Tribuna
PNL
Mirel Rădoi, instalat oficial pe banca naţionalei mari. "Va trebui să ţinem steagul României sus"
Mirel Rădoi, instalat oficial pe banca naţionalei mari.
Tehnicianul Mirel Rădoi este noul selecţioner al primei reprezentative a României, a anunţat FRF, astăzi, într-o conferinţă de presă. Rădoi a declarat că este mândru că a ajuns în această postură şi că naţionala va trebui să ţină "steagul României sus”.

 

"Nici eu, nici directorul tehnic al FRF nu am discutat cu alt antrenor. Din primul moment Mirel Rădoi a reprezentat opţiunea numărul unu. Mandatul nu e unul pe termen scurt, este unul de construcţie, este pe cel puţin doi ani, cu obiective intermediare. Va conduce naţionala României şi la Olimpiada de la Tokyo", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
Rădoi îi succede lui Cosmin Contra, al cărui contract s-a încheiat după ce România a ratat calificarea la EUR 2020 din grupele preliminarii.
"Am un gol în stomac şi nu pentru că nu am mâncat nimic toată ziua. M-am emoţionat! Este cel mai înalt rang al antrenorului în România. Aprecierea pe care federaţia o are pentru mine va trebui să o arătăm altfel. Alături de jucători, va trebui să câştigăm acest baraj, să mergem la EURO. În ultima mea perioadă experienţa mea este mai mare ca selecţioner decât ca antrenor. Sunt mândru să mă aflu în postura asta şi de aici încolo va trebui să ţinem steagul României sus. Le mulţumesc băieţilor de la echipa de tineret, atât generaţiei cu care am fost în vară la EURO, cât şi celor de acum, datorită lor am ajuns aici", a spus Rădoi.
El a menţionat că este mulţumit din punct de vedere financiar şi a adăugat că îşi doreşte să îşi depăşescă mentorii: "Voi vrea să-mi depăţesc mentorii pe care i-am avut, Piţurcă, Boloni, Hagi… Îmi doresc să-i depăşesc".
Rădoi a mai spus că a vorbit cu predecesorul său, Conmin Contra, dar după ce acesta şi-a anunţat plecarea de la naţională: "Am vorbit cu Cosmin Contra şi după ce şi-a anunţat plecarea. Nu se ştia în acel moment de mine, doar ce se va întâmpla cu jucătorii de la Under-21".
Noul selecţioner va conduce naţionala tricoloră la play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020, ultima şansă de califcare la EURO 2020. În play-off-ul Ligii Naţiunilor, România va evolua, în deplasare, cu Islanda. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, "tricolorii" vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la EURO 2020.
Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 şi 2011, Al-Ain, între anii 2011 şi 2014.
Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.
În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige 9 dintre ele şi să bifeze trei remize.

comentarii
1 comentarii

Oferta extra. Lucru la calculator. Eficient. Valabil in toate judetele. Start instant. Noi am testat totul pentru tine. Simplu ca buna ziua. Incepe rapid si castiga bani. Dorinta noastra e sa te ajutam. Profita de aceasta oportunitate. Vrei sa ratezi o sansa unica? Vei vedea ca suntem seriosi. Pentru detalii, scrie la adresa: roxanadeac.dr@gmail.com
Bot-Deac Roxana Gabriela
29.11.2019 21:37
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia