Continental
Tribuna
"E-learning pentru partenerii sociali"
Proiect pentru formarea profesională a foştilor sportivi
Ovidiu BOICA
1480 vizualizari
Proiect pentru formarea profesională a foştilor sportivi

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) şi Blocul Naţional Sindical (BNS) au prezentat, marţi, la Sibiu, proiectul "Oportunităţi de formare profesională în domeniul educaţiei vocaţionale". Este vorba despre o platformă de e-learning care îşi propune să asigure formarea profesională a sportivilor, în cadrul unui proiect de peste 18 milioane de lei, finanţat din fonduri europene. Cele două instituţii mai sus amintite sunt ajutate în această iniţiativă şi de Escola Professional Cristovao Colombo (Portugalia).
Cele 12 domenii de formare identificate în urma unei analize efectuate în ultimul an sunt antreprenoriatul, arbitrajul, antrenoratul, administrarea societăţilor sportive, brandingul personal, consilierea sportivă, dezvoltarea personală şi managementul stresului, jurnalismul sportiv, management de proiect, organizarea de evenimente cu caracter sportiv, precum şi unul dedicat refacerii, dietei şi nutriţiei şi un altul pentru stewarzii sportivi. Lucian Vişcoţel, managerul de proiect, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că aceste 12 domenii au fost alese în urma chestionării a 5.050 de sportivi de la 32 de discipline sportive.
Emilian Hulubei, prim-vicepreşedintele AFAN, a afirmat că iniţiativa acestui proiect a pornit de la întrebarea "Ce fac sportivii după ce îşi încheie activitatea?". Hulubei a completat că, până în acest moment, s-au întocmit proiectele, iar în momentul de faţă se fac achiziţiile publice. După aceea, toţi specialiştii din cadrul acestui proiect vor urma cursuri de formare, pentru a putea cosntrui platforma, sperând ca, în mai sau iunie 2012, aceasta să fie funcţională.
În cadrul proiectului, modulul de arbitraj va fi susţinut de către preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, bucureşteanul Vasile Avram. "Totul a pornit de la o şedinţă a Comitetului Executiv. Fiecare hotărăşte când vine vremea să înveţe. Eu am 56 de ani şi încă mai învăţ. Suntem într-o continuă acţiune de căutare şi educare a tinerilor care vor să devină arbitri, de uniformizare a pregătirii arbitrilor de pe tot parcursul ţării. Acest proiect ne-a salvat de la o situaţie fără ieşire şi nu am stat prea mult pe gânduri când mi s-a propus să susţin acest modul. Calificarea teoretică se va face prin aceste cursuri, iar pregătirea practică a arbitrilor se va face pe teren", a declarat Vasile Avram, cel care susţine că, în momentul de faţă, în România există circa 5000 de arbitri, obiectivul fiind creşterea numărului acestora la 15.000. "La FRF (n.a. Federaţia Română de Fotbal) sunt câteva proiecte interesante de dezvoltare a fotbalului românesc. Aşa că şi activitatea fotbalistică de la noi ar trebui să fie în creştere", a mai adăugat Vasile Avram.
Proiectul "E-learning pentru partenerii sociali" are o durată de un an şi jumătate şi 85 la sută din valoarea sa, de peste 18 milioane de lei, este finanţat din fonduri europene.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia