FITS 2024
Tribuna
Primăvara Mărginimii la şah şi-a desemnat câştigătorii
Primăvara Mărginimii la şah şi-a desemnat câştigătorii

Primăria Oraşului Sălişte, în colaborare cu ACS Logismart Sibiu şi Direcţia Judeţeană pentru Sport Sibiu a organizat, la mijlocul lunii martie, competiţia intitulată “Primăvara Mărginimii”, aceasta fiind a treia manifestare şahistă de succes ce a avut loc la Sălişte. Cei 39 de concurenţi din 8 oraşe au participat la cele două turnee desfăşurate în paralel, Turneul A, inclus în Grand Prix Junior 2010, pentru copiii sub 12 ani, şi Turneul B, pentru copiii sub 8 ani, unde au putut participa jucătorii ce aveau maxim categoria a III-a sportivă.
Venind după succesul câştigării olimpiadei şcolare de şah, faza pe municipiu, Mihai Mureşan, elev al Şcolii Generale nr. 20 Sibiu, a reputat un nou succes, ocupând locul întâi în clasamentul general la “Primăvara Mărginimii”, Turneul A. Fiind la egalitate de puncte dar cu un coeficient de departajare mai slab, locul doi în clasamentul general şi locul întâi în clasamentul fetelor, i-a revenit elevei Şcolii Generale nr. 21 din Sibiu, Anamaria Herciu. Pe podium au mai urcat Denis Stoia, legitimat la CS Tera-Sah Mediaş, şi Vlad Oltean, legitimat la CSU Sibiu. Categoria de 10 ani a fost câştigată de un copil extrem de talentat din Craiova, David Gavrilescu, care la numai 7 ani a reuşit o performanţă excelentă, 4,5 puncte din 6 posibile. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de sibienii Adrian Mureşan şi Răzvan Cândea. Una dintre cele mai valoroase şahiste sibiene, micuţa de numai 7 ani, Nicoleta Băcanu, elevă a Şcolii Generale nr. 6 din Sibiu, a ocupat locul 1 la categoria 8 ani.
Competiţa rezervată copiilor sub 8 ani, Turneul B, a fost câştigată categoric de şahistul vâlcean, Flavius Petrache, care a realizat 5,5 puncte din 6 posibile. Locul 2 la categoria de 8 ani şi 4 în clasamentul general a fost obţinut de o mare speranţă a Clubului Logismart Sibiu, Victor Kovacs, elev al Gradiniţei Pinocchio. Deşi abia a împlinit 6 ani, Victor mereu întreabă “când vine ora de şah?”, fiind un mare pasionat al jocului minţii. Locul 3 a fost ocupat de şahistul vâlcean Vlad Piroteală. Locul întâi la categoria 7 ani şi locul 2 în clasamentul general i-a revenit şahistului sibian Tudor Zugravu, elev al Colegiului Naţional “Octavian Goga”. Antrenat de domnul profesor Gheorghe Răşinaru, Tudor este unul dintre cei mai promiţători şahişti ai clubului CSU Sibiu. Locul 2 a fost ocupat de marea speranţă a săliştenilor, Thomas Groot, iar locul 3 i-a revenit lui Rareş Bolovan, din Sibiu. Categoria fetelor a fost câştigată de Angelina Pănescu, din Rm. Vîlcea, locul 2 i-a revenit unei şahiste de numai 5 ani din Sibiu, Andrada Vişan, iar locul 3 a fost ocupat de şahista de 6 ani din Sălişte, Georgiana Teşa.

MI Corina Moldovancomentarii
1 comentarii

Felicitari Corina pentru organizare si implicare la Saliste, felicitari tuturor copiilor dar in special bravo celor din saliste, iata caci totusi se poate daca sunt oameni cu suflet.
jan
02.04.2010 19:34
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica