Tribuna
Sevis
Peluza Nord Sibiu reacționează dur după retrogradarea echipei FC Hermannstadt și cere demisia celor vinovați!!! ”Beza: Decizii cu tentă de sabotaj și echipă făcută pe cumetrii” ”NU ACCEPTĂM DESFIINȚAREA!”
b.o.n.
3805 vizualizari
Peluza Nord Sibiu reacționează dur după retrogradarea echipei FC Hermannstadt și cere demisia celor vinovați!!! ”Beza: Decizii cu tentă de sabotaj și echipă făcută pe cumetrii” ”NU ACCEPTĂM DESFIINȚAREA!”

 

La puțin timp după ce echipa a retrogradat în Liga 2, pierzând cu 2-1 în manșa secundă a barajului cu CS Mioveni, la Mediaș, suporterii sibieni au reacționat printr-un comunicat de presă, acuzându-i atît pe managerul sportiv Radu Neguț și antrenorul Eugen Beza, cât și pe marea majoritate a jucătorilor, înfrunte cu Răzvan Dâlbea - eliminat în minutul 6 al meciului cu formația lui Alex Pelici - de situația în care s-a ajuns

Peluza Nord Sibiu dorește să își exprime public poziția despre situația actuală a echipei și să prezinte tuturor suporterilor sibieni cauzele ce au dus la retrogradarea clubului nostru în liga secundă. Pe tot parcursul acestui sezon au fost luate decizii cel puțin bizare de către conducerea acestui club, decizii ce au dus echipa noastră în situația penibilă de a scrie o istorie negativă, aceea de a fi prima echipă de Liga 1 eliminată la baraj de o formație de liga secundă”, se arată în comunicatul de presă al suporterilor.

 

... despre Beza: ”Deciziile luate la baraj au avut tentă de sabotaj. Echipă făcută pe cumetrii”

 

Pe antrenorul Eugen Beza, suporterii îl acuză că a făcut echipa ”pe cumetrii” și că nu a avut autoritate în vestiar. În plus, despre deciziile acestuia din meciul retur al barajului cu CS Mioveni, fanii cred că au avut ”tentă de sabotaj”.

Nu în ultimul rând, cei din Peluza Nord Sibiu îl acuză pe Beza de aroganță nejustificată, notând că acesta s-ar fi lăudat că a învățat în două luni cât alții-n 6 ani.

”Ideile tactice gândite de acest antrenor au fost de cele mai multe ori lipsite de logică, punctul culminant fiind la meciul de baraj când deciziile luate de el au avut tentă de sabotaj. Echipa făcută pe cumetrii (vorba venită de la băieții pe care i-ai antrenat în acest sezon, total justificată), lipsa totală de autoritate în fața vestiarului (e oarecum de înțeles când te trezești din poziția de antrenor secund etern în cea de antrenor principal), dar și aroganța nejustificată (în două luni am acumulat cât alți antrenori în 6 ani) ne-au îngropat și ultima noastră șan de a rămâne în Liga 1, au notat fanii din Peluza Nord Sibiu în cazul antrenorului Beza.

 

... despre Neguț: ”Scouting-ul penibil (...) a fost bazat strict pe urmărirea de videoclipuri pe Youtube

 

Nici Radu Neguț, directorul sportiv al AFC Hermannstadt, n-a scăpat de ”săgețile otrăvite” ale fanilor, care-l acuză pentru transferurile făcute de la revenirea sa în club.

”Pauza competițională din iarnă ne-a dovedit din nou că Liga 1 este o pălărie mult prea mare pentru el. Scouting-ul penibil și total lipsit de profesionalism al clubului a fost bazat strict pe urmărirea de videoclipuri pe Youtube și astfel am ajuns de la Fortes la Aralica, din lac în puț. Întoarcerea lui la Sibiu a fost o garanție a venirii lui Dani Coman în vara aceasta la echipa noastră, condiția fiind aceea de a se salva echipa de la retrogradare, din păcate a fost un compromis falimentar, susțin suporterii din Peluza Nord.

De la revenirea lui Neguț în club, FC Hermannstadt i-a tansferat pe Drazen Bagaric, Ante Aralica, sirianul Aias Aosman, fundașul argentinian Patricio Matricardi, Alexandru Oroian și Călin Popescu, ultimii doi jucători eligibili regulii U21. În plus, au revenit la Sibiu mijlocașul Petrișor Petrescu după periplul la Academica Clinceni și Alex Mățel, ultima dată la Universitatea Craiova.

 

... despre jucători: ”80 la sută, purtători ilegali de echipament”

 

Suporterii din Peluza Nord Sibiu consideră că aproape toți jucătorii au fost ”purtători ilegali de echipament” întreg sezonul, pomenind despre ”bisericuțele” din vestiar care au dus la acest ”deznodământ inevitabil”.

Răzvan Dâlbea a fost taxat pentru eliminarea din meciul cu CS Mioveni, încă din minutul 6.

Fanii au fost deranjați și de faptul că, imediat după ultimul fluier al ”centralului” Feșnic din returul cu CS Mioveni, jucătorii - cu excepția lui David Mayoral și Raul Opruț - ”au fugit ca șobolanii” la vestiare.

Pe întreg parcursul sezonului 80 la sută dintre purtătorii ilegali de echipament sportiv ai echipei noastre au arătat o lipsă mare de respect față de oraș, de suporteri și de meseria pe care o practică. Lipsa de determinare și de onoare, dar și bisericuțele” din vestiar au dus la un deznodământ inevitabil. Returul barajului a fost cel puțin suspect, mulți dintre voi având o atitudine delăsătoare, rușinoasă și sabotoare. Răzvan Dâlbea a reușit performanța” istorică să meargă la vestiare în minutul 6 după două cartonașe galbene luate în 3 minute. Cartonaș roșu - cota 5, se pare că obiceiurile de pe vremea când îmbrăcai tricoul alb-verde (n.a. cel al echipei CSU Voința) nu s-au pierdut. Cu toate acestea, Peluza Nord Sibiu și toți suporterii acestui club v-au susținut până la final. Răsplata? La finalul barajului cu CS Mioveni ați fugit aproape toți (mai puțin Mayoral și Opruț) la vestiare ca șobolanii, fără pic de demnitate față de cei 1000 de suporteri prezenți la Mediaș ce v-au susținut 94 de minute. De data aceasta nu aveți absolut nicio scuză, salariile restante au fost achitate imediat după meciul de la Cluj, v-ați luat banii și ați uitat de fotbal. FCH nu înseamnă niciunul dintre voi, FCH înseamnă SIBIU. Noi tot aici vom fi, indiferent de ligă, în schimb voi trebuie să plecați!, a fost mesajul Peluzei Nord Sibiu către jucători.

 

În respectivul comunicat de presă, suporterii din Peluza Nord Sibiu mai susțin că retrogradarea ar trebui să aducă o reconstrucție a echipei la toate nivelurile și refuză categoric ideea desființării acesteia: Retrogradarea echipei trebuie să aducă o reconsctrucție masivă atât la nivel administrativ cât și la nivel sportiv, iar anul următor, când lucrările la Stadionul Municipal din Sibiu vor fi finalizate, trebuie să atacăm promovarea și să revenim în prima ligă. Peluza Nord Sibiu va susține necondiționat echipa, indiferent de ligă. Sibiul are și va avea în continuare fotbal! ÎMPREUNĂ ATACĂM PROMOVAREA. NU ACCEPTĂM DESFIINȚAREA!”.

 

 

 


comentarii
4 comentarii

suporterii super ca de obicei

echipa a stricat-o prodanca cu tilharii din r.moldova
indolenta iesita din comun la conducere dar si la jucatori
centru de copii si juniori si jucatori motivati asta ar trebui
nu niste neicanimeni din siria,ciad,tazania etc.de care nu a auzit nimeni
derbiurile selimbar-sibiu unde se vor juca?tot la medias?
primarie de sibiu iti multumesc si tie

succes oricum si sper in revenirea in L1
andrei v
06.06.2021 13:56
Cine a scris acest comunicat cred ca uita niste lucruri :
1. Clubul are niste asociati care il conduc. Nici o decizie nu se poate lua in club fara aprobarea presedintelui pe numele lui Rotar.
2. Se poate observa din comunicat ca nu se sufla o vorba despre conducerea clubului de parca Negut cu Beza au condus clubul.
3. Se uita ce sa intimplat in cursul anului cu venirea pe 70 000 de euro a Prodancei adusa de mari investitori din club.
4. Se uita cum a fost indepartat Muresan, Bilt si alti de vestiti asociati care habar nu au de fotbal Rotar si Bacila.
5. Se uita ca acesti jucatori numiti purtatori ilegali de echipament nu puteau ajunge in club fara aprobarea presedintelui.
6. Se uita cum au fost adusi o gramada de antrenori care au fost dati afara pina cand in afara de Beza nu a mai vrut nici un antrenor sa vina la Sibiu.
Inteleg ca aceasta peluza nord aflata la cheremul lui Rotar vrea cu tot dinadinsul sa ii scoata vinovati pe Negut, Beza si pe jucatori dar ca sa pricepeti despre ce este vorba o sa povestesc o istorioara poate pricepeti si voi suporterii ceva : La un meci din Germania toata galeria fluiera si protesta dupa un meci nereusit iar o reporterita il intreaba pe antrenorul echipei in cauza daca pe el il huiduie galeria, iar raspunsul acestuia a fost nu il huiduie pe presedintele clubului ca el ma numit si a adus acesti jucatori.
Asta ca sa pricepeti a cui e vina pentru aceasta retrogradare, ca a fost nepricepere sau prostie chiar nu mai conteaza.
Iar in incheiere un citat :
Nea Vivi, Sibiul va ramane mereu in inima mea ..oricand daca va fi nevoie de mine voi fi prezent.
Alex Pelici.
Vivi Dragan
06.06.2021 14:25
M-ati uitat, tocmai pe mine?
Eu care ín meciul cu Gaz metan, la lovituara de la 11 m,
i-am dat mingea portarului advers....
Pái eu sibian, am ínteles cá trebuie sá dau un gol...de productie.
Da, am pierdut trei puncte ín acel meci, dar eu oricum má orientez spre alte meleaguri...
PETRI?OR PETRESCU
06.06.2021 17:31
Urmasii lui Arthur traiesc in Sibiu, au crescut si sunt numerosi. Din pacate este un singur stup.
suporter
07.06.2021 08:28
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia