Tribuna
O fi bine, o fi rău? Șelimbărul, doar remiză pe Litoral. Prima victorie de-afară se lasă așteptată...
Ovidiu BOICA
789 vizualizari
O fi bine, o fi rău? Șelimbărul, doar remiză pe Litoral. Prima victorie de-afară se lasă așteptată...
© Facebook CSC Șelimbăr
După succesul cu una dintre formațiile din zona play-off-ului, FC Buzău (2-1), CS Comunal a terminat la egalitate în fața echipei cu a doua cea mai slabă apărare din Liga 2. Sibienii au fost conduși la pauză de Unirea Constanța, Tătar marcând golul prin care au plecat de la Techerghiol cu un punct, cu 12 minute înainte de final. CSC 1599 are 22 de puncte și șanse la un loc în play-off, când mai sunt 4 etape din sezonul regular.

 

Echipa din Șelimbăr n-a reușit nici de data asta să-și treacă în cont primul succes în deplasare din actualul sezon, deși sâmbătă a jucat pe terenul unei echipe care e în subsolul clasamentului și care are a doua cea mai slabă apărare din Liga 2. Formația pregătită de Eugen Beza a terminat la egalitate, scor 1-1, la Techerghiol, cu Unirea Constanța, după ce era condusă la pauză.

Cu un prim ”unsprezece” în care nu s-au mai regăsit Alex Vodă, Ciocâlteu și Biatoumoussoka, primii doi doar pe bancă, al treilea accidentat, în locul lor apărând Monea, Boboc și Bogdan Vișa, cel din urmă autorul golului victoriei de acum o săptămână, cu Buzăul, de pe teren propriu (2-1), sibienii au avut primul șut la poartă, dar Robert Boboc a trimis alături, în cros, din marginea careului de 16 metri ('4).

Lipsa de experiență a tânărului Ruben Vecerdea s-a făcut simțită la pasa de 40 de metri a lui Tătar. Fotbalistul născut în 2003 a preluat prea larg în careul Unirii și Udrea a reținut ('7).

Vecerdea a fost încă o dată aproape de deschiderea scorului, dar Udrea a respins de lângă bară mingea reluată cu capul de jucătorul sibian ('12).

”Cavalerii roșii” au fost cât pe ce să profite de o greșeală a lui Gogor, în urma unei faze fixe, fundașul unirist degajând în Cărăruș, fostul jucător al formației de pe Litoral, dar din acesta mingea a trecut peste transversală ('15).

 

Unii cu ocaziile/ratările, alții cu golul! C-așai în fotbal...

 

O nouă oportunitate de a deschide scorul a fost ratată de Cârstean, al cărui ”cap”, după o centrare cu boltă, pe colțul lung, a lui Vișa, a fost reținut de Udrea ('17).

Gazdele au replicat palid, abia la jumătatea reprizei, șutul lui Șerbănescu, din marginea careului mare, fiind pe direcția lui Gal ('21). Nici Ardelean n-a reușit să-l surprindă pe Gal, cu un șut de la 20 demetri lateral stânga ('25).

Mingea centrată de Cârstean în forță n-a putut fi reluată prea bine de Yameogo ('32), iar cum se întâmplă deseori în fotbal, unii cu ocaziile, alții cu golul. O minge repinsă de defensiva sibienilor a ajuns la Chirițoiu, care a șutat din prima, de pe 16 metri, în dreapta lui Gal, care n-a avut reacție ('36). Uniriștii au deschis oarecum surprinzător scorul și au intrat în avantaj la vestiare.

Jucătorii lui Eugen Beza au pornit cursa de urmărire, la reluare, dar nu prea convingător. Lovitura de cap a lui Cârstean n-a fost în măsură să-l surprindă pe Udrea ('56). Monea a șutat imprecis, un minut mai târziu, de pe la 22-23 de metri.

© Facebook CSC Șelimbăr

Udrea a avut cu adevărat emoții la șutul lui Ciocâlteu de la 14 metri lateral stânga, respingând în corner de la prima bară ('64). Tătar a executat în careul mic lovitura de la colțul terenului și constănțenii au fost aproape de autogol, dar Udrea și-a făcut și de data asta datoria.

Același Tătar a trimis în careu dintr-o lovitură liberă și Natea a reluat pe colț, cu capul, din dreptul punctului cu var, dar Udrea a avut o nouă intervenție prin care și-a salvat echipa ('66). Și, tot Tătar a avut o lovitură liberă de la 18 metri, încercând să facă ce-a făcut cu ”U” Cluj și Buzăul lui Cristi Pustai, adică să marcheze, dar de data asta a trimis puțin peste transversală ('68).

 

Cine n-are... veterani, să-și cumpere!

 

Cârstean a avut și el șansa de a restabili egalitatea, dar a șutat dezamăgitor ('69), iar mingea reluată cu capul de Vișa, în urma unui corner, a fost reținută de Udrea ('73).

Suciu și Ciocâlteu au șutat în blocaj ('78), iar presiunea asupra careului Unirii creștea de la un minut la altul.

Sibienii și-au văzut în sfârșit eforturile răsplătite în minutul 79, când Alex Curtean - mijlocașul de 34 de ani - a centrat pe jos, la firul ierbii, din flancul drept, și Daniel Tătar, mai mic cu... o jumătate de an decât șeptarul Șelimbărului, venit lansat, l-a învins pe Undrea cu un șut plasat, din prima, cu dreptul, restabilind egalitatea.

Ciocâlteu a căutat să aducă toate cele 3 puncte Șelimbărului, dar șutul său de la distanță a fost prea slab ('89). Mai aproape de golul de 2-1 a fost Toni Suciu, dar mingea șutată de acesta, din marginea careului mare, a fost deviat în afara terenului ('90+4).

Șelimbărul e la al treilea rezultat de egalitate în deplasare de la promovarea istorică în Liga 2, după cele cu Steaua (0-0) și Poli Timișoara (1-1). CSC-ul mai are două șanse de a obține primul succes pe un alt teren în sezonul regular, la Metaloglobus și Tg. Jiu. Până atunci însă, urmează jocul de la Avrig, cu Poli Iași.

 

UNIREA CONSTANŢA - CS COMUNAL ŞELIMBĂR 1-1 (1-0)

Au marcat: Andreas Chirițoiu '36 / Daniel Tătar '79.

UNIREA: Mihai Udrea - Radu Cireșoiu, Cătălin Gogor, Andrei Bobaru, Alexandru Șuteu - Narcis Lăcătuș (Paul Coza '58), Laurențiu Ardelean (cpt.) - Vlad Șerbănescu, Alexandru Nicola (Adrian Niță '65), Iulian Carabela (Ștefan Stavrositu '78) - Andreas Chirițoiu (Robert Tudor '65). Antrenor: Leonard Strizu. Rezerve neutilizate: Mario Popescu, Robert Jerdea.

CSC ȘELIMBĂR: Rareș Gal - George Monea, Bogdan Vișa, Ciprian Natea, Daniel Tătar (cpt.) - Ioan Cărăruș, Robert Boboc - Alexandru Curtean, Blaise Yameogo (Alexandru Ciocâlteu '58), Ruben Vecerdea (Alexandru Luca '58) - Adrian Cârstean (Toni Suciu '72). Antrenor: Eugen Beza. Rezerve neutilizate: Cosmin Vâtcă, Alexandru Vodă, Nicolas Antone, Alexandru Badea, Radu Criștiu, Roberto Răcean.

Arbitru: Marius Chițu (Tîrgovişte). Asistenți: Florin Iftode (Tg. Bujor/Galaţi), Marilena Nan (Alexandria). Rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti).

Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti), George Constantinescu (Slatina).

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia