Continental
Tribuna
Olandezul Haase, învingătorul din 2016, eliminat încă din primul tur. Mai mulţi favoriţi sunt OUT! Jianu, Jecan și sibianul Cornea, singurii români rămași în competiție!
Ovidiu BOICA
1888 vizualizari
Olandezul Haase, învingătorul din 2016, eliminat încă din primul tur. Mai mulţi favoriţi sunt OUT! Jianu, Jecan și sibianul Cornea, singurii români rămași în competiție!
Surprizele, la ediţia din acest an a Sibiu Open, singurul turneu ATP Challenger din România, nu au întârziat să apară. Printre favoriţii eliminaţi încă de marţi se numără şi Robin Haase, cel care a ridicat trofeul deasupra capului, la Sibiu, în urmă cu 3 ani.

 

Patru favoriţi din cei şase care au intrat în competiţie în cea de-a doua zi a turneului găzduit de terenurile Tenis Club Pamira, la Sibiu Open, au fost eliminaţi de tenismeni mai slab cotaţi. Printre cei care şi-au făcut deja bagajele se numără şi câştigătorul din 2016 al singurului turneu ATP Challenger din ţara noastră, olandezul Robin Haase, favoritul 7, anul acesta.
În cel mai aşteptat meci al zilei de marţi, sârbul Danilo Petrovic a furnizat una din marile surprize. Petrovic a făcut un meci excelent şi i-a distrus complet planul de joc olandezului. Haase nu a găsit nicio metodă prin care să contracareze servele extrem de puternice venite de la Petrovic, a cedat psihic şi a fost nevoit să cedeze partida în două seturi, 6-3, 6-2.
Favoritul 8, Rudolf Molleker (Germania), a fost eliminat în două seturi, scor 6-3, 6-4, de cehul Vaclav Safranek, favoritul 9, Joao Domingues, a pierdut în faţa peruanului Varillas tot în două seturi, 6-3, 6-3, iar favoritul 10, Fernando Arguello, a fost eliminat cu 7-5, 6-1 de cehul Kopriva.

Argentinianul Fernando Coria, favoritul 6, a avut un meci relativ simplu împotriva spaniolului Barranco Cosano. Coria a încheiat rapid socotelile, cu 6-1, 6-2.
Un meci mult mai greu l-a avut australianul Christopher O'Connell. Francezul Maxime Hamou l-a pus serios la lucru pe O'Connell, căruia i-a luat primul set la tie-break. Setul secund a avut, de asemenea, nevoie de prelungiri şi s-a încheiat tot 7-6, însă în favoarea australianului. Epuizat de efort, Hamou nu i-a mai pus probleme în setul secund, încheiat cu scorul de 6-2 pentru O'Connell.
 
Altă zi, alte surprize! Jianu, victorie-cadou de majorat!
 
Ieri, alţi favoriţi au fost eliminaţi de jucători mai slab cotaţi în ierarhia ATP. În chiar primul meci, românul Filip Jianu l-a învins, în două seturi, pe slovacul Horansky, favoritul 12, scor 7-6, 6-3.
Jianu (494 ATP) şi-a făcut un frumos cadou în ziua în care împlineşte 18 ani, printr-o victorie în doar 64 de minute, în faţa unui adversar mai experimentat, Horansky (26 ani) ocupând locul 177 în ierarhia mondială. Filip Jianu şi-a asigurat un cec de 730 de euro şi 7 puncte ATP, iar în optimi îl va înfrunta pe slovacul Alex Molcan.
Jianu este singurul român rămas pe tabloul principal de simplu la Sibiu.
Croatul Nico Serdarusic a câştigat cu 6-3, 6-4, meciul cu olandezul Griekspoor, favoritul 11, iar Sanchez Izquierdo a câştigat duelul ibericilor cu favoritul 16, Zapata Mirales.
Kazahul Dmitry Popko, favoritul 13, a cedat şi el, în faţa cehului Kolar, destul de clar, în două seturi, 6-1, 6-2, dar cea mai mare surpriză a fost eliminarea favoritului 4, ibericul Pedro Martinez, după 4-6, 2-6 cu olandezul Sels.
Principalii doi favoriţi ai Sibiu Open, Sousa şi Rola, au acces în turul următor însă, în vreme ce favoritul 3, maghiarul Balasz, nu a mai putut intra pe teren din cauza unei accidentări, iar locul său, în dubla cu francezul Lokoli, a fost luat de un jucător venit din calificări.
Pedro Sousa şi-a făcut încălzirea cu cehul Petr Nouza (6-3, 6-1), slovenul Blaz Rola a câştigat cu 6-3 primul set cu francezul Reboul, dar  l-a pierdut la 4 pe al doilea, pentru a se impune în decisiv cu 6-3.
 
Cuplul Victor Cornea/Alex Jecan, în sferturi. Următorul meci, joi, de la ora 17:00
 
Marţi s-au jucat şi primele partide din turneul de dublu, unde toate privirile sunt aţintite pe favoritul local, Victor Cornea, care face pereche cu clujeanul Alex Jecan. Cei doi au disputat un meci aprig împotriva cuplului Kolar/Serdarusic. Acesta din urmă a luat primul set cu 7-5 însă cei doi jucători români au revenit în setul secund, l-au câştigat cu acelaşi scor, iar în super tie-break au reuşit să câştige cu 10-8.

"Este de apreciat o astfel de performanţă, calificarea în sferturile de finală la Sibiu Open, ţinând cont de faptul că adversarii de ieri sunt jucători cu performanţe notabile şi la simplu, dar mai ales pentru că federaţiile naţionale din Croaţia şi Cehia au sprijinit substanţial aceşti jucători cu sume importante iar Federaţia Română de Tenis nu a participat aproape deloc la dezvoltarea acestor doi jucători români din Sibiu şi Cluj, Victor Cornea şi Alexandru Jecan. Performanţa de azi (n.a. marţi), dar şi titlurile obţinute de ei anul acesta în turneele din circuitul ITF, sunt cu atât mai valoroase, ţinând seama de condiţiile menţionate. Victor a crescut ca jucător în Sibiu, la Tenis Club Pamira, cu un buget foarte mic şi cu un efort foarte mare din partea lui şi a celor apropiaţi lui, iar acest aspect trebuie întotdeauna scos în evidenţă, mai ales în asemenea momente. Aşteptăm o susţinere cât mai mare din partea sibienilor la meciul din sferturile de finală de la Sibiu Open, joi (n.a. astăzi) seara, de la ora 17:00, pe Arena Centrală de la Tenis Club Pamira. Avem nevoie de această susţinere şi, personal, garantez un spectacol sportiv excelent", a afirmat Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open. Favoriţii turneului de dublu, fraţii Sabanov, au trecut rapid de cuplul Barbu/Grigoriu cu 6-2, 6-3, iar echipa Barranco Cosano/Merino a învins dublul Popko/Torebko cu 6-4, 6-2.
Campionul de anul trecut, Dragoş Dima, a făcut pereche la dublu cu polonezul Michal Dembek, însă cei doi au pierdut cu 7-5, 6-2, în faţa favoriţilor 2, spaniolii Martinez/Martos Gornes.
 
Credit foto: FOCUS Events

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia