Tribuna
AFF
Măldărășanu, extrem de supărat la finalul jocului cu Sepsi: ”E al treilea meci în care avem superioritate dar plecăm fără niciun punct”. Tunurile pe defensivă...
Ovidiu BOICA
1383 vizualizari
Măldărășanu, extrem de supărat la finalul jocului cu Sepsi: ”E al treilea meci în care avem superioritate dar plecăm fără niciun punct”. Tunurile pe defensivă...
© sportpictures.eu

 

Antrenorul lui Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a declarat, la finalul meciului cu Sepsi OSK, că e supărat pentru că echipa sa a pierdut din nou puncte din cauza unor greșeli individuale, acuzând că este a treia partidă pierdută în situația în care sibienii au avut superioritate numerică pe teren.

Măldărășanu a radiografiat partida de la Sf. Gheorghe, remarcând că jucătorii săi au avut reacție după deschiderea scorului, iar după ce Tamas a fost eliminat, s-a gândit că Hermannstadt poate obține chiar prima victorie din acest an.

”Probleme, (n.a. covăsnenii) ne-au pus pe acele momente fixe, pentru că au talie. În rest, a apărut acea greșeală, în loc să lăsăm mingea în corner, am băgat-o în centru și, bineînțeles, am fost taxați imediat. Cei de la Sepsi sunt jucători de calitate și, până la urmă, jocul greșeala așteaptă. Am avut reacție, am avut bară, am avut ceva situații bune de a marca, de a egala chiar pâîn pauză. Mă bucur că a doua repriză a fost una destul de bună pentru că, drept dovadă, am și egalat, chiar dacă n-am avut multe ocazii, cum am avut în prima repriză. Însă odată cu acea egalare, chiar am sperat, chiar am crezut că putem lua 3 puncte în această seară. Și a apărut iar o greșeală individuală, până la urmă îmi este foarte greu, de aia sunt și foarte supărat, pentru că am pierdut multe puncte datorită greșelilor individuale. Până la urmă, dacă stăm să analizăm faza de la A la Z, sau fazele de la A la Z, este clar că apar greșeli în lanț, dar pleacă de undeva. Sunt fundași centrali mari, în fotbalul mare care joacă simplu. Noi ne încăpățânăm să controlăm mingea, chiar dacă eu asta le-am și spus, ca antrenor îți cer să construiești cu mingea jos, sunt momente în care trebuie să faci, să joci simplu pentru că, până la urmă, pleci de la faptul că ești fundaș central. Este greu, e al treilea meci în care avem superioritate și plecăm fără niciun punct, dar ăsta este fotbalul, trebuie să strângem rândurile pentru că, peste două zile, avem alt meci”, a afirmat Măldărășanu în conferința de presă.

Cu câteva minute mai devreme, Măldărășanu declarase, la flash-interviuri, că ce are să le reproșeze jucătorilor, o va face în vestiar. Totodată, tehnicianul și-a asumat înfrângerea, susținând că este vinovat pentru acest rezultat.

”Sunt dezamăgit în momentul în care se fac greșeli, cu toții facem greșeli. Eu sunt principalul vinovat, vizavi și de schimbări, vizavi și de - știu eu - o așezare tactică. Din punct de vedere tactic, cred că jocul a fost gândit bine, însă nu vreau să dau, am mai spus asta, în jucători. Este treaba noastră, în vestiar, vom analiza acest joc, dar într-adevăr, foarte multe greșeli individuale”, a spus Măldărășanu la microfonul DigiSport.

 

Despre loviturile de la 11 metri: ”Au fost!”

 

Măldărășanu a vorbit, la final, și despre cele două penaltiuri acordate de ”centralul” Mladinovici, câte unul de fiecare parte, considerând că au fost just acordate.

”Da, fazele, de pe margine, au părut a fi penaltiuri. Dar, cel puțin la penaltiul nostru, o mare aglomerare acolo și părea foarte greu, inițial mi s-a părut ceva, dar nu eram sigur, dacă n-au dat arbitrii... Pe urmă au revenit cu VAR-ul. De pe bancă, la penaltiul pentru Sepsi, așa ni s-a părut de acolo, că a fost penalti, de aia (n.a. arbitrul) nici n-a mai verificat, a ascultat doar în cască”, a spus Măldărășanu.

Tehncianul ”alb-roșilor” a adăugat că, spre deosebire de alte meciuri, jucătorii săi au stat mai bine la fazele fixe, dar experiența covăsnenilor și-a spus cuvântul.

”Asta este, au fost pragmatici, o echipă care taxează, cu jucători foarte buni, cu talie bună, care aduc mingi pe atacanți și de-acolo pot scoate oricând ceva. Am stat bine, față de alte meciuri, la momentele fixe, mă refer la loviturile libere laterale și la cornere. Chiar am stat bine și n-am avut probleme, adică să aibă ocazii din astea... Din contră, noi am pus probleme pe momentele fixe ale noastre, pe atac. Dar repet, au fost două greșeli, două greșeli și asta a scris istoria acestui meci”, a adăugat Măldărășanu.

 

În momentele astea trebuie să jucăm repede”

 

Măldărășanu a mai fost întrebat, în conferința de presă, dacă nu consideră că jucătorii său au tratat cu superficialitate finalul partidei, din momentul în care adversarula avut un om eliminat. Tehnicianul ”alb-roșilor” a spus că nu e de acord cu această ipoteză, dar că jucătorii săi ar fi trebuit să joace mai repede pentru a reuși să dea lovitura și să marcheze golul victoriei.

”Poate așa a părut, dar cu siguranță, nu. Și-au dorit să câștige, însă au existat momente când au fost poate foarte calmi, în sensul că vor să dea un echilibru. În momentele astea trebuie să jucăm repede, pentru că e clar că o echipă în inferioritate aglomerează foarte mult zona centrală. Asta le-am spus și după meciul de la Petrolul, când în superioritate n-am reușit măcar să marcăm un gol, să intrăm în joc și am făcut aceiași greșeală, jucând foarte lent, plus greșeala (n.a. de la penaltiul lui Sepsi)... De unde și golul! Adică, nu pot să spun că s-au relaxat. Într-adevăr, la final, dacă se termina meciul 1-1, da, câștigam un punct... Având superioritate, chiar dacă pentru o scurtă perioadă de timp, totuși e normal să-ți dorești să câștigi pentru că superioritatea în fotbal, în ziua de astăzi, la ritmul în care se joacă, trebuie să fie benefică. Dar, acuma contează organizarea defensivă a echipei care rămâne în inferioritate și poate o dăruire mult mai mare sau o autodepășire din punct de vedere al efortului. Asta s-a întâmplat cu Sepsi, după care au aruncat mingi înalte, au fost periculoși chiar și în zece din punctul ăsta de vedere și, repet, a apărut acea greșeală și au câștigat toate cele 3 puncte”, a concluzionat Măldărășanu.

 

 

 

 

comentarii
1 comentarii

Rusine!!!
Corny
27.02.2023 11:21
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA