Tribuna
Radu Paliciuc se întoarce la BC CSU Sibiu
b.o.n.
3092 vizualizari
Radu Paliciuc se întoarce la BC CSU Sibiu
Internaţionalul român va începe de astăzi antrenamentele la noua sa echipă. Paliciuc a mai îmbrăcat tricoul galben cu albastru între 2016 şi 2018, în sezonul 2017/2018 fiind căpitanul "vulturilor". El va purta numărul 3 pe tricou în acest sezon.

 

Radu Paliciuc revine sub comanda lui Dan Fleşeriu la un an după ce s-a despărţit de BC CSU. Internaţionalul rămân în vârstă de 31 de ani a asistat, aseară, la meciul "galben-albaştrilor" cu CSM CSU Oradea, din FIBA Europe Cup, iar de astăzi va începe antrenamentele alături de noii săi colegi.
"Într-o perioadă extrem de grea și aglomerată, cu multe meciuri și accidentări, BC CSU Sibiu avea nevoie de întăriri. Astfel, după ce a luat o pauză pentru a fi alături de familie, proaspătul tătic și fostul căpitan al lui CSU, Radu Paliciuc, a dorit să revină în sala în care s-a simțit cel mai bine, pentru a retrăi, alături de echipă și fani, unicele emoții galben-albastre", notează clubul sibian într-un comunicat de presă.
Radu Paliciuc evoluează pe pozția de extremă, iar la BC CSU, sub comanda lui Dan Fleșeriu, și-a relansat cariera și a prins echipa națională pentru EuroBasket 2017. La turneul găzduit de Sala Polivalentă din luj-Napoca, Paliciuc a jucat pe poziția 3 şi a avut medii de 7,2 puncte, 2,8 recuperări și 1,4 pase decisive împotriva Cehiei, Spaniei, Ungariei, Croației și Muntenegrului. 
După EuroBasket 2017, Paliciuc a continuat să fie selecţionat în prima reprezentativă a României, alături de care a jucat în calificările FIBA Basketball World Cup 2019 și precalificările pentru EuroBasket 2021. Chiar dacă sezonul trecut, la BCM "U" Pitești, a fost unul presărat cu ghinioane și accidentări, Paliciuc și-a păstrat eficiența în prima reprezentativă a României. În această toamnă, el a marcat 16 puncte împotriva Ciprului, 22 puncte în cele două partide cu Slovacia și a încheiat cu 10,3 puncte/meci, având o medieş de 17 minute/meci.
Ulterior, mutându-se la Cluj, a rămas aproape de baschet semnând cu Universitatea, echipă din eșalonul secund.
Paliciuc a bifat 40 prezențe în Liga Națională pe parcursul sezonului 2017/18, ultimul petrecut la Sibiu. El a avut medii statistice de 7,2 puncte, 2,2 recuperări, 1,4 pase decisive, 1,1 intercepții și procentaje de 59 la sută la aruncările de două puncte, 31 la sută la cele din spatele semicercului şi 71 la sută de la linia de "libere".
De-a lungul carierei, Radu Paliciuc a mai evoluat pentru CSU Cuadripol Brașov, BC Mureș Tg. Mureș, Steaua București și Dinamo București.

comentarii
1 comentarii

In loc sa-l fi pastrat pe Hardy, aducem inapoi un jucator ce nu a fost bun nici la noi si nici la altii.
Sezonul acesta ne-am ales cu un mare pas inapoi. Pacat...
Hard(y)
16.11.2019 12:05
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia