Tribuna
PNL
Raliul Sibiului: 3, 2, 1... START! Bătălie pentru titlul de... vicecampion naţional
Ovidiu BOICA
2008 vizualizari
Raliul Sibiului: 3, 2, 1... START! Bătălie pentru titlul de... vicecampion naţional
Ediţia din acest an a Raliului Sibiului debutează în această seară cu startul festiv, în Piaţa Mică din centrul oraşului. De vineri, până duminică, cele 88 de echipaje înscrise la CNRD, CNR2D şi CNVID vor avea de parcurs peste 600 de kilometri, dintre care 123,9 de probe speciale. Raliul Sibiului este ultima etapă a sezonului, la finalul acestuia urmând să fie decernate titlurile de campioni naţionali.
 
Organizatorii, piloţii, copiloţii şi iubitorii sporturilor cu motor numără orele rămase până la startul Raliului Sibiului, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri "Dunlop", Campionatul Național Rally 2 "Dunlop" și Campionatu Național de Vehicule Istorice "Dunlop", care se va desfăşura în weekend. Competiţia debutează cu startul festiv, programat pentru joi, 4 octombrie, la ora 20:30. Evenimentul va fi precedat de un moment festiv dedicat Centenarului Marii Uniri,manifestare care va avea loc în Piața Mică, de la ora 19:40.
  • Marius Trif, directorul organizatoric al Raliului Sibiului, a prezentat, într-o conferinţă de presă, programul ediţiei din acest an. Trif a dezvăluit traseul a fost modificat în urma unor probleme apărute anul trecut. “Am ales probe noi. Am înțeles problemele de anul trecut. Am încercat să scoatem probele de viteză și să venim cu altele noi. Evenimentul începe mâine (n.a. joi, 4 octombrie) de la ora 20:30, când avem startul festiv. Probele speciale încep doar vineri. După Shakedown, vineri sunt programate probele dedicate Centenarului, de la Cârțișoara la Bâlea Cascadă, după care urmează problele de la Poiana Sibiului la Dobârca, dedicate aniversării a 25 de ani de SMURD. Sâmbătă, ziua de concurs se va încheia în jurul orei 16:00, pentru că am ținut să participăm la evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat de Primăria Municipiului Sibiu. Duminică avem probele de la Păltiniș, "Aria" și "Ambient", iar ziua se va încheia cu "superspeciala Autoklass". În deschidere, am pregătit un program inedit, cu o defillare a cadeților de la Academia Forțelor Terestre Sibiu, care vor fi înbrăcați în costume purtate de soldați, acum 100 de ani. Vom avea spectacol de drifturi, iar apoi urmează "superspeciala", iar ziua se va încheia cu festivitatea de  premiere, progrmată la ora 17:00”, a declarat Trif.
Potrivit documentelor oficiale, Raliul Sibiului 2018 va avea o lungime de 634 km, dintre care 123,9 km reprezintă lungimea celor 13 probe speciale.
Şi Mihai Leu, reprezentantul AMC Racing, partener organizatoric al Raliului Sibiului 2018, s-a arătat încândtat de configuraţia traseului competiţiei. ”Ca în fiecare an, ne dorim să facem o etapă mai bună decât precedenta și ne bucurăm că am reușit să scoatem acele probe de viteză de anul trecut. Anul acesta, am avut propuneri noi pentru probe, însă nu au putut fi chiar toate îndeplinite. Eu cred că va fi un raliu foarte frumos. Din punctul meu de vedere, ca pilot, programul nu este întocmai pe placul meu, dar fiind un oraș mare, în care se desfășoară foarte multe activități, trebuie să îi oferi publicului șansa de a participa la cât mai multe evenimente. Din aceste motive am făcut un program care să acopere dorințele tuturor. Ne așteptăm la un public numeros pe probele speciale, ne dorim ca piloții să aibă înțelegere peîn cazul micilor  probleme care pot apărea, iar în rest, cel care merge cel mai tare să câștige. Baftă tuturor!”, a declarat Mihai Leu.

 

La Sibiu se decide... vicecampionul

Problema campionului naţional absolut a fost rezolvată înainte de această ultimă etapă din CNRD, Raliul Sibiului. Italianul Simone Tempestini a... recidivat, el păstrându-şi titlul fără emoţii. Tempestini junior are 208 puncte şi nu mai poate fi depăşit. În aceste condiţii, lupta se va da pentru titlul de vicecampion naţional, pentru care sunt în luptă Vali Porcişteanu (145 puncte), Bogdan Marişca (129) şi "Giri" Gîrtofan (119).

”Ne aflăm la ultima etapă, cea la care se va decide vicecampionul de anul acesta. O etapă la care se vor alinia la start 88 echipaje, incluzând mașinile istorice și cele de la Rally 2, unde se va decide campionul. Deci, o etapă de urmărit! Bineînțeles că sunt unele obiecții legate de organizare și de traseu. Am acceptat, deși am avut unele rețineri Ați auzit și dumneavoastră despre evenimentele prilejuite de aniversarea a 25 de ani de SMURD Sibiu și evenimentul dedicat Centenarului”, a spus Danny Ungur, vicepreședintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

 

*          *          *          *          *          *          *          *          *         *          *          *          *

  • ”Penultima etapă, desfășurată la Iași, s-a încheiat puțin cam trist pentru noi, dar poate tristețea de acolo se va transforma în bucurie aici, la Sibiu. La Iaşi eram pe locul secund și, cu câteva puncte acumulate, bifam titlul de vicecampion. Din cauza acelui abandon de la Iași, ca să sunem așa, am făcut un efort și am venit la Sibiu,  pentru a mai strânge câteva puncte. Până la urmă, la Raliul Sibiului va fi o luptă strânsă, dar cred că fiecare dintre noi are obiectivul lui clar”.
                                                                                                              Vali Porcișteanu

 *          *          *          *          *          *          *          *          *         *          *          *          *

 
  • ”Am reușit să venim și noi la Sibiu. Până luni la prânz nu era clar că vom veni. Adevărul este că aveam bugetate numai 6 etape. Am reușit să ne prezentăm și vom fi la start, cu spijinul partenerilor și echipei din care facem parte. Miza este să încercăm să  rămânem pe podium. Nu va fi ușor. Raliul este unul dificil, mai ales din perspectiva vitezelor medii pe care le regăsim. Sperăm să fie o cursă reușită, o cursă bună pentru toată lumea, o sărbătoare a motosportului românesc, să fie un final de campionat plăcut pentru noi toți”.
                                                                                                                   Bogdan Marișca

*          *          *          *          *          *          *          *          *         *          *          *          *

  • ”Ne bucurăm că suntem aici și că putem lua parte la acest ultim act al sezonului 2018. Felicitări lui Mihai că ține steagul sus și se implică, mulţumim Aria pentru implicare şi pentru susţinere. Iată că și această ultimă etapă nu lasă să fie liniște, trebuie să fie puțină agitație, adică mai sunt mize, iar acest lucru e frumos. Noi ne-am făcut viața grea sezonul acesta, așa că vrem doar să parcurgem acest raliu fără evenimente, să fim rapizi, să bucurăm publicul, să ne simțim bine. Nu am nicio presiune, important este să "jucăm" frumos”.
                                                                                                                          Dan Gîrtofan

 

Raul Badiu, spre al treilea titlu în 2018

Raul Badiu, tânărul pilot sibian care, alături de Gabriel Lazăr, a câștigat toate etapele Cupei Suzuki, asigurându-şi titlul naţional în întrecerea monomarcă, și care şi-a asigurat titlul de campion şi la Clasa 9, mai are un titlu de luat în 2018, la 2WD (două roţi motrice).
”Vreau să încep prin a felicita organizatorii, pentru că fac un eveniment în sine din acest raliu, nu este doar o competiție în care închidem drumurile și ne uităm la timpi, ci un eveniment în care este implicată foarte multă lume, cu evenimente conexe, ce îmbină atât sportul, cât și cultura. Ne plac probele pe care le-am văzut astăzi (n.a. ieri). Anul acesta, chiar dacă avem asigurate titlurile la clasele la care participăm, am ținut să fim prezenți, să evoluăm în fața propriilor suporteri. Am venit ca să continuăm să aducem maximum de puncte pentru echipă și îmi doresc să terminăm sezonul așa cum l-am început, adică perfect!", a spus Raul Badiu.
Raliul Sibiului 2018 este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala "Transilvania". Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport”, în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu.
Mașina oficială a Raliului Sibiului 2018 este oferită de Autoklass Sibiu.
 
Program Raliul Sibiului 2018
JOI, 4 OCTOMBRIE
19:40 - Eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri/Sesiune de autografe - Piața Mică
20:15 - Conferință de presă echipaje - Piața Mică
20:30 - Prezentarea oficială a echipajelor/Start festiv - Piața Mică
VINERI, 5 OCTOMBRIE
09:00 - 18:00 - recunoașteri
08:30 - 13:00 - Shakedown - Șeica Mare
14:43 - PS 1  CENTENAR - Cârțișoara
16:36 - PS 2  CENTENAR - Bâlea Cascadă
19:27 - PS 3 SMURD 25 de ani - Poiana Sibiului
21:00 - PS 4 SMURD 25 de ani - Poaia Sibiului
SÂMBĂTĂ, 6 OCTOMBRIE
09:03 - PS 5 BILSTEIN - Cornățel
09:46 - PS 6 - Nou Român
10:04 - PS 7 - Chirpăr
12:27 - PS 8 Bilstein - Cornățel
13:10 - PS 9 - Nou Român
13:28 - PS 10 - Chirpăr
DUMINICĂ, 7 OCTOMBRIE
09:17 - PS 11 ARIA - Rășinari
11:50 - PS 12 AMBIENT - Păltiniș
11:00 - Concert Fanfară / Spectacol drift-uri
12:38 - PS 13 "Superspeciala Autoklass" - Sala "Transilvania"
17:00 - Festivitatea de premiere - Sala "Transilvania"
18:00 - After Party - "PlayOff"
 
 
 
 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia