FITS 2024
Tribuna
Liga 1 s-ar putea relua pe 16 mai. 13 iunie, o altă variantă!
Liga 1 s-ar putea relua pe 16 mai. 13 iunie, o altă variantă!
Meciurile din primul eșalon românesc de fotbal, suspendate pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluate pe 16 mai, situaţie în care antrenamentele echipelor ar urma să înceapă la 16 aprilie, a declarat, ieri, pentru Agerpres, Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

 

Liga 1 ar putea reporni la drum la jumătatea lunii mai. Această variantă de lucru a fost propusă în cadrul şedinţei de ieri a comisiei înfiinţate de Federaţia Română de Fotbal care discută diferite scenarii de reluare a competiţiilor la toate eşaloanele şi la care participă oficiali ai FRF, reprezentanţi ai LPF şi ai sindicatului fotbaliştilor.

”S-au luat în calcul mai multe variante, iar cea mai probabilă este cea cu începerea antrenamentelor la 16 aprilie, după ce se încheie starea de urgenţă, iar reluarea campionatului Ligii 1 la 16 mai. Asta ar fi cea mai bună variantă. În situaţia asta meciurile din Cupa României se vor disputa numai într-o manşă, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu 4 etape în luna iulie, dar play-off-ul se încheie înainte de 30 iunie, data stabilită de UEFA. Asta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns în urma primei şedinţe a comisiei de lucru înfiinţată de FRF, dar decizia finală se ia şi după discuţia cu cluburile", a afirmat Hulubei.

"A doua variantă ar fi ca meciurile din Liga 1 să se joace într-o singură manşă din 13 iunie. La Liga a 2 s-a propus să se facă play-off şi play-out cu 8, respectiv 10 echipe şi tot cu o singură manşă. Iar la Liga 3, la fel, tot play-off şi play-out, 8 şi 8, o singură manşă. Acum rămâne să se discute la nivelul fiecărei ligi şi să se ia o decizie", a mai spus preşedintele sindicatului fotbaliştilor.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica