Tribuna
PNL
Liga Florilor / Măgura a rămas fără golgeter. Ce transferuri spectaculoase a făcut Cisnădia
Ovidiu BOICA
2329 vizualizari
Liga Florilor / Măgura a rămas fără golgeter. Ce transferuri spectaculoase a făcut Cisnădia
© ProSport
Echipa din Cisnădie s-a despărțit, în această vară, de Ada Moldovan, care s-a transferat la Gloria Buzău. Alte câteva jucătoare au ajuns la formații din Liga Florilor. În schimbul lor, Măgura a adus mai multe jucătoare cu experiență, printre care se numără și Timea Tătar, campioană națională, în 2014, cu Minaur, echipă cu care a jucat două sferturi de finală în Liga Campionilor.

 

După ce Federația Română de Handbal a luat decizia de a îngheța Liga Florilor, echipele din primul eșalon s-au întrecut pe piața transferurilor. După ce echipa pe care o pregătește a încheiat sezonul 2019/2020 pe locul 7, ratând astfel prezența în cupele europene, după doi ani la rând în care a ajuns până în grupele EHF Cup, antrenorul Alexandru Weber s-a decis să schimbe jumătate din lotul pe care l-a avut a dispoziție în sezonul precedent.

Măgura a rămas fără cea mai bună marcatoare, după 4 ani petrecuți la Cisnădie interul de 36 de ani transferându-se la Gloria Buzău. Tot la Buzău a ajuns și o altă jucătoare a Măgurii, muntenegreana Dijana Ujkic, o extremă dreapta de 23 de ani.

Ana Maria Tănasie, extrema stângă de 25 de ani cu aproape 100 de prezențe în echipele naționale ale României, s-a trasferat, în această perioadă, la vicecampioana CSM București.

Interul dreapta Adriana Țăcălie a ajuns la SCM Craiova, iar portărița Mirela Nichita (34 ani) s-a dus la CSM Slatina.

Măgura și-a completat lotul, până în momentul de față, cu șase jucătoare.

Interul stânga Sylwia Lisewska are 34 de ani și a îmbrăcat de aproape 40 de ori tricoul naționalei mari a Poloniei. Ea a ajuns în România acum doi ani, semnând cu Minaur Baia Mare, echipă de la care s-a transferat acum la Cisnădie.

Aleksandra Zych are 26 de ani, evoluează pe postul de inter dreapta și ajunge la Măgura de la Borussia Dortmund. Zych are 63 de selecții în naționala Poloniei.

Sirianca Dana Abed Kader (23 ani) a cucerit ”aurul” cu naționala de junioare a României, acum 6 ani, în Macedonia. Ea are naționalitate română și a evoluat până acum la CSM Cetate Deva și HC Zalău pe postul de pivot. La Zalău, sub comanda lui Gheorghe Tadici, a jucat în ultimele trei sezoane.

Centrul Andreea Ianăși (27 ani) are în palmares selecții la naționalele de juniori și tineret ale României. După 8 ani petrecuți la SCM Craiova, în 2019 s-a transferat la Podravka Koprivnica, de unde vine acum la Cisnădie ”la pachet” cu Elena Gjeorgjievska. Originară din Macedonia, Gjeorgjievska a fost colegă cu Ianăși și la Craiova, dar a mai evoluat în România, între 2014 și 2016, la Baia Mare.

Pivotul Timea Tătar (30 ani) are 10 selecții în naționala mare a României. Ea s-a transferat la Măgura de la SCM Craiova. Timea are numeroase prezențe în cupele europene, ajungând cu HCM Baia Mare până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în două rânduri. În 2014, ea a devenit campioană națională cu formația din Baia Mare.

”Sezonul viitor va fi unul mai puternic decât cel care s-a încheiat recent. Toate echipele s-au întărit. Am reulit și noi să facem câteva transferuri bune, acestea vor fi urmate de altele”, a declarat antrenorul Măgurii, Alexandru Weber.

 


comentarii
1 comentarii

D-le Boica, Gloria Bistrita si Gloria Buzau sunt doua echipe diferite, in timp ce Tănăsie este defapt Tănasie.
me
08.06.2020 16:59
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica