Tribuna
Iuliu Mureșan despre schimbarea lui Birț: ”Consiliul Director a hotărât să nu-i reînnoiască contractul”
Ovidiu BOICA
3447 vizualizari
Iuliu Mureșan despre schimbarea lui Birț: ”Consiliul Director a hotărât să nu-i reînnoiască contractul”

Președintele FC Hermannstadt, Iuliu Mureșan, a spus, în conferința de presă de ieri, că în apreciază pe Teodor Birț, cel care a deținut funcția supremă în club până săptămâna trecută și de numele căruia se leagă ascensiunea echipei din eșalonul județean până în Liga 1. Clujeanul a afirmat că decizia de schimbare la vârful clubului a fost luată de Consiliul Director.

”Președintele clubului, până în urmă cu câteva zile, a fost Doru Birț, pe care eu în respect, îl apreciez și sunt în relații bune. N-am avut nicio problemă de colaborare cu el, eu personal. A făcut un lucru extraordinar, a luat echipa de la fotbalul mic, fotbalul acela pe sintetic, de 5 pe 5, și a avut ideea să o transforme în echipă de fotbal în 11. A început din Liga a IV-a și a promovat echipa, sub conducerea dânsului și a colectivului cu care a lucrat în fiecare an, ceea ce este mare lucru, până la Liga 1. Sigur că, în primul an de Liga 1, a fost dificil, pentru că nu s-au făcut schimbări suficiente în lot, iar cu același lot din Liga 2 și cu câțiva jucători noi, dintre care mare parte din ei nu au confirmat, a fost foarte greu să ne menținem în Liga 1. În ideea asta am fost eu adus la FC Hermannstadt, rugat de cei din Consiliul Director, tocmai ca să încercăm să salvăm echipa de la retrogradare. Am reușit, cu emoții, jucând barajul și sigur că acum vrem să creștem echipa, să o ducem la alt nivel. Nu pot decât să-i mulțumesc lui Dori Birț pentru ceea ce a făcut și pentru faptul că a dus echipa, din an în an, până în Liga 1. El a avut, de la înființare, un mandat de președinte, 4 ani, din partea Consiliului Director, care a expirat în luna iunie. Trebuia reînnoit (n.a. mandatul), sau numit alt președinte. Consiliul Director a hotărât să nu-i reînnoiască contractul și să mă mandateze pe mine pentru funcția de președinte al FC Hermannstadt. A fost o decizie administrativă, nu din alte motive. Consiliul Director, din care eu nu fac parte și nu am fost la ședință, a hotărât acest lucru”, a declarat Mureșan în conferința de presă.

 

O parte din datorii, plătite. Urmează jucătorii și staff-ul!

Iuliu Mureșan a mai adăugat că deja au fost plătite datoriile către firma de transport, Rox & Iuli, care asigură autocarul cu care fac deplasarea jucătorii, cifrate - conform unor surse - la peste 40.000 de lei, precum și cele către firma de pază. Președintele FC Hermannstadt a mai spus că, în cel mai scurt timp, vor fi făcute plățile și către jucători, cei din staff-ul tehnic și furnizori.

”S-au achitat datoriile și la firma de transport, și la cea de pază.  (...) Încet, încet, încercăm să plătim în primul rând jucătorii, să fim la zi, pentru că cu ei ne facem treaba, să plătim staff-ul și, sigur, și furnizorii care ne fac serviciile. Avem de plătit chirie la ”Trans-Sil”... Sunt multe cheltuieli, dar toate cheltuielile astea se încadrează într-un buget de 3 milioane, 3 milioane și jumătate maxim de euro pe an”, a spus Mureșan.

 

Obiectivul, locurile 6-9

”Anul acesta, obiectivul e (n.a. clasarea pe unul din locurile) 6-9. E un obiectiv destul de modest. Eu sper să-l depășim. Apoi, din an în an, odată cu - sper - creșterea bugetului, cu atragerea mai multor investitori la echipă, investitori sibieni, pentru că am constatat cu plăcere că, în Sibiu, fotbalul este un sport foare iubit și este dorit, are spectatori mulți, păcat că tribuna e de numai 4.000 de locuri... Cu acești spectatori alături, cu Consiliul Local alături, cu sponsori, firme din Sibiu, pentru că sunt foarte multe firme în Sibiu care pot să facă acest lucru, o să creștem și bugetul, și valoarea echipei”, a completat noul președinte al FC Hermannstadt.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia