Tribuna
PNL
Ion Gheorghe a dat startul festiv la FC Hermannstadt - FCSB: ”M-am simțit ca pe vremea când eram în activitate. Mulțumesc și vă iubesc!”
Ovidiu BOICA
4786 vizualizari
Ion Gheorghe a dat startul festiv la FC Hermannstadt - FCSB: ”M-am simțit ca pe vremea când eram în activitate. Mulțumesc și vă iubesc!”

 

După Viorel Hizo, legendarul antrenor sibian, care a dat lovitura de începere a meciului dintre FC Hermannstadt și Farul, primul de la revenirea fotbalului pe renovatul ”Municipal”, Ion Gheorghe a fost a doua personalitate a fotbalului din orașul de pe malurile Cibinului care a avut onoarea de a fi în centrul atenției înainte de un meci din Superligă, pe arena din Parcul Sub Arini.

Startul jocului dintre Hermannstadt și vicecampioana FCSB, urmașa Stelei, a fost dat de ”nea Gică”, un fost fotbalist care a jucat atât pentru Șoimii Sibiu, cât și pentru ”roș-albaștri”.

Despre ”Gicuță”, sau ”nea Gică”, suporterii fotbalului din Sibiu mai în etate, sau cei ai Stelei din anii '80 își amintesc cu deosebită plăcere. Nici n-aveai cum altfel, de vreme ce, pe lângă profesionalismul cu care intra de fiecare dată pe teren, n-a existat un meci în care să nu îi facă să râdă cu gura până la urechi, ori măcar să schițeze două-trei zâmbete în colțul gurii, după caz. Nu credem c-a existat meci în care ”nea Gică” să nu facă vreo năzbâtie, să nu facă una nefăcută, cum se spune, să nu scoată pe gură vreo șotie la adresa adversarilor, a coechipierilor sau chiar a celor din brigada de arbitri.

În ciuda trecerii anilor, ”nea Gică” a rămas aceiași figură șugubeață, a glumit cu cei din jur, deși a fost vizibil afectat de emoția de a se afla din nou în centrul atenției. S-a întreținut atât cu cei de pe băncile rezervelor, cu antrenorii celor două echipe, s-a fotografiat alături de ”stelistul” Strizu, după care s-a strecurat prin perdeaua de ceață și a lovit primul mingea la meciul dintre sibieni și FCSB.

A fost aclamat de galeria ”Stelei”, cele câteva sute de suporteri ai ”roș-albaștrilor” strigându-i numele, dar și sibienii din tribune care-l cunosc și îi știu năzbâtiile. I-a salutat pe toți, vizibil emoționat, și i-a asigurat, așa cum îi e obiceiul, că-i iubește.

De sus, din înaltul tribunei, de la masa presei, atâta am remarcat, a lovit mingea cu stângul, piciorul lui de bază, nu că dreptul ar fi neapărat ăla cu care se urcă în autobuz.

”A fost o seară extraordinară. Am avut emoții! Suporterii și prietenii mei din tribune mi-au scandat numele, așa cum o făceau încă de pe vremea în care eram în activitate. Dacă nu m-aș fi uitat în buletim, mai că m-aș fi reapucat de fotbal, dar îi las pe ăștia mai tineri să o facă. Mulțumesc clubului FC Hermannstadt că s-au gândit la mine și m-au ales să dau lovitura de începere mai ales la un asemenea meci. Pentru mine, FCSB e Steaua, iar Steaua a fost viața mea, a fost la inima mea, la fel cum e Sibiul și cum a fost Șoimii. Vă iubesc!”, a spus ”nea Gică”, duminică seara, după începerea meciului de pe ”Municipal”.

Poate n-ar strica, dacă într-o vreme cei care administrează Stadionul ”Municipal” s-ar gândi să dea numele unor foști jucători și antrenori sibieni peluzelor, tribunelor sau anumitor sectoare pe arena din Parcul Sub Arini, să nu-l uite și pe Ion Gheorghe, pentru că este, în continuare, un bun ambasador al fotbalului de pe Cibin...comentarii
11 comentarii

Ion Gheorghe, personalitate a Sibiului, asta-i tare de tot, acest clovn o ajuns mare personalitate. Mare-i gradina ta Doamne.
26.01.2023 05:59
Așteptăm cu mare interes următoarea mare,, personalitate ". Nu mai jigniți pe sibieni cu asemenea oameni ( alcolisti) Prietenii știu de ce.
26.01.2023 06:07
Eu stiam ca in Sibiu sunt multi cretini dar ca cei doi care comenteaza aici despre Ion Gheorghe mai rar. Bai cretinilor voi cred ca nici nu stiti cine a fost omul. Deasemenea cred ca nu ati auzit de exemplu de Pistol. Cati sibieni au jucat la Steaua ? Pentru uni ca voi nici nu merita sa va stim numele, sunteti doar niste anonimi care mergeti pe stadioane degeaba.
Vivi Dragan
26.01.2023 11:06
La Soimii si Steaua a mai Jucat Mircea Rotaru. Un alt sibian.
Un vecin
26.01.2023 14:15
Voi astea care face comentarii fără ses s despre Gicanul, nu cred că ați lovit pe "iarba" în viața voastră o "beșică".
Mâine dacă intră în teren cu voi va inoada gleznele și va ascunde mingea.
Când era la Steaua și câștigă cupa campionilor, nu știu dacă erați născuți.
Anonimul
26.01.2023 15:41
Vivi, nu sunt cretin, crede-mă pe cuvânt omul ăsta nu a fost și nici nu va fi vreo dată personalitate a Sibiului. Sibian adevărat la Steaua a fost Mircea Rotar și a jucat. Când cauți cretini, uitate în ogradă.
27.01.2023 00:49
Pentru adevăr, clovnu vostru îi ( este) se trage din Făgăraș.
27.01.2023 00:53
Pentru adevăr, clovnu vostru îi ( este) se trage din Făgăraș.
27.01.2023 00:56
Ovidiu Talvan sa fie urmatorul!
Ion Gheorghe a fost si este fotbalist.
Asa numai sa fiti hateri degeaba puteti fi...
Am jucat fotbal impotriva lui, si la 45 de ani juca la minifotbal impotriva la unii de 20... tot fotbalist e, talentul nu se ascunde...
TOT RESPECTUL PENTRU ION GHEORGHE SI PTR. FC HERMANNSTADT!
ovidiu
27.01.2023 09:59
Urmatorii?
Radu Niculescu, Bogdan Mara, Ovidiu Talvan, Lucian Cotora, Florin Cotora, Cornel si Marius Szeghedi, Adrian Demian, Alexandru Pogacean, Adrian Vasai, Marius Lungu....sau altii din generatia mai veche.
Ionut
27.01.2023 10:58
Atatia fotbalisti enumerati si pe cel care a adus singurul trofeu in Orasul de pe Cibin il ignorati !
LAURENTIU cel care a inscris golul cu Buducnost Titograd si a adus Cupa Balcanica la Sibiu.
Parca traiesc meciul . Eram la Tribuna nu aveam loc nici SA arunc un chibrit.
Au fost 20000 de spectatori la acel meci.
O imbulzeala nemaintalnita in Sibiu.
Da . LAURENTIU care acum Este sofer pe Taxi.
Acest om merita mult Mai mult.
Leonard
29.01.2023 22:49
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica