Tribuna
PNL
Mühlberger a câștigat Turul Ciclist al Sibiului 2020
Mühlberger a câștigat Turul Ciclist al Sibiului 2020
Germanul și-a asigurat locul întâi după ce, în contratimpul de duminică dimineața, a luat un avans de peste un minut în fața lui Konrad, colegul său de la Bora-hansgrohe.

 

Ediția aniversară a Turului Ciclist al Sibiului e istorie. În această seară, Gregor Mühlberger a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în Piața Mare. Rutierul de la Bora-hansgrohe, una dintre cele două echipe de World Tour prezente la startul ediției din acest an, i-a devansat pe Patrick Konrad, coechipierul său, și pe Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation).

Competiția de la Sibiu - prima de clasificare 1 continentală după pandemia de coronavirus - a fost una extrem de spectaculoasă.

Prologul a fost udat de ploaie, picăturile de apă căzute din abundență asupra Sibiului punându-i în dificultate pe cicliști, care au preferat să ruleze în siguranță, în detrimentul unei clasări cât mai sus în primul clasament. Neamțul Nikodemus Holler (Bike AID) a profitat că s-a numărat printre puținii care au luat startul înaintea ploii și a câștigat Prologul. Surpriza a fost furnizată de un sibian, Iustin Văidian, component al naționalei României, care a ocupat locul 8 și a fost primul purtător al tricoului roșu.

Prima etapă a avut finișul la Bâlea Lac, după 183 de kilometri. Pe Transfăgărășan, un nucleu de șase rutieri s-a desprins de restul plutonului, Gregor Mühlberger, Patrick Konrad (ambii Bora), Remy Rochas (Nippo Delko One Provence), Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation), Manuel Bongiorno (Vini Zabu KTM) și Piotr Brożyna (Voster ATS Team). Pe ultimii kilometri, cei doi rutieri de la Bora s-au distanțat, trecând primii linia de finiș.

Cicliștii de la Bora-hansgrohe, una dintre cele două echipe de World Tour prezente la ediția aniversară a Turului Ciclist al Sibiului, au contiuat să facă legea în caravană. La finalul etapei-regină, Mühlberger și Konrad au trecut... la braț linia de finiș de la Bâlea Lac, iar o zi mai târziu Pascal Ackermann a câștigat etapa a II-a, de 181,2 kilometri, care a avut sosirea pe Bd. Victoriei din Sibiu.

Duminică, austriacul Gregor Mühlberger de la Bora a câștigat contratimpul individual în urcarea de la Păltiniș și a preluat tricoul galben, de lider în Turul Ciclist al Sibiului. Mühlberger a făcut o cursă de excepție, parcurgând distanța dintre Curmătura Ștezii și Arena Platoș în  26 de minute, 11 secunde și 14 sutimi de secundă, un timp mai bun cu un minut și 4 secunde decât cel al coechipierului său, Patrick Konrad, care plecase în etapă în tricoul galben. Timpul foarte bun al lui Mühlberger i-a aduc acestuia onoarea de a purta tricoul de lider al clasamentului general în ultima semi-etapă, iar la finalul Turului germanul a câștigat competiția de la Sibiu.

 

 

comentarii
1 comentarii

Sa inteleg ca au luat startul douã persoane cu acelasi nume: Gregor Mühlberger - unul era german iar celalalt austriac ?! :-)
Cu respect ...
...un cisnãdian
28.07.2020 13:33
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia