărșălui pe motociclete pe str. N. Bălcescu, la ora 16:30, și vor ajunge în Piața Mare, unde favoriții competiției și reprezentanții celor 53 de națiuni vor fi prezentați în fața publicului. Prezentarea va fi urmată de o sesiune demo pe circuitul Prologului de pe Bulevardul Coposu unde cei mai buni motocicliști ai clasei Gold vor face pentru prima dată cunoștință cu surprizele pregătite de Andy Fazekas. Evenimentul se va încheia în jurul orei 18:30.
Prologul Red Bull Romaniacs va începe marți dimineață, 24 iulie la ora 8:30, cu calificările claselor Bronze, Silver și Gold. Ultimii care vor intra pe traseu sunt concurenții de la clasa Iron care doresc să parcurgă Prologul pentru o clasare cât mai bună la startul primei zile de off-road. Pentru concurenții acestei clase participarea la Prolog nu este obligatorie. Cei mai rapizi 35 de concurenți din fiecare clasă vor lua apoi startul în finalele ce încep la ora 17.
 
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA