Tribuna
Medieșeanca Alexandra Hudea, premiată de federație alături de marile legende ale atletismului românesc
Ovidiu BOICA
544 vizualizari
Medieșeanca Alexandra Hudea, premiată de federație alături de marile legende ale atletismului românesc
Sportiva pregătită de prof. Vasile Ibășfălean a obținut, anul trecut, medalia de bronz în proba de 3.000 de metri la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Ea a fost premiată într-o festivitate care a avut loc în Sala de atletism ”Ioan Soter” alături de mari legende ale atletismului românesc, Constantina Diţă, Gabriela Szabo, Paula Ivan, Maricica Puică, Doina Melinte şi Viorica Viscopoleanu.

 

Atleta Alexandra Hudea s-a numărat printre sportivii premiați pentru performanţele din 2023, cu prilejul unei festivităţi desfăşurate pe pista Sălii de atletism ”Ioan Soter”, gazda Campionatelor Naţionale indoor de seniori şi tineret de weekendul trecut.

Sportiva de 17 ani, legitimată la Clubul Sportiv Școlar Mediaș, unde e pregătită de prof. Vasile Ibășfălean, a obținut, anul trecut, la Maribor, în Slovenia, medalia de bronz în proba de 3.000 de metri, la FOTE.

La începutul acestui an, atleta originară din localitatea de pe malurile Târnavei Mari a confirmat rezultatele bune din 2023 prin obținerea a douămedalii de argint în probele de 1.500 și 3.000 de metri la Campionatul Național de sală rezervate seniorilor și juniorilor U20 și U23,desfășurare de asemenea în sala ”Ioan Soter” din București.

Pe lista trofeelor pentru cei mai buni juniori s-au mai aflat Ştefania Uţă (bronz la Campionatul European U20 la 400 m garduri, aur în aceaşi probă la FOTE, aur cu ştafeta de 4/3/2/1 la FOTE, locul al V-lea cu ştafeta de 4x400 m la CE U20), Alexandru Turcu (locul al IV-lea la CE U20, la aruncarea suliţei), Claudia Costiuc (locul al V-lea la CE U20 în proba de 800 m, locul al VI-lea cu ştafeta de 4x400 m la aceeaşi competiţie), Jennifer Dossey (locul al VI-lea la CE U20 în proba de triplusalt), Maria Capotă (aur la FOTE în proba de ştafetă 4/3/2/1, locul al VI-lea la CE U20 în proba de ştafetă 4x400 m), Ştefania Zediu (locul al VI-lea la CE U20 în proba de ştafetă 4x400 m), Rebeca Ciocan (locul al VI-lea la CE U20 în proba de ştafetă 4x400m), Alin Şavlovschi (aur în proba de 2.000 metri obstacole la FOTE), Cristian Popescu (bronz la săritura în lungime, la FOTE), Bianca Tiţă (aur în proba de ştafetă 4/3/2/1 la FOTE) și Ştefania Balint (aur în proba de ştafetă 4/3/2/1 la FOTE).

 

Premii de excelență pentru 3 atletți

 

Alina Rotaru-Kottmann, Claudia Mihaela Bobocea şi Gabriel Bitan au fost premiaţi de Federaţia Română de Atletism cu trofeele de excelenţă la seniori pentru performanţele din 2023, cu această ocazie.

Anul trecut, Alina Rotaru, antrenată de Mihai Corucle, a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime la Campionatele Mondiale de la Budapesta, prima medalie românească la acest nivel în aer liber după 2009, când Nicoleta Grasu cucerea ”bronzul” la aruncarea discului, la Berlin.

Alina Rotaru-Kottmann a reuşit, de asemenea, să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris după ce a depăşit baremul olimpic (6,86 metri) cu o săritură mai bună cu 10 centimetri la un concurs în Germania.

Claudia Mihaela Bobocea, antrenată de Valentin Anghel, a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene indoor şi medalia de aur Jocurile Europene, ambele în proba de 1.500 m.

Gabriel Bitan, pregătit de Cornel Grigore, a obţinut medalia de bronz la Europenele indoor în proba de săritură în lungime.

Tot cu această ocazie, președintele Federației Române de Atletism, Anişoara Stanciu-Cuşmir, a acordat ”Trofeul pentru rezultate deosebite în 2023” sportivilor Daniela Stanciu - medaliată cu argint la săritură în înălţime la Jocurile Europene (antrenor prof. Oana Pantelimon), Bianca Ghelber - argint la aruncarea ciocanului la Jocurile Europene (prof.Mihaela Melinte), Andreea Miklos - bronz la 400 m la Jocurile Europene (antrenor prof. Cristin Eşanu) şi Mihai Dringo - locul al IV-lea la Campionatele Europene de tineret, în proba de 400 m (antrenor prof. Robert Olah).

 

Distincții pentru campioanele olimpice ale României

 

În semn de apreciere pentru realizările extraordinare, Federaţia Română de Atletism a acordat distincţii campioanelor olimpice Constantina Diţă (Bejing 2008), Gabriela Szabo (Sydney 2000), Paula Ivan (Seul 1988), Maricica Puică (Atlanta 1984), Doina Melinte (Atlanta 1984) şi Viorica Viscopoleanu (Ciudad de Mexico 1968).

Au fost, de asemenea, premiaţi sportivi medaliaţi olimpici pentru rezultate extraordinare Ionela Tîrlea, Marian Oprea, Violeta Beclea, Lidia Elena Simon, Galina Astafei, Mihaela Loghin, Vali Caciuriac, Valeria Bufanu, Ileana Silai, Oana Pantelimon, Cristieana Cojocaru, Fiţa Lovin şi Gheorghe Megelea, conform Agerpres


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA