Tribuna
Măgura, aproape să repete cu CSM Slatina scorul din victoria cu Storhamar, din Liga Europeană. Cisnădia urcă în imediata vecinătate a podiumului Ligii Florilor
Ovidiu BOICA
580 vizualizari
Măgura, aproape să repete cu CSM Slatina scorul din victoria cu Storhamar, din Liga Europeană. Cisnădia urcă în imediata vecinătate a podiumului Ligii Florilor
La 4 zile după primul succes obținut în grupele Ligii Europene, fostă Cupa EHF, scor 33-28, echipa lui Alex Weber și Bogdan Nițu a câștigat cu 34-28 jocul tot pe teren propriu, cu CSM Slatina, în campionat. În urma acestui rezultat, Cisnădia urcă pentru moment pe locul 4 în clasamentul Ligii Florilor, cu 21 de puncte, la patru lungimi în spatele echipelor CSM București și SCM Rm. Vîlcea, care au un meci în plus disputat. Gariaeva și Abed-Kader au fost principalele marcatoare ale Măgurii, cu 7, respectiv 6 goluri.

 

Măgura s-a apropiat și mai mult de podium după victoria de miercuri seara, de pe teren propriu, cu CSM Slatina. Echipa lui Alex Weber și Bogdan Nițu este acum pe locul al patrulea, la 4 puncte în spatele echipelor de pe 2 și 3, CSM București, respectiv SCM Rm. Vîlcea, și la șase lungimi în spatele liderului Rapid. Măgura are 21 de puncte, dar ecartul dintre ea și podium s-ar putea reduce și mai mult pentru că are un meci mai puțin disputat, cel tot de pe teren propriu, cu HC Dunărea Brăila.

În fața formației din Slatina, Măgura s-a impus cu 34-28, după ce a fost condusă la pauză cu un gol. Victoria vine la 4 zile după ce câștigase cu un scor aproape identic (33-28), prima victorie a Cisnădiei în grupele Ligii Europene, fosta Cupă EHF.

Marina Dmitrovic a deschis scorul, Lorena Ostase a egalat, apoi cele două echipe s-au întrecut în ratări, abia în minutul 8 marcându-se cel de-al treilea gol al meciului de către aceeași Ostase.

Maria Bardac și Dmitrovic au readus-o pe Măgura în avantaj (3-2), apoi tabela a indicat în mai multe rânduri egalitate. Marilena Neagu și Dijana Radojevic au dus-o pentru prima dată pe formația din Cisnădie la două goluri în fața adversarului (7-5).

Oltencele au recuperat pe final și, cu trei goluri la rând, marcate de Adina Cârligeanu, Ostase și Ioana Necula, au ajuns să aibă 12-10 pe tabelă. Raluca Băcăoanu și Dmitrovic au egalat încă o dată, dar Slatina a câștigat repriza cu 13-12 prin reușita Elenei Olaru.

La reluare, fetele lui Weber și Nițu au pornit cursa de urmărire, ”specialitatea” casei, iar încercarea a fost încă o dată câștigătoare. Cisnădia a întors rezultatul, dar n-a reușit să se desprindă la mai mult de două goluri.

Pentru prima dată diferența a fost de trei lungimi în minutul 49, prin golul Andreei Ianăși (25-22). Măgura a avut în două rânduri și 7 goluri peste adversar (33-26, 34-27), iar după un final liniștit s-a impus cu 34-28, la capătul unui meci în care echipa gazdă era CSM în mod normal.

CSM SLATINA: Elena Nagy, Mirela Pașca, Viktoriya Tymoshenkova - Adina Cârligeanu (5 goluri), Andreea Popescu (5), Lorena Ostase (4), Elena Olaru (3), Daniela Fulgoi, Raluca Necula, Alina Chitacu, Andreea Coman, Mara Matea (câte două), Ștefania Gheorghe (unul), Sonia Vasiliu și Adelina Crețu. Antrenor: Victorina Bora.

MĂGURA: Kira Trusova, Andreea Ilie, Renata de Arruda - Iuliya Gariaeva (7), Dana Abed-Kader (6), Andreea Ianăși (4), Valentina Blazevic (4), Dijana Radojevic (4), Marilena Neagu-Burghel (3), Marina Dmitrovic (3), Maria Bardac (două), Raluca Băcăoanu (unul), Reka Tamas, Daniela Necula, Timea Tătar. Antrenor: Alexandru Weber.

comentarii
3 comentarii

BRAVO MAGURA
E OPRIS
15.01.2022 08:17
Herning-Ikast Handbold (DEN) vs Magura Cisnadie (ROU) 31:28 (17:12)
ger
16.01.2022 08:15
Multumim ger pentru afisarea rezultatului. Niciun site de specialitate nu a publicat informatia. Rusine celor care "lucreaza" in domeniu.
Suporter
16.01.2022 10:52
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia