Tribuna
”Părinților mei!” Găman le-a dedicat golul celor care i-au dat viață. ”Niciodată n-am făcut-o, înscriu rar!”
Ovidiu BOICA
1100 vizualizari
”Părinților mei!” Găman le-a dedicat golul celor care i-au dat viață. ”Niciodată n-am făcut-o, înscriu rar!”
© Vali MACREA
Valerică Găman n-a mai înscris în campionat de aproape 3 ani. De la transferul la FC Hermannstadt, e la a doua reușită, după cea din Cupă, de la Slobozia. Anul trecut, în tricoul Universității Craiova, a marcat un gol în poarta lui Vlad Muțiu, în grupele competiției KO.

 

Autorul singurului gol al sibienilor din meciul cu Rapid, Valerică Găman, le-a dedicat părinților săi reușita. Găman a egalat în minutul 55, împingând în plasă, din apropiere, mingea respinsă de Horațiu Moldovan în față, la șutul lui Butean.

Declarat ”Omul meciului” de către posturile TV care au drept de transmisie a jocurilor din Superligă, Găman și-a justificat gestul prin faptul că, până acum, nu le-a dedicat acestora nicio reușită de-a sa, în plus apropiindu-se de finalul carierei.

”Țin să dedic acest gol părinților mei. N-am apucat să le dedic niciun gol. Mai am puțin, sunt în ultima etapă a carierei mele și țin să le dedic acest gol pentru că marchez rar. Nu știu ce îmi rezervă viitorul, dar așa am simțit acum, să le dedic acest gol”, a spus Găman, care are 34 de ani și care a semnat cu Hermannstadt, în vară, un contract valabil până la finalul sezonului, după despărțirea de Universitatea Craiova.

Găman a presimțit că va înscrie la acea fază: ”M-așteptam să se întâmple ceva, ori s-o respingă, ori să vină la mine. Am fost inspirat și mă bucur pentru că nu am pierdut”.

Acesta a fost al doilea gol marcat de Valerică Găman de când s-a transferat la FC Hermannstadt, precedentul fiind în jocul din play-off-ul Cupei României, în victoria de la Slobozia, cu divizionara secundă Unirea din localitate, joc terminat cu scorul de 5-2 în favoarea ”alb-roșiilor”, după prelungiri.

În sezonul trecut, pentru Universitatea Craiova, Găman a marcat tot de două ori, o dată în preliminariile UEFA Conference League, la victoria cu 2-0 pe terenul celor de la KF Vllaznia, pe 28 iulie 2022, și o dată în grupele Cupei României, pe 19 octombrie, la Mediaș, chiar în poarta celor de la FC Hermannstadt.

În prima divizie autohtonă, Găman nu mai marcase de pe 24 octombrie 2020, când a înscris un gol în poarta Politehnicii Iași în victoria cu 4-0, pe când juca la Astram un gol foarte important în câștigarea titlului de către giurgiuveni.

 

”Rezultatul de egalitate e echitabil”

 

Altfel, fundașul central al lui Măldărășanu e de părere că rezultatul de egalitate e unul echitabil.

”Un meci bun, rezultatul e echitabil, per ansamblu. Ne bucurăm că practicăm un joc plăcut. Continuăm seria meciurilor în care nu am pierdut. Chiar dacă este un egal, adunăm punct cu punct și jocul ne dă speranțe să... sperăm la mai mult. (...) Per total, cred că este un rezultat echitabil”, a adăugat fotbalistul originar din localitatea doljeană Băilești.

.
© Vali MACREA

Găman a vorbit, cu această ocazie, și despre viitorul meci din Superligă al sibienilor, când va reveni pe ”Ion Oblemenco”. Hermannstadt o va întâlni, în etapa a XII-a, pe cealaltă echipă din Bănie, FC ”U” Craiova 1948, nu pe cea de care tocmai se despărțise fundașul înainte de a semna cu ”alb-roșii”.

Fundașul speră ca Hermannstadt să obțină mai mult decât din ultimele două jocuri de campionat, câte un punct.

”Ne dorim să câștigăm (n.a. la Craiova). Și ratăm mult, dar e important că nu pierdem. Ne dorim să câștigăm, mergem să practicăm un joc plăcut în continuare. Mereu ne dorim toate cele 3 puncte, niciodată nu ne propunem doar un egal”, a mai spus el.

Când este întrebat de play-off, Găman e rezervat: ”Haideți s-o luăm pas cu pas, vom vedea ce va mai fi!”.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica