Tribuna
Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului și Red Bull Romaniacs au cerut OK-ul de la MTS
Ovidiu BOICA
692 vizualizari
Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului și Red Bull Romaniacs au cerut OK-ul de la MTS
Turul Ciclist al Sibiului ar putea redeschide sezonul de șosea în Europa, competiția fiind programată pentru 2-5 iulie. Un alt eveniment major, Red Bull ROmaniacs, ar trebui să se desfășoare între 21 și 25 iulie, tot la Sibiu. Organizatorii celor două competiții majore au cerut permisiunea Ministerului Tineretului și Sportului pentru a da startul întrecerilor.

 

Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului, cpmpetiție de categorie 2.1 UCI, și celui mai dificil raliu hard enduro de pe mapamond, au solicitat, marți, permisiunea de a da startul edițiilor din acest an. Turul Ciclist al Sibiului (TCS) a ajuns la a X-a ediție și ar trebui să fie prima competiție de șosea din Europa după pauza forțată de peste trei luni provocată de Cvid-19, iar Red Bull Romaniacs a ajuns la XVII-a ediție, raliul fiind organizat an de an din 2004 încoace.
Pe lângă TCS și Red Bull Romaniacs, Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat redeschiderea Ligii 1, primele meciuri urmând să aibă loc, cel mai probabil, în 13 iunie. De asemenea, Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a cerut undă verde, sezonul debutând cu etapa de la Cheile Grădiștei în Campionatul Național de Viteză în Coastă (CNVC) și cu cea de la Adâncata în nou-înființatul Campionatul Național de Anduranță.


"Există câteva solicitări speciale pentru competiţii în aer liber. Până acum ne-au solicitat redeschiderea fotbalul, 13 iunie, automobilismul, 20 iunie, cu etapele de la Cheile Grădiştei şi Adâncata, ciclismul, de la 2 iulie, cu Turul Ciclist al Sibiului. Suntem în discuţii cu organizatorii unuia dintre cele mai importante evenimente de motociclism din calendarul internaţional. Nu ştiu dacă pot să-i dau numele, prima parte e un brand, cea de-a doua nu cred că este o problemă, Romaniacs, care îşi doreşte organizarea competiţiei la 21-25 iulie. Suplimentar faţă de restrângerile şi limitările venite din zona asta, a regulilor legate de coronavirus, la competiţiile internaţionale avem şi alte condiţii de respectat, apropo de sosirea paricipanţilor din ţări în care încă există un risc epidemiologic ridicat, ţări din zone roşii. Pentru competiţiile internaţionale este puţin problematic. Aş recomanda să le amânăm până când nu vor mai exista restricţii privind mobilitatea în spaţiul internaţional", a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă.
 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia