Tribuna
AFF
Raliul Sibiului România, 19-21 iulie
Ovidiu BOICA
2562 vizualizari
Raliul Sibiului România, 19-21 iulie
Al doilea eveniment ca importanţă din România, în 2012
Doar finala Europa League, desfăşurată în luna mai, pe Arena Naţională din Capitală, este mai importantă decât Raliul Sibiului România, etapă din IRC, într-un clasament al celor mai mari evenimente sportive ce au loc în România, în acest an.

Patru ani au fost suficienţi pentru ca Raliul Sibiului să ajungă în International Rally Challenge (IRC), a mărturisit, ieri, într-o conferinţă de presă, Berti Panaiot, unul dintre organizatori. "Noi ne-am făcut un plan pe 5 ani, dar am reuşit în 4 să ajungem în IRC. Vom vedea cum ne descurcăm anul acesta şi abia apoi ne facem planuri pentru ediţiile viiitoare. Am dus raliul în IRC şi pe Eurosport. Ce ne mai dorim? Să ajungem în WRC", a declarat Panaiot, mai în glumă, mai în serios, susţinut de directorul Raliului Sibiului România, Sorin Itu.
Optimismul celor 2 a fost susţinut şi de o afirmaţie făcută de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cu ocazia acelleiaşi conferinţe: "Dacă va fi un succes ediţia din acest an, putem considera că merită o finanţare mai bună în 2013. Cred că Raliul Sibiului este un eveniment foarte bun, de mare clasă. Municipiul Sibiu îşi doreşte să aibă parte de astfel de competiţii. Cred că niciunul dintre noi nu şi-ar fi imaginat, acum 10 ani, că se va ajunge la un asemenea nivel". Pentru ediţia din acest an, organizatorii Raliului Sibiului au primit, din partea Consiliului Local, suma de 250.000 de lei.
Organizatorii Raliului Sibiului România se mândresc cu faptul că, în acest an, doar un singur alt eveniment sportiv din ţara noastră este mai important decât această competiţie. "Numai finala Europa League, de la Bucureşti, a fost mai importantă decât Raliul Sibiului", a mai spus Berti Panaiot, care a mai punctat alte câteva aspecte interesante: "Raliul Sibiului este al doilea din lume care are parcul de service chiar în centrul oraşului. Aşa ceva se mai întâmplă doar în Belgia, la Ypres. Anul acesta, parcul de service va fi stabilit în Piaţa Mare. Apoi, Raliul Sibiului România este printre puţinele din lume care are programate două probe speciale pe noapte, ambele în prima zi a competiţiei, Păltiniş în urcare şi Şanta, în coborâre. În plus, Raliul Sibiului România se numără printre puţinele care au inclusă o probă de asfalt, în cadrul unui raliu de macadam".

Peste 6 ore de transmisie pe Eurosport
Directorul Raliului Sibiului România, Sorin Itu, a declarat, în conferinţa de presă ce a avut loc în sala de şedinţe din incinta Primăriei, că evenimentul va fi preluat de Eurosport. "Această competiţie va fi pe Eurosport, minim 6 ore de transmisie. Postul respectiv va prelua imagini din Sibiu şi d epe probele Crinţi, Dobârca şi Şanta Max", a spus Itu. Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a probelor care îi aşteaptă pe cei 60 de participanţi la Raliul Sibiului România şi a dezvăluit faptul că una dintre străzile din centrul Sibiului, str. Gh. Lazăr, va fi blocată de joi, 19 iulie, ora 24.00, şi până sâmbătă seara (20.00) deoarece aici se va face alimentarea maşinilor participante la acest raliu.

60, nu 61
Deşi organizatorii anunţaseră 61 de echipaje la start, în cele din urmă vor fi doar 60, pentru că Csaba Spitzmuller a anunţat că nu va mai putea fi prezent la Sibiu din cauza unor probleme de ordin medical. "Csaba Spitzmuller ne-a anunţat că nu mai vine pentru că are probleme de sănătate şi e spitalizat", a declarat, aseară, Berti Panaiot.comentarii
4 comentarii

intrebare pentru cei cunoscatori> care sunt cele mai bune zone pentru public pe PS?
multumesc.
Laur
13.07.2012 11:13
In prima zi se pot urmari 4 probe: Dobarca 1, Dobarca 2, SuperSpeciala si Santa pe noapte.
In a doua zi se pot urmari maxim 3 probe: fie Gatu Berbecului 1 + Gatu Berbecului si Superspeciala, fie Santa Max 1 + Santa Max 2 si SuperSpeciala. In ambele cazuri, trebuie mentionat ca pentru a ajunge la SuperSpeciala, este obligatoriu sa nu parcati masina in interiorul probei, ci inainte de finish, pentru a putea ajunge in timp util la SuperSpeciala.
ovidiu
13.07.2012 11:21
Cele mai spectaculoase probe, din punctul meu de vedere:
Prima zi: superspeciala (slalom paralel) si Paltinis pe noapte
A doua zi: Santa Max fie pe primele serpentine de asfalt, fie pe coborarea inspre Gura Raului.
ovidiu
13.07.2012 11:50
Alta varianta pentru prima zi, zone spectaculoase: Crinti (unde, daca nu ma insel, este realizata poza din articol) si Paltinis sau Santa pe noapte.
ovidiu
13.07.2012 11:53
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA