Tribuna
Mihaela Stănuleț, primul sportiv care primește titlul de ”Cetățean de Onoare al Județului Sibiu”
Ovidiu BOICA
2681 vizualizari
Mihaela Stănuleț, primul sportiv care primește titlul de ”Cetățean de Onoare al Județului Sibiu”
Fostei gimnaste din Sibiu, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (SUA), din 1984, îi va fi înmânat premiul de către președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, după expirarea stării de urgență. Interesant e faptul că, în Cartea de Identitate, numele fostei sportive este Mihaela Stănulețiu, dar în toate revistele și site-urile de specialitate este amintită drept Mihaela Stănuleț.

 

Fosta mare gimnastă sibiancă Mihaela Stănuleț, acum în vârstă de 53 de ani, va primi titlul de ”Cetățean de Onoare al Județului Sibiu”, conform unei hotărâri a Consiliului Județean de săptămâna trecută. Titlul i-a fost acordat celei care a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, de Consiliul Județean în urma unei propuneri făcute de Adrian Bibu, directorul Serviciului Public Sala ”Transilvania” Sibiu. Sibianca va intra însă în posesia titlului abia după expirarea stării de urgență.

Născută pe 5 iulie 1967, la Sibiu, Mihaela Stănuleț a urmat cursurile Școlii Generale nr. 4 între 1973 și 1980, iar între 1980 și 1985 a fost elevă a Liceului Decebal” Deva, fiind cooptată în lotul olimpic de gimnastică al României.

Cea mai mare performanță a Mihaelei Stănuleț a fost medalia de aur obținută cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. Sibianca s-a clasat, tot la Olimpiada din Statele Unite ale Americii, în imediata vecinătate a podiumului la paralele.

Cu un an mai devreme, Mihaela Stănuleț a luat ”argintul” cu echipa României la Campionatele Mondiale de la Budapesta și o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Goteborg, Suedia.

După retragerea din activitate, în 1987, Mihaela Stănulețiu a fost profesor de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar. Până în 2013 s-a ocupat de tinerele gimnaste sibience, iar din 2013, până în 2018, s-a ocupat de grupa de băieți din cadrul CSȘ-ului.

Între anii 1992 și 1994, Mihaela Stănuleț a urmat cursurile Școlii de Antrenori din București, iar în perioada 1999 - 2003 a urmat cursurile Facultății de Științe din cadrul Universității ”Lucian Blaga” la specializarea Educație Fizică și Sport.

”Anunțăm cu bucurie că avem primul sportiv cetățean de onoare din județ! Gimnasta Mihaela Stănulețiu este primul sportiv sibian care primește onorificul titlu de ”Cetățean de Onoare al Județului Sibiu”. Decizia a fost aprobată într-un proiect de hotărâre al #ConsiliuluiJudeteanSibiu, pentru performanţele deosebite obţinute în cariera de gimnastă, la competiţiile naţionale şi internaţionale - precum aurul olimpic obținut la Los Angeles, în 1984, dar şi pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului Judeţului Sibiu, de către Mihaela Stănulețiu, Maestru Emerit al Sportului. Acordarea acestui titlu reușește să transmită un mesaj sportivilor, care, iată, încep să își primească binemeritatul loc în lista cetățenilor de onoare ai județului”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Sălii ”Transilvania”.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia