Tribuna
PNL
Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open: ”Am fost felicitați de Federația Internațională de Tenis pentru organizarea impecabilă a turneului din acest an”
Ovidiu BOICA
1348 vizualizari
Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open: ”Am fost felicitați de Federația Internațională de Tenis pentru organizarea impecabilă a turneului din acest an”
© Dragos Dumitru / Focus Photo Agency

 

La trei săptămâni după ce a căzut cortina peste ediția din acest an, a IX-a, a Sibiu Open, directorul turneului, Marius Vecerdea, a vorbit, în exclusivitate pentru cititorii Tribunei Sporturilor, despre dificultățile întâmpinate din cauza pandemiei de coronavirus. Vecerdea a amintit surprizele de la turneul găzduit și anul acesta de terenurile Bazei Sportive Pamira și despre reacțiile avute din partea Federației Internaționale de Tenis.

Vecerdea a mai vorbit și despre procesele pe care le are cu Federația Română de Tenis, despre care spune că trebuie ”deparazitată de indivizii care au comis atâtea ilegalități”, dar și despre intenția de candida pentru un post de deputat în Parlamentul României.

 

- Cât de mari au fost problemele pe care vi le-au creat pandemia de Covid-19 în organizarea ediției din acest an a Sibiu Open?

- A fost o ediție extrem de dificilă din acest punct de vedere pentru că s-au acumulat restricțiile impuse de autoritățile centrale și locale cu cele ale ATP. De aici a rezultat o împovărare financiară foarte mare. Țin însă sa precizez că aproape întreaga sumă a fost acoperită din fonduri private. Doar ca și reper vă pot spune că numai cele 3 runde de teste Covid-19 au costat aproape 10.000  de euro!

 

- Sincer, mai credeai că o să aibă loc turneul de anul acesta?

- Nu aveam mari speranțe iar decizia finală a venit foarte târziu în raport cu termenul limită stabilit în fiecare an, însă trebuie să ținem seama de faptul că atât Federatia Internațională de Tenis, cât și ATP și WTA, au închis tot circuitul de tenis internațional până în data de 1 august 2020.

 

- Cine ar fi trebuit să fie favoritul numărul unu, anul acesta?

- Am avut 4 jucători foarte importanți care au solicitat și cu care am negociat participarea la Sibiu Open 2020 dar datorită situației extrem de volatile de la o săptămâna la alta, mai ales cu privire la restricțiile și condițiile stabilite de fiecare stat în parte, au renunțat în ultimul moment. Favoritul 1 ar fi fost americanul Tommy Paul clasat pe locul 53 ATP.

 

- Câți jucători din Top 100 erau așteptați la Sibiu? De ce nu au mai ajuns?

- Au fost 4 jucători din Top 100. Pe lângă Tommy Paul au mai fost anuntați Pablo Andujar, Radu Albot și Joao Sousa.

 

- A fost Sibiu Open turneul... de încălzire pentru tenismeni înaintea Roland Garros?

- Au fost până la urmă 2 jucători care au participat pe tablourile principale de la Roland Garros. Este vorba despre favoritul principal de la Sibiu Open, francezul Arthur Rinderknech, și de juniorul român Nicholas Ionel.

© Dragos Dumitru / Focus Photo Agency

- Care au fost surprizele ediției 2020?

- În primul rând eliminarea în turul doi al favoritului principal Arthur Rinderknech după un meci extrem de spectaculos încheiat după 3 ore cu scorul de 7-6 în setul decisiv. De asemenea, în partea opusă a tabloului, favoritul 2 al turneului, un alt francez, Quentin Halys, a pierdut identic cu 7-6 în setul decisiv la fel de dramatic și în același timp spectaculos însă nu se poate spune că a fost o mare surpriză, ținând seama ca învingătorul lui, argentinianul Tomas Etcheverry, a ajuns până în finala Sibiu Open fără să mai piardă niciun set.

 

- Ce reacții au fost după turneul din această toamnă?

- Am primit o adresă specială din partea ATP prin care am fost felicitați pentru organizarea impecabilă a turneului din acest an, mai ales cu privire la îndeplinirea condițiilor impuse și la faptul că nu am avut parte de niciun eveniment cu privire la sănătatea jucatorilor.

De asemenea adresa ATP vine ca o recunoaștere pentru longevitatea și tradiția Sibiu Open după 9 ediții de succes.

 

- Din 2021 vor fi schimbări majore în organizarea Sibiu Open. Ce vă propuneți?

- Lucrurile nu par să revină la normalitate, din perspectiva revenirii cu și mai mare intensitate a pandemiei în toate țările europene. Este dificil de predicționat ce condiții vor fi stabilite anul viitor, cert este ca și lumea tenisului achiesează la ideea că planeta trebuie să funcționeze într-o formă sau alta. Evident că ne propunem să organizam Sibiu Open si in 2021. Este o ediție aniversară, a zecea ediție!

 

- Cum comentezi decizia FRT de a programa alte două turnee în apropierea Sibiu Open și a Naținalelor exact în săptămâna în care a avut loc Sibiu Open?

- Am făcut declarații extinse la conferința de presă din timpul turneelor. Este o decizie pur și simplu antiromânească a conducerii Federatiei Romane de Tenis, subliniez ROMÂNE!!!

© Dragos Dumitru / Focus Photo Agency

Este inadmisibil să cenzurezi drepturile unor jucători români de a participa la Campionatele Naționale sau la oportunitatea de a urca în clasamentul mondial prin participarea la Sibiu Open, clasament care poartă numele României în dreptul fiecărui jucător român!!!

Cel mai nedreptățit este sibianul Victor Cornea care a obținut cele mai bune rezultate avute vreodată de un jucător la Campionatele Naționale de anul trecut: titlul national la dublu masculin, titlul national la dublu mixt, titlul național cu echipa Universității Cluj și vicecampion național în proba de simplu!!!

 

- Continuă lupta cu federația? Câte procese mai sunt pe rol?

- Nu există nicio luptă cu federația ca instituție, ci doar cu ilegalitățile așa-zișilor conducători și/sau administratori ai federatiei.

Deși aproape toate sentințele îmi sunt favorabile, nu am cerut niciodată niciun leu, nici chiar cheltuieli de judecată!, din respect pentru instituția federației și mai ales pentru copiii și juniorii care ar fi prejudiciați dacă aș solicita despăgubiri.

Lucrurile sunt foarte simple: Federatia trebuie deparazitată de indivizii care au comis atâtea ilegalități și redată oamenilor care sunt dispuși să organizeze FRT într-un mod modern și european!

 

- Te-ai decis să intri în politică, candidezi ca independent. Ce te-a făcut să iei această hotărâre?

- Îmi place foarte mult tot ce înseamnă legislație și aspectele juridice privitoare la procesul de formare a legilor și regulamentelor.

M-am pregătit de peste 4 ani în acest sens, prin cauzele pe care le-am inițiat în justiție. Toate inițiativele au avut ca obiectiv crearea unei jurisprudențe care să conducă apoi la modificarea Legii Sportului și a legii care reglementează asociațiile și federațiile în beneficiul celor direct implicați, dar în primul rând al sportivilor, antrenorilor, cluburilor și specialiștilor din domeniu.

Majoritatea federațiilor sportive naționale funcționează după un model retrograd foarte ancorat încă în comunism. Nu exagerez cu nimic, dar o să am ocazia să fac precizări în timpul campaniei electorale.

Consider că sunt foarte pregătit exact pentru postul de deputat și sunt convins că pot sa îmi aduc aportul și la modificarea altor legi din diferite domenii în care este mare nevoie.

 

- Crezi că ai mai multe șanse ca independent decât de pe listele vreunui partid?

- Evident ca șansele sunt mult mai mici decât din poziția comodă a unei liste de partid. Cred ca votul uninominal ar putea produce mai multă implicare și ar reduce gradul de absenteism.

De altfel, obiectivul principal al campaniei mele va fi reducerea absenteismului în rândul tinerilor și creșterea gradului de implicare în viața civică și - de ce nu - cea politică.

 

- Ce îți propui să faci pentru sportul sibian, în special, pentru cel din România, în general, dacă vei ajunge deputat în Parlamentul României?

- Vizez o poziție de deputat în circumscripția electorală a Județului Sibiu, ca atare mă voi raporta la nevoile sportului sibian în primul rând, dar nu mă voi limita doar la domeniul sportului.

Sportul este parte din educație așa că îmi propun să fiu foarte activ în promovarea unor demersuri legislative care să îmbunătățească sistemul de educație din România.

Sunt peste 12 ani de când la Baza Sportiva Pamira organizăm stagii speciale de dezvoltare personală și pentru pregătirea mentală a sportivilor.

Obiectivul principal este crearea unor caractere puternice indiferent de domeniul în care vor să activeze viitorii adulți ai societății românești, dezvoltarea unor personalități cu calități deosebite mai ales în privința integrității


comentarii
2 comentarii

bai tu iarasi minti,finul lui carmen si klaus
specialist in tenis zero minus
se va repeta schema de la europarlamenterele cu EBA lui base
pnl va fi sfatuit ca in fiesce organizatie sa sa voteze 2 din 10 un independent finutul lui presedintele
facem pariu?
LUMEA NU UITA
20.10.2020 17:11
Ce jigodie !!!!! Caracter jegos, tipic pentru cei din jurul lui Iohanis!!!!! Mizerabili!
Mafia KWI
21.10.2020 08:21
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia