Tribuna
SEVIS
Liga 1 cu 18 echipe? ”Ar fi cea mai bună soluție!”
b.o.n.
1050 vizualizari
Liga 1 cu 18 echipe? ”Ar fi cea mai bună soluție!”
© sportpictures.eu
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii desfăşurată pe pagina oficială de Facebook a LPF, că revenirea la un moment dat a Ligii 1 la 18 echipe ar reprezenta cea mai bună soluţie.

 

"Noi am avut încă de anul trecut o discuţie cu partenerul media referitoare la restructurarea Ligii 1. În cadrul LPF părerile au fost împărţite, spre exemplu Gino Iorgulescu a spus că un număr de echipe mai restrâns e mai bun. Dar din punctul meu de vedere, revenirea la un moment dat la un campionat de 18 echipe ar fi cea mai bună soluţie. Însă e clar că în momentul actual televiziunile nu-şi doresc lucrul ăsta. Ele consideră că această formulă este destul de competitivă şi ne permite să avem interes atât în play-off, cât şi în play-out. Eu sper ca în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă la cea cu 18 echipe", a afirmat oficialul LPF.

"Cred că România are suprafaţa necesară pentru a avea 18 echipe în Liga 1. Iar când ai 18 echipe bune, cu centre de copii şi juniori bune, şansele de revigorare a fotbalului românesc cresc. Aşa că eu voi continua să dialoghez cu televiziunile pentru a le convinge la un moment dat să facem trecerea de la 16 la 18 echipe. Dar e clar că nu discutăm despre asta decât peste câteva sezoane", a adăugat Justin Ştefan.

Pe 6 august 2020, numărul echipelor de fotbal din Liga 1 a fost mărit de la 14 la 16 echipe prin decizia Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal. Noul format intrat în vigoare din sezonul 2020/2021 presupune un sistem play-off/play-out cu două echipe retrogradabile direct şi două participante la un baraj, dar oferă şansa unei formaţii din play-out-ul competiţiei să se califice într-o cupă europeană.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia