Tribuna
Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open: ”După 10 ani de efort susținut, pot spune că promovarea Sibiului printr-un eveniment sportiv internațional de calitate a fost pe deplin realizat la nivel foarte ridicat”
Ovidiu BOICA
991 vizualizari
Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open: ”După 10 ani de efort susținut, pot spune că promovarea Sibiului printr-un eveniment sportiv internațional de calitate a fost pe deplin realizat la nivel foarte ridicat”
© Dragoș DUMITRU (Focus Photo Agency)

 

Directorul Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis masculin care are loc în România, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Tribuna Sporturilor, că ediția din acest an a avut cel mai puternic tablou principal de până acum, iar finala a fost un meci de Grand Slam. Vecerdea a vorbit despre reacțiile pozitive avute după turneu și despre aprecierile președintelui României, Klaus Iohannis.

Marius Vecerdea a fost un pic dezamăgit de oprirea încă din faza sferturilor a localnicului Victor Cornea la dublu, dezvăluind unele dintre cauzele care au dus la această înfrângere.

Directorul Sibiu Open a oferit, la final, concluziile după ediția aniversară a turneului desfășurat pe terenurile Tenis Club Pamira.

 

- Se poate spune că ediția aniversară, a X-a, a avut cel mai important tablou principal de până acum?

- Finala a fost cu siguranță un meci de Grand Slam cum nu am mai avut în celelalte nouă ediții la Sibiu Open. Finala a venit, într-adevăr, ca o consecință a celui mai puternic tabloul principal pe care l-am avut la Sibiu Open în cei 10 ani.

© Dragoș DUMITRU (Focus Photo Agency)

- Cum a fost această ediție a Sibiu Open prin ochii directorului turneului?

- Raportul final al ATP este în fapt reperul principal cu privire la organizarea Sibiu Open, iar anul acesta este de departe cel mai bun raport primit vreodată de Sibiu Open!

Percepția mea poate fi subiectivă dar totuși îmi permit să o exprim în câteva cuvinte: Sibiu Open a devenit un brand puternic cu care Sibiul se poate mândri, un brand care după 10 ani pune Sibiul în mod definitiv pe harta tenisului mondial.

 

- Erau anunțate inițial și alte nume importante din primii - să zicem - 200 mondiali?

- Un singur jucător s-a retras în ultimul moment din cauza unei accidentări, Malek Jaziri.

 

- Chiar dacă a plouat toată ziua de miercuri, v-ați descurcat și ați încheiat la timp și cu brio turneul...

- Din păcate, am avut de suferit din cauza agresiunilor incredibile și de neînțeles ale așa-numitului Ion Țiriac, care a încercat prin toate modalitățile să boicoteze Sibiu Open pentru a fi scos definitiv din calendarul ATP, iar din acest motiv am fost alungați din săptămâna clasică a Sibiu Open și am acceptat compromisul de a muta turneul, anul acesta, cu finala în premieră în luna octombrie, și cu riscul asumat de a intra într-o perioadă mai rece.

Din fericire, echipa Tenis Club Pamira a făcut toate eforturile pentru a aduce terenurile în condiții optime de joc și am avut șansa unei finale cu vreme excepțională.

© Dragoș DUMITRU (Focus Photo Agency)

- Ați primit reacții din partea participanților, antrenorilor, federației, federației internaționale?

- Declarațiile foarte pozitive ale celor doi finaliști de la festivitatea de premiere și raportul final al ATP, pe care îl fac public cu această ocazie, reprezintă cel mai relevant aspect privitor la reacțiile internaționale.

 

- Care au fost surprizele acestei a X-a ediții?

- Stefan Paloși a fost o surpriză plăcută, confirmând astfel faptul că alegerile mele cu privire la pozitiile de Wild Card sunt inspirate. Să nu uităm că Dragos Dima a câștigat în mod surprinzător Sibiu Open în 2018 din poziția de Wild Card!

 

- Dar dezamăgirile, sau rezultatele sub așteptări?

- Evident, speram ca la a ediția aniversară cu numărul 10 să avem în premieră un sibian într-o finală. Speram ca Victor Cornea să joace finala în proba de dublu împreună cu Petros Tsitsipas, dar din păcate au fost eliminați în sferturi de finală de un cuplu foarte valoros, francezul Blancaneaux - câștigător în turneul juniorilor la Roland Garros și numărul unu mondial la juniori - și indianul Kadhe, un veritabil jucător de dublu.

 

- În urma Sibiu Open 2021, care este tenismenul care a reușit cel mai spectaculos salt în clasamentul ATP?

- Stefan Palosi a urcat 105 locuri în clasamentul mondial pentru calificarea pe tabloul principal și apoi în optimi.

Italianul Stefano Travaglia câștigătorul Sibiu Open a urcat 10 locuri confirmând astfel statutul de Top 100 și mai ales calificarea pe tabloul principal la primul Grand Slam din 2022, Australian Open!

 

- A fost cât pe ce ca Sibiu Open să se suprapună cu un alt turneu din România. Așa, fiind imediat unul după altul, au existat tenismeni care le-au bifat pe ambele?

- Surpriza plăcută pentru Sibiu Open este faptul că au participat jucatori foarte valoroși care au ales să joace doar la Sibiu și nu la Bucuresti, confirmând astfel statutul Sibiu Open de cel mai important turneu de tenis din România.

Damir Dzumhur, învingătorul lui Rafael Nadal într-un turneu ATP 1000 la Miami în 2019 și elvețianul Marc Huesler, deținătorul trofeului în 2020, sunt doar cei mai relevanți jucători care au ales să joace în România doar la Sibiu Open!

În orice caz, finala Sibiu Open 2021 a confirmat definitiv statutul de cel mai valoros turneu de tenis masculin din România!

© Dragoș DUMITRU (Focus Photo Agency)

- Cum putem privi rezultatul sibianului la acest turneu, dezamăgitor, sau un plus față de ce a făcut până acum?

- Am anticipat puțin și am răspuns mai devreme la aceasta întrebare. Mai rămâne de adăugat faptul că întârzierile datorate condițiilor meteo de miercuri și meciul “nebun” dintre Travaglia și Kolar de joi, cu foarte multe răsturnări de scor, au condus la o situație nefericită de a fi obligați să mutăm meciul de dublu al lui Victor Cornea din sferturi pe unul din terenurile secundare și la limita întunericului, în detrimentul lui Victor, obișnuit și antrenat în mod special pe terenul central.

 

- Care este cea mai importantă persoană care ți-a telefonat sau ți-a scris pe mail sau rețelele de socializare și te-a felicitat pentru succesul ediției din acest an?

- Am primit foarte multe felicitări pe mai multe canale dar pentru mine cel mai important rămâne mesajul domnului președinte Klaus Iohannis pentru că întotdeauna a reprezentat un reper, mai ales știind că felicitările din partea domniei sale nu vin atunci când nu este cazul!

 

- Care ar fi concluziile după ediția a X-a a Sibiu Open?

- Obiectivul principal al proiectului Sibiu Open, așa cum este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sportivă, este promovarea Sibiului printr-un eveniment sportiv international de calitate, ori pentru mine raportarea la acest obiectiv este esențială atât din perspectiva sibianului cât și din perspectiva omului de sport.

După 10 ani de efort susținut pot spune că acest obiectiv a fost pe deplin realizat la un nivel foarte ridicat.

Aveam așteptări mai mari din perspectiva creșterii pieței consumatorului sibian de eveniment tenisistic internațional de calitate și mai ales a pieței consumatorului de servicii adiacente acestor evenimente, dar este oricum dificil de pus în ecuație ultimele două ediții desfășurate fără spectatori în 2020 și cu o treime în 2021 din cauza condițiilor date de pandemie.

În schimb, Sibiu Open a crescut constant în privința audiențelor TV, finala Sibiu Open 2021 având un share de 0,6, triplu față de ediția din 2020, iar în mediul online, prin transmisiile Livestreaming, am depășit 100.000 de vizitatori unici care au vizionat meciurile de la Sibiu Open.


comentarii
3 comentarii

finule, openul ala fain e la cluj- transilvania open,nu la sibiu obor open asa ca nu te mai lauda degeaba
12.10.2021 07:29
- nu e ca la cluj că avem oameni ca ca tine!
kuki
15.10.2021 22:05
Papagal Papagal Papagal....da ce zici si de un turneu de golf, ca doar este "sportul maselor"...ca doar asa zice nasul tau, manuitorul de driver!
marsh papagalule!!!!!
18.10.2021 08:52
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia