FITS 2022
Tribuna
Rareș Uță și Lucas Tohătan, în lotul pentru meciurile cu Luxemburg şi Albania din preliminariile FIBA Eurobasket 2025
b.o.n.
571 vizualizari
Rareș Uță și Lucas Tohătan, în lotul pentru meciurile cu Luxemburg şi Albania din preliminariile FIBA Eurobasket 2025
© Facebook BC CSU Sibiu

 

Pivotul lui BC CSU Sibiu, Rareș Uță, a fost inclus de selecționerul Dragan Petricevici în lotul cu care va aborda următoarele două jocuri din preliminariile FIBA Eurobasket 2025, cu Luxemburg și Albania. Din lot face parte și Lucas Tohătan, baschetbalistul de 23 de ani care, după 4 sezoane petrecute la CSU, se va transfera la CSO Voluntari.

Federaţia Română de Baschet a anunţat, luni seară, lista de 15 jucători convocaţi pentru meciurile programate pe 30 iunie şi 3 iulie.

Potrivit federației, jucătorii convocaţi de antrenorul Dragan Petricevic, la reunirea din 22 iunie, sunt Tudor Gheorghe (BCM ”U” FC Argeș Pitești), Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu), Marcu Badiu (CSO Voluntari), Patrick Richard (”U” BT Cluj-Napoca), Dragoş Diculescu (Lanstede Hammers Zwolle/Țările de Jos, Luca Vasile (Rapid București), Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea), Mihai Măciucă (BCM ”U” FC Argeș), David Vida (CSO Voluntari), Nandor Kuti (”U” BT Cluj-Napoca), Emanuel Căţe (UCAM Murcia/Spania), Rolland Torok (CSO Voluntari), Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești), Rareş Uţă (BC CSU Sibiu) şi Alex Olah (SCM Timișoara).

Pe lângă cei 15 baschetbaliști, pe lista de eligibilitate transmisă de Federația Română de Baschet la FIBA se mai află și alți jucători care pot fi convocați în regim de urgență, și anume Kristopher Richard şi Tudor Fometescu, ambii de la CSM CSU Oradea.

Cantonamentul echipei naţionale va avea loc la Timişoara, unde se va desfăşura şi meciul cu Luxemburg, pe 30 iunie.

Partida cu Albania va avea loc în 3 iulie, în deplasare.

”Tricolorii” sunt lideri în Grupa B a precalificărilor FIBA EuroBasket 2025, după primele partide, ambele câștigate, 73-70 cu Luxemburg şi 101-84 cu Albania.

Din cele 10 echipe naţionale implicate în prima fază a precalificărilor, prima clasată în fiecare din cele trei grupe se va califica mai departe, precum şi una de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

Meciurile din faza a doua a precalificărilor se vor juca în august 2022, noiembrie 2022 şi februarie 2023.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA