Tribuna
LOVITURĂ GREA PENTRU FC HERMANNSTADT! Noul Consiliu Director, nerecunoscut de instanță! Un nou atac: ”Președintele, care nu e de fapt președinte, a făcut cererea de intrare în insolvență!” Plângeri penale pentru ”fals în acte și uz de fals”!!! Cei excluși rămân în club!
Ovidiu BOICA
1587 vizualizari
LOVITURĂ GREA PENTRU FC HERMANNSTADT! Noul Consiliu Director, nerecunoscut de instanță! Un nou atac: ”Președintele, care nu e de fapt președinte, a făcut cererea de intrare în insolvență!” Plângeri penale pentru ”fals în acte și uz de fals”!!! Cei excluși rămân în club!
Solicitarea celor de la AFC Hermannstadt de a modifica statutul şi actul constitutiv al asociaţiei, făcută în ultima zi a lunii august, a fost respinsă, ieri, la Judecătoria Sibiu. Astfel, practic noul Consiliu Director al clubului, cu Ciprian Fulea președinte, nu are legitimitate, fapt care complică serios lucrurile, după ce acesta ar fi semnat cererea de intrare în insolvență, cerere aprobată în urmă cu circa 10 zile.

 

După ce i-a fost aprobată intrarea în insolvență, pe 30 septembrie, gruparea sibiană a primit în plin o lovitură, o săptămână mai târziu. Judecătoria Sibiu a respins solicitarea AFC Hermannstadt pentru modificarea statutului și a actului constitutiv ale asociației sportive, ceea ce înseamnă că noul Consiliu Director nu este statutar. Clubul poate ataca decizia în termen de 5 zile.

”Respinge cererea pentru înscrierea modificărilor statutului şi actului constitutiv al asociaţiei, conform Hotărârilor Consiliului Director din 05.08.2021, 09.08.2021 şi Hotărârii Adunării Generale din 13.08.2021, formulată de petenta. În baza art. 11 alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, o copie a prezentei încheieri va fi comunicată din oficiu Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare cu cei lipsă, apel care se depune la Judecătoria Sibiu. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică din data de 08.10.2021”, este soluția dată de Judecătoria Sibiu.

Membrii excluși din AFC Hermannstadt susțin, după decizia de vineri a Judecătoriei Sibiu, că în aceste condiții și cererea de intrare în insolvență nu ar fi legală. ”Președintele (n.a. Fulea), care nu e de fapt președinte, a făcut cererea de intrare în insolvență. Cum el nu este recunoscut legal în funcția de conducere, înseamnă că nici cererea de intrare în insolvență nu este OK. Oricum, noi am atacat această decizie de intrare în insolvență”, declară aceștia, în exclusivitate pentru Tribuna.

În urma acestei decizii, membrii excluși la începutul lunii august rămân practic în club!

 

Plângeri penale pentru fals în acte și uz de fals 

 

Mai mult, unul dintre cei excluși în luna august din AFC Hermannstadt, Dan Raica, acuză că i-a fost falsificată semnătura pe unele acte depuse de clubul sibian în instanță și nu exclude posibilitatea ca și alții să fi pățitla fel. În acest sens, Raica a afirmat că au fost făcute ”plângeri penale pentru fals și uz de fals” și a prezentat diferența dintre semnătura sa de pe unul din procesele verbale întocmite în urma unei ședințe a Consiliului Director și cea de pe un alt act, depus ulterior de club în instanță.

 

Pentru aducerea aminte...

 

Reamintim cititorilor că, pe data de 5 august, vechiul Consiliu Director (CD) hotărâse cu două voturi ”pentru” și trei împotrivă (!) să le retragă calitatea de membri ai AFC Hermannstadt mai multor persoane, iar patru zile mai târziu, tot Consiliul Director, alcătuit din președintele Claudiu Rotar, ”vicele” Ștefan Băcilă și - de data aceasta - trei membri aderanți, conform PV 1016/09.08/2021, anume Ciprian Fulea, Adrian Ioan Irimeș și Lucian Băcilă, a votat în unanimitate modificarea structurii CD (reducerea numărului membrilor de la 5 la 3) și noua structură a Consiliului Director, cu Fulea președinte, Irimeș vicepreședinte și Lucian Băcilă membru.

 

Cum vede Fulea acoperirea datoriilor de 5 milioane de euro!

 

Printr-un document depus în instanță la dosarul prin care s-a cerut intrarea în insolvență, intitulat ”Descriere modalități avute în vedere la reorganizarea asociației”, președintele (!?!) Fulea prezintă (evident, nu?) modalitățile prin care se intenționează stingerea datoriilor de aproximativ 5 milioane de euro pe care le are clubul (nu mai este o noutate deja) pe perioada în care clubul s-ar afla în insolvență, în speranța evitării falimentului.

Fulea notează în documentul pe care-l semnează - în calitate de președinte, insistăm pe această titulatură - că ”s-au diminuat semnificativ cheltuielile cu salariile și cheltuielile cu contractele (...) prin renegociere și prin rezilierea contractelor cu jucătorii de fotbal (na' hai că-i bună, ar fi fost culmea să facă referire la baschetbaliștii de la CSU!) - atenție maximă - «scumpi».

Apoi, vorbește despre revenirea acasă, la Sibiu, când ”Municipalul” va fi gata. ”Se mizează pe o creștere a veniturilor din vânzarea de bilete de intrare (serios, nu de ieșire?), dar și despre intenția de a atrage sponsori locali (oare ce i-o fi împiedicat s-o facă și până acum?)”.

Nu în ultimul rând, dar cea mai cea este ”modalitatea” care și încheie ”descrierea”: ”Scopul principal este promovarea în Liga 1 când începând cu jumătatea anului viitor clubul va încasa periodic de la Federația Română de Fotbal sume din drepturi de televizare de ordinal (o fi vrut să scrie ”ordinul”) a 1,3 milioane euro anual - 1,6 milioane euro anual”.

Ce, când, cum, cine? În primul rând, faptul că ești pe locul secund după 11 etape (un sincer BRAVO lui Măldărășanu și jucătorilor) nu îți garantează faptul că o să și promovezi (deși, cu toții ne-o dorim), pentru că e mult prea lung campionatul...

Secundo... Presupunând că se promovează, Doamne-ajută, Liga 1 are un alt ”patron”, nu federația, ci Liga Profesionistă de Fotbal. De acolo ar trebui să vină ”carcaleții”. Cât despre sumă, aceasta e mai mare cu cât echipa e mai sus în clasament, iar pentru a fi cât mai sus, trebuie jucători de calitate, care costă și ei, în plus nu acceptă salarii de 500 de euro/lună, cheltuielile sunt mult mai mari decât la Liga 2, iar de aici rezultă alte și alte discuții, alte cheltuieli... Dar despre ele, cu altă ocazie...

 

 

 

 

 


comentarii
6 comentarii

Vedeti ce se intampla cand oameni politici se implica in sport ? Nu se fac doar ei de ras ei fac de ras si partidul din care fac parte. Dar la ce tampenii fac oamenii din PNL cum sa facut de ras acest Fulea pare pistol cu apa.
Vivi Dragan
09.10.2021 14:46
D-le Boica , un pic de documentare n-ar strica : cererea proprie de intrare in insolventa depusa de Afc Hermannstadt nu a fost aprobata de instanta tocmai din cauza dubiilor privind noua conducere , insolventa a fost aprobata la cererea a trei firme , deci este totul legal.
kokos
09.10.2021 20:36
Firmele care au cerut insolvența sunt ale lui Rotar și celuilalt creditor.....documentează te Koko și nu încerca să cosmetizezi situația clubului....
Koko2
09.10.2021 21:19
@koko2
Ideea era ca sunt publicate informații false , cum ca cererea de intrare în insolventa nu ar fi legala din cauza ca nu a fost validat noul consiliu director, ori ea este legala pentru ca s-a făcut la cererea a 3 firme, ale lui Rotar și Bacila , nu la cererea clubului.
kokos
10.10.2021 18:15
Desființarea, Hitlerstadt!!!
B.Utoru
13.10.2021 10:10
Vad ca au ajuns oltenii și SUDISTII să-și de-a cu parerea despre FC Hermennstadt. Afara cu voi din Ardeal.
Suporter Hermmanstadt
13.10.2021 21:53
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia