Tribuna
PNL
Povestea lui Debeljuh, fostul atacant al lui Hermannstadt, în Gazetta dello Sport: ”Nu m-a vrut nimeni în Italia, astăzi aș fi fost barman. România a fost norocul meu!”
b.o.n.
1235 vizualizari
Povestea lui Debeljuh, fostul atacant al lui Hermannstadt, în Gazetta dello Sport: ”Nu m-a vrut nimeni în Italia, astăzi aș fi fost barman. România a fost norocul meu!”

 

În vara lui 2019, printre multele transferuri pe care le-a făcut echipa sibiană, proaspăt salvată de la retrogradare, s-a numărat și cel al atacantului Gabriel Debeljuh, un croat anonim de 23 de ani, venit din Serie D. Hermannstadt îi avea deja în lot pe Tsoumou, Blănaru, Yazalde - care confirmase la Mediaș, în ediția precedentă de campionat - și tânărul Sîntean pentru cele două locuri din ofensivă. Echipa sibiană a început jocul de pe ”Arena Națională” cu FCSB avându-i pe Sîntean și Tsoumou în atac. Al doilea a înscris un gol, iar în minutul 84 i-a lăsat locul lui Debeljuh. Croatul n-a avut nevoie decât de câteva minute pentru a-și trece numele pe lista marcatorilor. FCSB a câștigat cu 4-3, dar echipa sibiană câștiga un atacant pur-sânge.
Debeljuh a confirmat și a fost golgeterul lui Hermannstadt în sezonul 2019/2020, cu 13 goluri în Liga 1 și Cupa României, în 32 de meciuri.

Pentru croat, a urmat transferul la campioana CFR Cluj pentru un sfert de milion de euro și un procent de 20 la sută dintr-o eventuală nouă vânzare. Debeljuh a avut nevoie de puțin timp pentru a se adapta și a trimis în prelungiri meciul cu Dinamo Zagreb din preliminariile Champions League cu un gol în... prelungirile timpului regulamentar (90+3). ”Ceferiștii” au pierdut la penaltiuri și au continuat în Europa League, unde Debeljuh a înscris și împotriva celor de la KuPS Kuoopio. Cota croatului acrescut simțitor, iar acum site-ul de specialitate transfermarkt.com îl cotează la 700.000 de euro.

Evoluțiile lui Debeljuh nu au rămas neremarcate și celebra publicație din Peninsulă, Gazetta dello Sport, i-a acordat un amplu spațiu. Croatul a povestit, pentru publicația italiană, că a fost aproape de a se lăsa de fotbal și de a se face brman. Atacantul a spus că norocul său a fost că s-a transferat în România, la FC Hermannstadt.

”Astăzi mă bucur de fotbal, dar am vrut să mă las. Dacă nu era familia mea, azi aș fi fost barman. Nu mai vedeam un viitor. Mereu am crezut în mine, dar a fost nevoie să ies din zona de confort, să cobor nivelul. Nu m-a vrut nimeni în Italia, iar România a fost norocul meu", a povestit Debeljuh pentru Gazzetta dello Sport.

 

”Șapte luni n-am jucat!”

 

Într-o italiană perfectă - notează Gazetta dello Sport, citată de sport.ro, Debeljuh a vorbit despre cariera sa de până acum, de la titlul luat în Primavera, la transferul în România.

"Aveam 15 ani, fratele lui Panucci m-a remarcat. Torino mă curta de vreo 8 luni, dar nu voiam să îmi părăsesc familia. În cele din urmă, am lăsat totul și am mers în Italia. În 2015, cu Longo (n.a. Moreno Longo) pe bancă, am câștigat campionatul și Supercupa la Primavera. Totul era bine, jucam, marcam, fanii se bucurau când mă vedeau pe stradă. Apoi, a început calvarul. Îmi aduc aminte perfect! Jucam contra lui Lazio, condusă de Simone Inzaghi, când am suferit fractura de la genunchi. Șapte luni n-am jucat. M-am întors și am jucat în acel final de sezon, dar am fost eliminați de Juventus, iar Torino nu a vrut să-mi extindă contractul. Așa că m-am dus la Piacenza, în Serie C, dar m-am accidentat din nou. Genunchiul nu mai ținea, așa că am fost nevoit să stau pe bară 5-6 luni și să mă gândesc.

Stăteam toată ziua pe canapea, doctorii îmi ziceau mereu aceleași lucruri. Un coșmar psihologic, care a durat 2 ani și jumătate. Mă gândeam că ar fi mai bine să mă las și să lucrez la bar cu părinții mei, în Rovinj (n.a. orașul din Croația în care a locuit). Agentul meu, Gianfranco Cicchetti, m-a sfătuit să o iau de jos și să încep o mare provocare. Am înscris 11 goluri la Este și am simțit că renasc, așa că am ales să vin în România. Acum sunt foarte bine, antrenorul (n.a. Dan Petrescu) îmi dă încredere și mă simt extraordinar. Sigur, în Italia este altă lume", a povestit Debeljuh.

 


comentarii
1 comentarii

Fals, meciul cu FCSB s-a jucat la Pitesti.
me
18.11.2020 11:21
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia