Tribuna
Sevis
Liga 1 / Politehnica Iaşi - Gaz Metan 1-0 / Mediaşul se îndepărtează de play-off
Ovidiu BOICA
1387 vizualizari
Liga 1 / Politehnica Iaşi - Gaz Metan 1-0 / Mediaşul se îndepărtează de play-off
După remiza de acasă, cu Astra, Gaz Metan a pierdut, în această seară, la Iaşi. Unicul gol al meciului din Copou a fost reuşit de Alexandru Zaharia, un fost jucător al Mediaşului. În urma acestui rezultat, echipa lui Edward Iordănescu coboară pe locul 10, având 29 de puncte, cu 4 mai puţine decât Sepsi, ultima formaţie din zona de play-off în momentul de faţă.

 

Gaziştii se îndepărtează tot mai mult de play-off, după ce, la un moment dat păreau siguri de un loc în primel 6 echipe. Din 6 puncte posibile, în primele două jocuri din 2019 echipa lui Edy Iordănescu a strâns un singur punct. Remiza de la Mediaş, cu Astra (1-1), a fost urmată de înfrângerea de pe terenul Iaşiului. În această seară, diferenţa a făcut-o Alex Zaharia, un mijlocaş care şi-a luat acum oarecum revanşa după ce a fost îndepărtat de la Gaz Metan acum două sezoane.
Jocul din Copou a fost destul de sărac în spectacol. Cele două echipe au dus mai degrabă o luptă surdă, cu puţine ocazii clare de gol. Prima situaţie a apărut abia după un sfert de oră, când Mihalache a reluat alături, cu capul, la bara a doua, un balon trimis pe lung de Flores, din corner.
Zaharia a deschis scorul după exact o jumătate de oră de la debutul întâlnirii. Bosoi a trimis lung, în cros, pentru Burlacu, mijlocaşul adus în iarnă de la Craiova a profitat de marcajul lejer al lui Vali Creţu şi a tras în forţă, la prima bară, Pleşca a respins în faţa porţii, de unde Zaharia a trimis nestingherit în plasă.
Garros putea face 2-0 peste 4 minute, când a tras sănătos din unghi, dar Pleşca a parat.
Prima reacţie a gaziştilor a venit abia cu două minute înainte de pauză, când Yazalde a reluat de puţin pe lângă bară, din cădere, o minge trimisă pe colţul lung, dintr-o lovitură de la colţul terenului, de Olaru.
Pleşca a menţinut avantaj minim pe tabelă după ce a scos de sub transversală mingea trimisă de Mihalache dintr-o lovitură liberă de la 27-28 de metri, în prelungirile repriezi.
Nasser Chamed a avut pe cap golul de 1-1 cu 20 de minute înainte de finalul întâlnirii, dar a trimis pe direcţia portarului. Acelaşi Chamed a trimis la colţul scurt, din marginea careului mare, dar Peralta a fost la post.
În cele din urmă, meciul s-a terminat cu acelaşi rezultat ca cel din tur, dar de data asta în favoarea lui Poli.

 

POLITEHNICA: 1. Ruben Mino Peralta - 8. Gabriel Bosoi, 24. Florin Gardoş, 23. Cosmin Frăsinescu, 19. Andrei Sin - 90. Alexandru Zaharia, 4. Mădălin Mihalache, 22. Willy Semedo (6. Mădălin Mihăescu '82), 9. Andrei Burlacu (3. Ionuţ Panţîru '77) - 11. Boris Garros, 70. Dylan Flores (5. Narcis Bădic '88). Antrenor: Flavius Stoican. Rezerve neutilizate: 12. Denis Rusu, 97. Marius Chelaru, 7. Patrick Petre, 29. Lewis Enoh.
GAZ METAN: 12. Răzvan Pleşca - 20. Valentin Creţu, 15. Iulian Cistea, 32. Marius Constantin, 80. Roberto Romeo - 74. Boubacar Fofana (70. Nasser Chamed '57), 6. Luis Aurelio - 17. Darius Olaru (27. Sebastian Mailat '81), 4. Antoni Ivanov, 11. Ely Fernandes - 88. Yazalde Gomes (99. Mario Rondon '76). Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve neutilizate: 33. Ricardo Batista, 8. Pedro Mendes, 3. Andre Micael, 19. Răzvan Trif.
Arbitru: Radu Petrescu.
Asistenţi: Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu.
Rezervă: Andrei Antonie.
Observatori: Corneliu Fecioru, Constantin Ţolea.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia