FITS 2024
Tribuna
Măgura schimbă o jumătate de lot după emoțiile avute în ultimul an. Cisnădia o pierde pe a doua golgeteră a Ligii Florilor, turcoaica Asli Iskit
Ovidiu BOICA
408 vizualizari
Măgura schimbă o jumătate de lot după emoțiile avute în ultimul an. Cisnădia o pierde pe a doua golgeteră a Ligii Florilor, turcoaica Asli Iskit
© ESBF Handball Facebook
Echipa din Cisnădie și-a asigurat semnăturile a două sârboaice din naționala țării vecine, ale pivotului france Cusset și internaționalei congoleze Diagouraga, cărora li se alătură pe lista nou-venitelor interul Sutranova, Krisztina Toth, Natasa Lovric, centrul spaniol Judith Vizuete și pivotul Sarah Darie. Alte opt jucătoare pleacă de la Măgura, printre care a doua golgeteră a Ligii Florilor în sezonul 2023/2024, Asli Iskit Caliskan, care merge la SCM Craiova.

 

Măgura schimbă jumătate din lot în vederea noului sezon după ce, în precedentul, cisnădiencele au trăit cu frica barajului pentru menținerea în Liga Florilor până în ultima etapă. Deși până la reluarea pregătirilor mai este o lună, oficialii grupării din Cisnădie au conturat lotul de 16 jucătoare, locul celor opt jucătoare care și-au încheiat contractele fiind luat de altele opt.

Sub comanda noului antrenor, Victorina Bora, vor ajunge extremele naționalei Serbiei de anul trecut, de la Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia, Sanja Radoslavljevic și Natasa Lovric. Cele două au fost adversarele naționalei tricolore la turneul final al Mondialului din decembrie, în Grupa I Principală, România impunându-se cu 37-28.

Radoslavljevic evoluează pe postul de extremă stânga, are 30 de ani și, în sezonul precedent, a jucat în Liga Campionilor cu Krim Ljubljana înainte de a se transfera în Suedia, la Kristianstad.

Natasa Lovric este cu 7 ani mai tânără decât Radoslavljevic, evoluează pe postul de extremă dreapta și a jucat, anul trecut, cu ZRK Zeleznicar în EHF European League.

La Măgura ajunge și pivotul francez Louise Cusset, o jucătoare puternică ce măsoară 1,82 metri. În vârstă de 25 de ani, Cusset vine de la Besancon, al cărui tricou l-a îmbrăcat în ultimii 6 ani și cu care a jucat în EHF European League. Cusset este la prima experiență în afara granițelor Hexagonului.

 

Trei achiziții de la CSM Deva

 

O altă jucătoare care are și naționalitate franceză și care vine la Cisnădie este Fanta Diagouraga. Centrul de 23 de ani este componentă a primei reprezentative a Republicii Congo, pentru care a evoluat în 24 de partide, marcând 57 de goluri și cu care a câștigat medalia de bronz la Campionatul African de Handbal Feminin, în urmă cu doi ani. Ea a evoluat ultima dată pentru CSM Deva.
Tatiana Sutranova este din Slovacia, are 26 de ani și evoluează pe postul de inter stânga. Ea nu e la prima experiență în handbalul românesc, în iarnă venind de la Banik Most la CSM Deva, echipă care va susține barajul pentru promovarea în Liga Florilor.

O altă jucătoare care a semnat cu Măgura în această vară este Krisztina Toth. Născută la Tg. Mureș, ea a ajuns la Academia Gyor ETO KC. Cu echipa academiei, Krisztina Toth a devenit campioană națională a Ungariei la junioare II și I, apoi a jucat pentru echipa secundă a clubului din Gyor, în al doilea eșalon.

A fost selectată în echipa de junioare a Ungariei și a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2019, organizat în Azerbaidjan. Naționala Ungariei a obținut medaliile de bronz, iar Toth a fost căpitanul echipei.

În 2021, Toth a semnat cu HC Zalău un contract valabil până în această vară, iar acum ajunge sub comanda lui Alexandru Weber.

A treia jucătoare care vine la Măgura de la CSM Deva, în aceastî vară, este pivotul Sarah Darie, iar pe lista achizițiilor mai figurează Judith Vizuete, un centru pe care Victorina Bora a mai antrenat-o la Dacia Mioveni. Iberica are 28 de ani și a mai jucat în România și pentru Universitatea Cluj.

 

Turcoaica Asli Iskit pleacă la Craiova

 

Printre cele opt jucătoare care o părăsesc pe Măgura în această vară se numără golgetera echipei, a doua marcatoare din Liga Florilor 2023/2024, Asli Iskit Caliskan. Handbalista originară din Turcia rămâne în România, migrând spre SCM Craiova.

.
© Vali MACREA

Extrema stânga Marina Ilie merge la Buzău, iar Marilena Neagu, extrema dreapta, se întoarce acasă, la Corona Brașov.

Marocanca Mouna Jlezi merge la HC Zalău, iar centrul polonez Emilia Galinska va face parte din lotul Minaurului Baia Mare în ediția viitoare de campionat.

Alte trei jucătoare încă așteaptă să vadă încotro o vor apuca. Este vorba despre interul stânga Ilda Kepic, sportivă cu dublă cetățenie, muntenegreană și daneză, de bielorusa Natalia Vasilevskaia, un inter dreapta și de pivotul Timea Tătar.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica