Continental
Tribuna
Mureșan, FC Hermannstadt: ”N-am plecat de la club și nici nu am fost dat afară!” Ce datorii trebuie să plătească pentru a lua licența și care e relația cu cei de la Fotbal Hebdo!
Ovidiu BOICA
2400 vizualizari
Mureșan, FC Hermannstadt: ”N-am plecat de la club și nici nu am fost dat afară!” Ce datorii trebuie să plătească pentru a lua licența și care e relația cu cei de la Fotbal Hebdo!
Iuliu Mureșan a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat cotidianului TRIBUNA, despre situația sa la AFC Hermannstadt. Președintele ”alb-roșilor” a infirmat zvonurile conform cărora ar urma să se despartă de clubul de pe ”Municipal”. Mureșan a mai declarat că, pentru a obține licența pentru sezonul următor al Ligii 1, clubul trebuie să achite datorii către mai mulți jucători care, în prezent, nu mai fac parte din lot. Totodată, președintele FCH a vorbit și despre relațiile cu Octavian Moraru și Arcadie Zaporojanu.

 

- Domnule Mureșan, lămuriți-ne, care e situația domneavoastră în momentul de față la AFC Hermannstadt?

- Nu s-a schimbat nimic! Azi am vorbit de trei ori cu Claudiu (n.a. Rotar) până acum, la fel și ieri, de vreo cinci ori, și cu Ștefan (n.a. Băcilă). Am fost în contact permanent și cu Miriuță, numai că nu am venit la Sibiu deocamdată. Dar, n-am plecat de la club și nici nu m-a dat nimeni afară, asta pot să garantez. Nici nu mi-a spus nimeni ceva în sensul ăsta!

- Aveți de gând să plecați?

- Păi, nu am de gând să plec, dar să vedem, trebuie repornită activitatea. Mă rog, a repornit cu testele Covid-19 și cu antrenamentele, dar trebuie trecute încă niște praguri care se vor trece, am încredere că se vor trece.

- Deci nu ați avut niciun fel de discuții în sensul ăsta...

- Nu, absolut deloc! Acum în trimite toată lumea articolele apărute... Totdeauna sunt valuri din astea în presă, zvonuri care, mă rog, nu știu, nu vreau să le comentez, dar deocamdată nu este nimic din ce s-a scris. Deci, deocamdată nu am avut nicio discuție cu cineva de la Sibiu în sensul ăsta. Dimpotrivă, am vorbit cum să facem, cum să repornim, eu am ținut legătura cu liga și cu federația, am participat la mai multe videoconferințe. Eu am fost implicat din partea clubului și lucrurile s-au rezolvat, e OK.

 

Licența, sub semnul datoriilor

 

- Dosarul de licențiere e depus?

- Da, e depus de mult, mai rămâne să facem plățile, până pe 29 (n.a. mai).

- Cam la ce valoare se ridică suma, e un efort mare din punct de vedere financiar?

- Nu, se va plăti sigur!

- Nu puteți avansa o sumă?

- Cea mai mare a sumei, din păcate, sunt datoriile la jucătorii care n-au confirmat și care au fost aduși la Sibiu pe niște contracte foarte mari, jucători care n-au fost nici măcar titulari, au fost mai mult accidentați, cum a fost Pedro Moreira, Besart și așa mai departe. Mijuskovic, care a fost plătit și a făcut vreo șase penaltiuri ș.a.m.d. Jucători de acest gen, nu vreau să intru mai mult în amănunte. Cu acești jucători am făcut noi niște înțelegeri. Ei plecau, iar noi trebuia să le dăm salariul cum ne-am înțeles, până la sfârșitul campionatului, pentru că așa se face. Nu acceptă jucătorii să le dai mai puțini bani. Nu e vorba de bani în plus, ci de ce li s-ar fi cuvenit până când au făcut parte din lot, chiar dacă nu au jucat. E cazul lui Besart, care a jucat puțin, al lui Moreira, care a fost tot accidentat...

- Kuka...

- Pe Kuka nici nu l-am prea cunoscut ala... Mi-a tot fost recomandat! E un jucător care a primit un salariu de 10.000 de euro pentru nimic. Acolo sunt problemele, că trebuie plătite acele înțelegeri care s-au făcut, le-am făcut noi, pentru că trebuia să curățăm clubul de acei jucători, iar acum a venit scadența. Trebuie plătite sumele respective și se vor plăti.

- Ați ajuns cu careva dintre ei la TAS?

- Nu, actele sunt semnate, acele acorduri de încetare și de plată cu jucătorii respectivi. Acum e scadența, practic până în 29 trebuie plătite toate alea. Licența este momentul adevărului la orice club de fotbal, din punct de vedere economico-financiar.

 

Despre relația cu Moraru și Zaporojanu

 

- Cu Moraru și Zaporojanu colaborați...

- Eu n-am mai vorbit cu Zaporojanu de mult timp. Cu Moraru, când a mai fost pe la Sibiu, a adus 3-4 jucători.

- În afară de Yazalde, de Jo și de Caiado, mai sunt și alții?

- Nu, numai ăștia trei! Cred că numai ăștia trei. Ei au făcut echipă bună la Mediaș, la Iași, au avut un portofoliu bun de jucători și eu n-am ce să le reproșez oficial.

- Luați în calcul o eventuală revenire la CFR Cluj, având în vedere situația din Gruia?

- Nu, nu, nu, nu se pune problema!

- În concluzie...

- Nu e ceea ce se vehiculează. Și eu citesc și mă și distrez. Sunt de atâția ani în fotbal, atâtea din-astea se scriau, ba că toți mă dădeau afară, alții mă pupau... Pe mine, astea nu m-afectează deloc, mă lasă rece. Sunt genul de om care întotdeauna am fost pentru dialog și nu m-am despărțit de nimeni supărat. Oricând e o situație, o putem discuta. Chiar n-am avut o asemenea discuție cu nimeni de la Sibiu, cu niciun membru al Consiliului Director, cu cei doi mai importanți, care finanțează cel mai mult clubul. N-am avut nicio astfel de discuție, dimpotrivă, am avut discuții constructive, cum să repornim activitatea.

- Doi membri constitutivi ai clubului, Drăgoiu și Cherecheș, au acționat cluul în instanță, solicitând intrarea acestuia în insolvență. Aveți habar de sumele care sunt la mijloc?

- Sunt oameni care au făcut parte din Consiliul Director care au împrumutat clubul cu bani și acum își vor banii înapoi.

- Sunt sume mari?

- Nu, sunt sume care se pot plăti, sunt suportabile. Dar, toate astea trebuie rezolvate la timpul lor. Unele plăți intră la licențiere, altele nu intră, așa că prioritare sunt cele care intră la licențiere. Nu s-au achitat nici datoriile la stat, s-a făcut o concesie de către Federația Română de Fotbal , cu acordul UEFA, am înțeles, deci și de acolo e un ajutor, să zicem.

 

Datoriile la stat, eșalonate

 

- La stat cât trebuie să plătiți?

- Nu știu exact, nu am memoria cifrelor. Oricum, e o sumă care e eșalonată. Nu se plătește odată toată suma. Dar, important e că nu se mai ține cont de aceste datorii la licențiere. Alte datorii sunt comerciale, alea-și urmează cursul lor și le plătim când trebuie. Așa-s vremurile, nu e numai la fotbal e așa, și firmele, și persoanele au de suferit. E un moment economic foarte dificil. Dar, important e să nu fim de rea credință, nu suntem de rea credință și încercăm să rezolvăm toate problemele, să stingem datoriile din urmă, pentru că sunt datorii din urmă. Vom încerca să plătim toate datoriile, la toată lumea. Sigur, cu niște priorități, le-am prioritizat, iar prima prioritate este licența, pentru că trebuie să luăm licența ca să rămânem în Liga 1. După aceea, mai vin hotărâri judecătorești, pentru care e ultimatum, le plătești, când mai ai bani, mai plătești... Am tot plătit pe parcursul ultimelor luni datorii. Multe datorii au fost stinse.

- N-ați mai găsit pe nimeni să fină cu bani alături de echipă?

- Din păcate, nu! Asta ar fi fost o soluție bună. Sibiul chiar are potențial, e un oraș de fotbal, dar încă firmele poate n-au așa o mare încredere în potențialul echipei sau în cel fotbalistic al orașului. Probabil că, la un moment dat, se va schimba și această mentalitate vizavi și se vor investi bani, pentru că sunt foarte multe firme mari în Sibiu care ar putea sprijini echipa. Dacă va rămâne în Liga 1, cu fiecare an care trece echipa va deveni tot mai stabilă și tot mai prezentă în conștiința și în viața orașului, a cetățenilor, iar atunci lucrurile se vor îndrepta, încetul cu încetul. Trebuie muncit și pentru asta și trebuie construit după acest lucru. Lucrurile sunt spre bine așa, în general. Deocamdată echipa e pe locul 9, e în obiectiv, nu sunt probleme. Este foarte importantă pregătirea de acum, să înceapă bine echipa și să facă puncte, așa cum a făcut și în primele două jocuri din play-out.

 

comentarii
2 comentarii

Umflatul ăsta minte tot timpul.....este numai pe luate....într un final o să plece fiindcă proștii de la FCH nu o să mai aibă bani să i plătească grasului contractul ....în continuare el n are nici o vină.....foștii sunt de vină.....a adus de un an încoace o grămadă de jucători străini cu contracte grase ( a încasat comisioane mari )și de jucat jucăm tot cu românii noștri cu salarii mici.RUȘINE !!!
Miriu??
20.05.2020 12:44
Capul tău ii umflat. Dute tu la conducerea clubului să-ți vad inteligenta istetule?
Eu
20.05.2020 17:06
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia