Tribuna
O handbalistă de la Măgura, convocată la naționala mare pentru ”dubla” cu Croația din preliminariile Campionatului European
Ovidiu BOICA
1881 vizualizari
O handbalistă de la Măgura, convocată la naționala mare pentru ”dubla” cu Croația din preliminariile Campionatului European
© Vali MACREA
Elena Roșu Dache se numără printre cele 18 jucătoare la care a apelat selecționerul Floreintin Pera pentru jocurile de pe 28 februarie și 3 martie. Născută la Galați, handbalista de 26 de ani revine astfel sub tricolor, ea avân opt prezențe în naționala mare, după ce, în 2016, a cuerit ”bonzul” european cu reprezentativa de tineret a României.

 

Elena Roșu, centrul Măgurii Cisnădie, se anumără printre cele 18 jucătoare convocate de selecționerul Florentin Pera pentru cele două meciuri cu reprezentativa similară a Croației din preliminariile Campionatului European - EHF EURO 2024. Handbalista din lotul pregătit de Alexandru Weber și Bogdan Nițu s-a remarcat în meciurile din Liga Florilor în actualul sezon, fiind a patra marcatoare a Măgurii, cu 64 de reușite, după Asli Iskit Caliskan (91), Dana Abed-Kader (77) și poloneza Emilia Galinska (72).

Elena Roșu are opt prezențe în naționala mare a României din 2019 încoace. Handbalista de 26 de ani, născută în Galați, care îmbracă tricoul Măgurii din 2022 și care a mai trecut pe la CSM București, HC Dunărea Brăila și SCM Rm. Vâlcea, a făcut parte din reprezentativa de tineret tricoloră care a cucerit medaliile de bronz la Campionatul European din 2016.

România va înfrunta reprezentativa Croaţiei pe 28 februarie, la Bistriţa-Năsăud, şi pe 3 martie, la Koprivnica.

În prima grupă a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2024, după două etape, România ocupă primul loc, cu 4 puncte (golaveraj +43), urmată de Croaţia, tot cu 4 puncte, dar cu un golaveraj inferior (+24), Grecia (-22) și Bosnia&Herţegovina (-45), ambele fără vreun punct.

La turneul final se califică primele două clasate în fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea.

Selecţionerul Florentin Pera a convocat câteva debutante pentru ”dubla” cu Croația, și anume pe Ana Ciolan, Elena Bianca Voica, Claudia Boiciuc, Ştefania Stoica și Mihaela Mihai, dar şi alte tinere care au mai fost prezente în anturajul echipei naţionale, precum cisnădianca Elena Roșu Dache, Diana Lixăndroiu şi Corina Lupei.

 

Lotul și staff-urile României pentru meciurile cu Croația

Diana Ciucă (Rapid Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea) - portari;

Mihaela Mihai (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa-Năsăud) - extreme dreapta;

Daria Bucur (SCM Gloria Buzău), Alicia-Maria Gogîrlă (SCM Rm. Vâlcea), Claudia Boiciuc (CSM Corona Braşov) - interi dreapta;

Cristina Laslo (Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (HC Dunărea Brăila), Elena Roşu Dache (Măgura Cisnădie) - centri;

Bianca Bazaliu (Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Angela Ştefania Stoica (CSM Bucureşti) - interi stânga;

Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila) - extreme stânga;

Lorena Ostase (Rapid), Ana Ciolan (CSM Tg. Jiu), Elena Bianca Voica (CSM Corona Braşov) - pivoţi.

Staff tehnic: Florentin Pera (antrenor principal), Bogdan Burcea (antrenor secund), Ildiko Barbu Kerekes (antrenor cu portarii).

Staff medical: Florin Oancea (doctor), Ştefan Ciuntu (preparator fizic), Daniel Constantin Oprea, Victor Baciu (fizioterapeuți), Florentina Toniţa (psiholog).

Ioan-Radu Cheregi (analist video), Nicoleta Alexandrescu (antrenor federal).

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA