FITS 2024
Tribuna
Oficialii Șelimbărului explică de ce nu mai joacă la Sibiu în acest sezon: ”Prioritate are Hermannstadt!” Cum au picat variantele Cisnădie și Mediaș
Ovidiu BOICA
6094 vizualizari
Oficialii Șelimbărului explică de ce nu mai joacă la Sibiu în acest sezon: ”Prioritate are Hermannstadt!” Cum au picat variantele Cisnădie și Mediaș
© Vali MACREA
”Călăreții roșii” se mută din nou la Rm. Vâlcea, unde vor disputa ultimele trei jocuri considerate acasă din actualul sezon. CSC-ul ar fi putut juca pe ”Municipal” cu CSM Slatina, însă s-a căzut de acord cu conducerea prim-divizionarei FC Hermannstadt că este nevoie de protejarea gazonului. Arena ”Măgura” din Cinsădie nu poate fi omologată pentru jocuri din Liga 2, iar varianta Mediașului e prea scumpă, susțin oficialii șelimbăreni.

 

Doar un meci au jucat ”călăreții roșii” aproape de casă, pe noul ”Municipal”, pentru că, pentru următoarele trei pe care le mai au de disputat pe teren propriu până la finalul sezonului vor lua din nou calea județului vecin Vâlcea. Cu CSM Slatina, Metaloglobus și FK Csikszereda, formația din Șelimbăr va juca din nou în Zăvoi.

Cornel Stănilă, directorul general al CSC 1599 Șelimbăr, a explicat motivul pentru care echipa sa nu va mai putea juca pe ”Municipal” în actualul sezon. Stănilă a spus că oricum un singur joc ar mai fi putut avea loc pe arena din Parcul Sub Arini, cel cu CSM Slatina, deoarece data de disputare al celorlalte doupă ar corespunde cu cea în care va juca FC Hermannstadt acasă, în play-out-ul Superligii și i se pare normal ca formația lui Măldărășanu să aibă întâietate pentru că joacă pe prima scenă. Oficialul ”călăreților roșii” susține că între Hermannstadt și CSC Șelimbăr există o bună colaborare și, de comun acord, au luat hotărârea ca nici partida cu CSM Slatina să nu se joace pe ”Municipal” pentru a proteja suprafața de joc.

Pentru a juca la Sibiu, pe Stadionul «Municipal», aveam posibilitatea de a juca doar meciul cu CSM Slatina în data de 8 aprilie, întrucât pentru celelalte meciuri programul nostru se suprapunea cu programul celor de la AFC Hermannstadt, echipă care are prioritate pe Stadionul «Municipal» din Sibiu. Am discutat cu conducerea AFC Hermannstadt posibilitatea de a juca în data de 8 aprilie la Sibiu și am căzut de acord că, după disputarea a trei meciuri într-o săptămână, un meci al echipei naționale de tineret și două ale AFC Hermannstadt, gazonul trebuie protejat, în vederea disputării în condiții optime a meciurilor echipei din Sibiu. Îi mulțumesc pe acestă cale d-lui Ștefan Băcilă și d-lui Claudiu Rotar pentru modul în care cele două cluburi colaborează în interesul și dezvoltarea fotbalului sibian și a relațiilor dintre cele două cluburi”, a afirmat Stănilă pentru site-ul clubului pe care-l reprezintă, csc1599selimbar.ro.

 

”Măgura” nu poate fi omologat

 

O altă variantă - pe care destui suporteri ar fi agreat-o și asupra căreia au existat destule semne de întrebare, în sensul în care ar fi fost și apriape de casă, și agreată de fani - este cea a arenei ”Măgura” din Cisnădie.

Stănilă a spus că aceasta nu poate fi omologată pentru meciuri de Liga 2. Cu privire la stadionul din Cisnădie, acesta nu este omologabil pentru disputarea meciurilor de Liga 2, astfel că, până la aducerea Stadionului «Municipal» din Cisnădie la standardele de disputare ale unor meciuri de Liga 2, acesta nu poate fi luat în calcul ca variantă de disputare a meciurilor rămase”, a adăugat Stănilă.

 

Varianta Mediaș, prea scumpă

 

”Călăreții roșii” au jucat în Cupa României, cu Petrolul Ploiești, la Mediaș, iar arena din localitatea de pe malurile Târnavei Mari duce lipsă de fotbal după ce Gazul Metan a dispărut de pe harta fotbalului românesc, la liderul clasamentului Ligii a IV-a Sibiu, ACS Mediaș 2022, joacă meciurile de pe teren propriu în vecinătate, pe ”Sparta”.

Stănilă spune însă că această variantă este prea scumpă pentru echipa sa. Cu privire la stadionul din Mediaș, costurile de închiriere depășesc la acest moment posibilitățile financiare ale clubului nostru, motiv pentru care am luat decizia de a nu lua în calcul varianta de a juca pe Stadionul «Gaz Metan» din Mediaș”, a completat directorul general al CSC-ului.

 

A mai rămas Zăvoiul...

 

Cornel Stănilă că echipa sa se întoarce pe arena din Zăvoi deoarece ”rețeta” financiară este una acceptabilă și, în plus, are sprijinul primarului din Rm. Vâlcea și al președintelui clubului din localitate.

”Așadar, vom continua la Rm. Vâlcea , acolo unde am fost primiți cu multă căldură de spectatorii vâlceni, acolo unde sprijinul autorităților locale, în special al domnului primar Mircia Gutău și a domului director al SCM Rm. Vâlcea, Marius Țucă, cărora le mulțumim din nou pe această cale, este unul necondiționat. La Rm. Vâlcea, oamenii ne-au arătat că iubesc fenomenul fotbalistic și știu ce înseamnă ajutorul atunci când este nevoie, chiar și pentru o echipă dintr-un județ limitrof, motiv pentru care spunem un sincer «Mulțumim Rm. Vâlcea!!!», a mai spus Stănilă, care speră ca echipa pe care o conduce să revină cât mai repede acasă, pe viitoarea arenă din Șelimbăr.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica