Tribuna
PNL
Patru medalii pentru atleţii de la CSŞ Şoimii la Naţionalele de copii
Ovidiu BOICA
2989 vizualizari
Patru medalii pentru atleţii de la CSŞ Şoimii la Naţionalele de copii
Tabita Teuşan, Delia Popa şi Teodor Oancea au cucerit "argintul", iar Andrei Lisenchi s-a clasat al treilea.

~Atleţii de la Clubul Sportiv Şcolar Şoimii Sibiu s-au întors cu 4 medalii de la Campionatele Naţionale rezervate copiilor, competiţie care a avut loc weekendul trecut, în Capitală. Trei dintre aceştia - Tabita Teuşan, Delia Popa şi Teodor Oancea  - au urcat pe treapta a doua a podiumului, iar Andrei Lisenchi a intrat în posesia medaliei de bronz.
Tabita Teuşan, o sportivă pregătită de prof. Ligia Cuciorovschi şi Petre Manu, a luat "argintul" în proba de 800 metri, în întrecerea rezervată copiilor 1 (12-13 ani), cu timpul de 2:26:28. Sibianca a ratat titlul de campioană naţională cu doar 13 sutimi de secundă. "Este o atletă de excepţie, are calităţi deosebite şi cu siguranţă va reuşi să urce mai sus de atât", este caracterizarea făcută de prof. Cuciorovschi elevei sale.
Delia Popa a devenit vicecampioană naţională de copii 2 (10-11 ani) în proba de săritura în înălţime, cu rezultatul de 1,45 metri. "Delia a trecut cu brio din prima încercare săriturile din cadrul acestui Campionat Naţional. Ea a ratat de puţin la un metru şi 48 de centimetri. Este o sportivă foarte talentată, care a făcut progrese deosebite în ultimul timp", afirmă prof. Adrian Toma, cel care se ocupă de pregătirea acesteia.
Teodor Oancea, sportivul prof. Mioara Magheru, a ocupat locul secund în proba de triatlon 1 la categoria copii 3 (8-9 ani). Triatlon 1 cumulează 3 probe, 50 metri, săritura în lungime şi 300 metri. "Sportivul nostru a scos 8,07 secunde în proba de 50 de metri, 3,71 metri la lungime şi 55,91 secunde la 300 metri. După "argintul" din iarnă, de la 50 metri garduri, Teo surprinde cu dorinţa sa de a concura într-o probă atât de complexă. Rezultatul este unul foarte bun", declară prof. Mioara Magheru.
Andrei Lisenchi, sportivul pregătit de prof. Gabriel Băra, a obţinut medalia de bronz în proba de triatlon 2 (50 m, lungime şi oină) din cadrul categoriei copii 3. "Andrei a alergat cei 50 de metri în 8,45 secunde, a avut o săritură în lungime de 3,90 metri şi a aruncat mingea de oină la 28,19 metri. Cu şanse mari la un loc pe podium încă de la Naţionalele de sală, pe care însă le-a ratat, fiind accidentat, sportivul nostru a recuperat pregătirea, reuşind să obţină o medalie de bronz. Cu puţin noroc ar fi putut deveni vicecampion naţional, ratând "argintul" la câteva puncte", afirmă prof. Băra.
Alţi câţiva sportivi de la CSŞ Şoimii au obţinut rezultate notabile la această ediţie a Campionatului Naţional. La copii 1, Tudor Arsin (sportiv pregătit de prof. Adrian Toma) s-a clasat în imediata vecinătate a podiumului la înălţime (1,48 metri). Tot locul 4 l-a obţinut şi Alex Teodorescu (prof. Mioara Magheru) la copii 1 în proba de triatlon, cu 1218 puncte. Denisa Soare (prof. Magheru) s-a clasat, tot la copii 1, pe 5 în proba de 300 metri garduri, cu timpul de 50,00 secunde, Sergiu Bunoiu a încheiat concursul de săritura în lungime al categoriei copii 3 tot pe 5, cu 3,78 metri, iar Miriam Pascu s-a clasat pe locul 8 la lungime, în concursul rezervat copiilor 2, cu 4,07 metri. Bunoiu şi Pascu sunt pregătiţi de prof. Gabriel Băra.
"Felicitări tuturor acestor sportivi şi antrenorilor care se ocupă de pregătirea lor. Sperăm ca, în viitorul apropiat, să... schimbăm aceste medalii pe unele mai strălucitoare", a declarat prof. Gabriel Băra, directorul adjunct al CSŞ Şoimii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia