Tribuna
Liga I / Gaz Metan - Pandurii 0-1
Lecţia de matematică
Ovidiu BOICA
935 vizualizari
Lecţia de matematică
Revenit la Mediaş, dar din postura de adversar, antrenorul Cristi Pustai a reuşit să rezolve "ecuaţia" meciului cu Gaz Metan, "pandurii" câştigând toate cele 3 puncte şi răzbunând astfel eşecul din tur (2-1).

Cristi Pustai a revenit la Mediaş, dar acum din postura de ad­versar. "Profesorul" de matematică şi-a făcut de data asta bine temele şi Pandurii a câştigat toate cele 3 puncte din jocul cu Gaz Metan.
Meciul a început promiţător, cu medieşenii asaltând poarta lui Gliwa. Ciprian Petre i-a aşezat mingea pe cap lui Frăsinescu, din lovitură liberă, dar fundaşul a trimis milimetric pe lângă bară, pe spate, la colţul lung ('3). Antic a încercat o reluare spectaculoasă, dar n-a prins cadrul porţii ('10), iar mingea şutată de Ciprian Petre, dintr-o altă lovitură liberă, a fost deviată de zid în corner ('12). Câteva zeci de se­cun­de mai târziu, Sergiu Muth a trecut pe sub o minge centrată  în marginea careului de 6 metri. Me­dieşenii erau la cârma jocului şi golul plutea în aer, deschiderea scorului fiind doar o chestiune de minute...
Oaspeţii şi-au arătat pentru prima dată colţii după un sfert de oră de la primul fluier al "centralului" Bîr­san, Ciucur reluând din voleu, de la 13-14 metri, pe lângă bară, un balon centrat din flancul drept.
Jocul s-a mutat din nou în careul "pandurilor" şi Petre a driblat ele­gant un adversar, după care a trimis spre poartă, dar şi de data asta mingea a fost deviată în corner ('16). Frăsinescu şi-a încercat şi el şutul, dar l-a luat la ţintă pe un adversar, apoi Gliwa a reţinut ('17).
Medieşenii au cerut penalti, considerând că mingea trimisă pe spate de Antic a fost jucată cu mâna de un adversar, dar arbitrul Bîrsan n-a fost de aceeaşi părere ('18). Apoi s-a aşternut liniştea, până la şutul lui Buleică, din finalul reprizei, primul pe poartă al gorjenilor, fără probleme însă pentru Pleşca ('43).
Gorjenii au început repriza se­cun­dă cât se poate de bine, Giusti împingând mingea în plasa porţii nefericitului Pleşca, din interiorul careului mare, la colţul lung ('47).
Antic a avut golul egalizator în vârful bocancului, după ce a primit în marginea carelui mare, dar a trimis puţin peste transversală ('54). Arbitrul Marcel Bîrsan a reuşit să-şi atragă reproşul celor din tribună la o fază în care Gliwa a rămas la pământ, în încercarea de a boxa un balon trimis în careu dintr-o nouă lovitură de la colţul terenului, dar a fluierat târziu ('55).
Mai periculoşi, oaspeţii au fost aproape de 2-0 după ce Buleică i-a suflat mingea lui Muth, dar Buzean a rezolvat situaţia ('56). Un minut mai târziu, Giusti a căutat vinclul, şutând cu mult efect, de la distanţă, dar balonul a trecut de puţin pe lângă bară, la colţul lung. L-a imitat Florin Dan, dar şutul acestuia din urmă n-a avut aceeaşi fineţe ca al argentinianului ('58).
Dacă Antic a încercat, de ce n-ar fi făcut-o şi nou-intratul Mărkuş, vârful de atac trimis pe teren să salveze Gazul Metan. Fostul jucător al Bihorului a reluat pe spate, din interiorul careului, dar n-a avut mai multă precizie decât Antic, în prima repriză ('60). Şi, de parcă "lupii negri" ar fi condus cu 3-0, Antic şi-a permis o nouă reluare complicată, dar s-a făcut de râs ('71). Pe margine, Dulca regreta tot mai mult absenţa lui Robertson şi Bawab...
Cristi Todea a smuls suspine din tribune când a şutat ^n forţă, din voleu, dar mingea a trecut fulgerător pe lângă bara din stânga lui Gliwa ('74). În replică, fostul jucător al Mediaşului, Nicandro Breeveld, a trimis un "trasor", de la 25 de metri, mingea căzând pe plasă ('78).
Gliwa a avut şi noroc, la o nouă fază fixă a medieşenilor, Muth tre­când pe lângă mingea recentrată de Frăsinescu, la rădăcina barei ('80). Oaspeţii au pornit un nou contraatac şi erau cât pe ce să marcheze din nou. Ultimele 10 minute n-au mai adus nimic nou în lupta dintre o echipă neputincioasă şi o alta care s-a apărat ordonat şi a respns din faşă fiecare încercare de a crea pericol la buturile lui Gliwa.
Gorjenii şi-au luat revanşa pentru eşecul din tur (2-1) şi continuă lupta pentru un loc în Europa League, în vreme ce medieşenii se îndepăr­tează de obiectivul propus, clasa­rea pe unul din primele 7 locuri.
GAZ METAN 0 - 1 (0) PANDURII TG. JIU
A marcat: Giusti '47.
GAZ METAN: 12. Răzvan Pleşca - 3. Jasmin Trtovac, 85. Cosmin Frăsinescu, 23. Sergiu Muth, 8. Ionuţ Buzean - 22. Aymen Tahar (89. Adrian Mărkuş '64), 21. Cristi Todea (cpt.) - 5. Alex Munteanu, 19. Florin Dan, 2. Ciprian Petre - 15. Nikola Antic (7. Azdren Llullaku '83). Antrenor: Cristi Dulca. Rezerve neutilizate: 82. Cosmin Vîtcă, 28. Petr Mach, 16. Radu Zaharia, 26. Aliu Djalo.
PANDURII: 1. Stanislaw Gliwa - 4. Marko Momcilovic, 5. Christou Pa­raskevas (cpt.), 21. Erico da Silva, 25. Marian Pleaşcă - 28. Nicandro Breveld, 19. Paul Anton (18. Bogdan Unguruşan '76) - 27. Elton da Silva, 90. Alexandru Ciucur (26. Viorel Nicoară '63), 7. Alin Buleică - 32. Maximiliano Giusti (9. Alex Dos santos '83). Antrenor: Cristi Pustai. Rezerve neutilizate: 80. Pedro Mingote, 3. Bohale Sipoto, 17. Feiz Shamsin, 99. Deivydas Matulevicius.
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti).
Asistenţi: Aurel Oniţă (Constanţa), Imre Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe).
Arbitri adiţionali: Ionuţ Coza (Cernica), Mihai Arotăriţei (Cîmpina).
Rezervă: Vasile Popescu (Buzău).
Observatori: Marius Cheregi (Bucureşti), Marian Salomir (Cluj-Napoca).
Cartonaşe galbene: Antic '13, Muth '36, Frăsinescu '56, C. Petre '84 / Eldon da Silva '65.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia