Continental
Tribuna
Iuliu Mureșan, președinte FC Hermannstadt: ”Acest campionat e compromis, ar trebui ”înghețat”. Vom sista antrenamentele!”
Ovidiu BOICA
2854 vizualizari
Iuliu Mureșan, președinte FC Hermannstadt: ”Acest campionat e compromis, ar trebui ”înghețat”. Vom sista antrenamentele!”
Președintele clubului sibian, Iuliu Mureșan, a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate Tribunei Sporturilor, că actualul sezon al Ligii 1 ar trebui ”înghețat” și păstrat clasamentul de acum. Oficialul lui Hermannstadt a mai spus că, în această dimineață, jucătorii lui Vasile Miriuță vor fi anunțați că se suspendă antrenamentele, precum și că străinii din lot vor rămâne la Sibiu.

 

Iuliu Mureșan, președintele grupării de pe ”Municipal”, îi va informa, în această dimineață, pe jucători, că nu vor mai participa la antrenamente. Oficialul lui Hermannstadt consideră că această ediție a Ligii 1 ar trebui să se oprească aici deoarece s-au consumat trei sferturi din meciurile acesteia, iar timpul va fi scurt până la viitoarea ediție pentru a se mai disputa restul jocurilor din play-off și play-out.

 

- Domnule Mureșan, care e situația la Hermannstadt, reluați cumva pregătirea?

- Mâine dimineață îi vom anunța pe fotbaliști, probabil vom opri și antrenamentele.

 

- Tot mai mulți străini din Liga 1 se cer acasă, vor să fie lăsați să meargă în țările de unde provin. Cei din lotul lui Hermannstadt...

- Nu au plecat. Păi, dacă pleacă, nu vor mai veni înapoi. E o problemă cu străinii. S-ar putea ca, peste două săptămâni, să fie obligatorie carantina la orice străin, indiferent din ce țară vine. Chiar am văzut acum un comunicat, că sunt 14 țări care au peste 500 de infectați, se intră obligatoriu în carantină. Cred că, peste două săptămâni, toată lumea care va veni din afara țării va intra în carantină. Atunci, ce-ai făcut, îl lași să stea 14 zile în carantină nu știu pe unde?

 

- Întreruperea campionatului pune probleme echipelor din Liga 1 și din punct de vedere financiar. Au venit cumva banii din televizări?

- Da, au venit o parte din bani.

 

- Se vehiculează tot felul de variante pentru data la care se va relua campionatul. Ce spuneți, jumătatea lunii mai, începutul lui iunie, sau altă variantă?

- După părerea mea, acest campionat este compromis. Va trebui luată o decizie, fie se ”îngheață” clasamentul de acum, fie alta, pentru că mai repede de iunie nu are cum să se reia campionatul. UEFA va anunța marți (n.a. 17 martie), probabil că se va anula Campionatul European pentru 2021. Să zicem că, la sfârșitul lunii mai, epidemia va începe să regreseze, s-ar putea da drumul la campionat la începutul lunii iunie, dar nu știu ce va fi. Dacă ar fi după mine, aș îngheța campionatul, pentru că s-au disputat peste 70 și ceva la sută din meciuri, și aș păstra clasamentul la zi, pentru că nu ai altă soluție.

 

- Iar pentru sezonul următor, să rămână toate cele 14 echipe de acum, plus cele care promovează din Liga 2?

- Da, 14 plus două, pentru că oricum vor să schimbe campionatul, să-l facă cu 16 echipe.

 

- O decizie privind Liga 1 va fi luată în această săptămână, după ce UEFA va anunța ce se întâmplă cu Campionatul European?

- Asta va depinde foarte mult de ce face UEFA, apoi de federație și de LPF. Nu știu dacă se va decide săptămâna viitoare, probabil ei (n.a. oficialii FRF și LPF) vor mai aștepta. Dar, după mine, nu s-ar putea relua mai devreme de 15 mai sau chiar de iunie. Din punctul meu de vedere, e târziu.

 

- Ca doctor, ce părere aveți, încotro ne îndreptăm?

- În România va fi ca în China, ca în Italia, nu poți face excepții. Toți specialiștii spun că vârful pandemiei va fi cam în perioada Paștilor, 19-20 aprilie, deci se va întinde până în mai, spre iunie chiar. Mai repede n-are cum! De asta spun, e părerea mea, campionatul e compromis. Jucătorii nu se vor antrena, vor fi restricții tot mai mari când se intră în Scenariul 4, cu peste 2001 de confirmați pozitiv, atunci se vor lua măsuri și mai severe. Sunt convins că se va ajunge și acolo, pentru că n-ai cum să nu ajungi. Măsurile astea de limitare sunt bune, trebuie să le respectăm cu toții, chiar dacă nu ne convine. Trebuie respectate obligatoriu! Dacă nu intri în contact cu nimeni, nu ai cum să te îmbolnăvești. Asta e sută la sută! E foarte greu să stai numai în casă, să nu vină nimeni, să nu pleci nicăieri, să nu ieși să îți cumperi o pâine... N-ai cum să te izolezi de genul ăsta!

 

- Deci mâine (n.a. astăzi), la ora 9:00, îi veți anunța pe băieți...

- Noi ne vom întâlni dimineață și probabil că vom decide suspendarea antrenamentelor, a tuturor activităților. Vom vedea ce se întâmplă și cu licențierea, pentru că sunt niște lucruri care se află în desfășurare. N-ai cum să intri în contact, sunt niște lucruri care trebuiesc făcute...

 

- Iar străinii din lot rămân deocamdată la Sibiu...

- Rămân aici, pentru că dacă îi lași să plece... O să fie carantină de 14 zile la reintrarea în țară. Și atunci ce-ai făcut? Îi chemi, stau în carantină 14 zile...

 

- În plus, înainte de reluarea campionatului jucătorii ar trebui să aibă câteva zile de pregătire...

- Trebuie să faci 3 săptămâni de pregătire. Dacă stai trei săptămâni, tot trei trebuie să te antrenezi până să reiei competiția. Important e să contribuim cu toții la o cât mai mică răspândire a virusului și să ne mișcăm cât mai puțin, asta e singura șansă.

comentarii
1 comentarii

Băi umflatule.....dacă nu se joacă în aceste luni (martie, aprilie,mai,iunie) de ce nu anunți că ți donezi salariul ?.....securistule !!!
Iuliu
16.03.2020 22:48
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia