Tribuna
Învingătorii lui Federer, Nadal şi Murray vin la Sibiu Open!
Ovidiu BOICA
2475 vizualizari
Învingătorii lui Federer, Nadal şi Murray vin la Sibiu Open!
Spaniolul Garcia–Lopez, ucraineanul Sergiy Stakhovsky şi cehul Jan Hajek şi–au anunţat participarea la ediţia din acest an a turneului de la Sibiu, dotat cu premii în valoare de 75.000 de dolari. În schimb, doi dintre componenţii de Cupa Davis ai României, Victor Hănescu şi Marius Copil, vor absenta, aceştia preferând să meargă la un alt turneu ATP, în Thainlanda, unde premiile sunt mai mari decât la Sibiu Open.
Nici mai mult, nici mai puţin decât şase jucători din Top 100 mondial vor participa la ediţia din acest an a Sibiu Open, turneu din circuitul ATP dotat cu premii în valorea de 75.000 de dolari. Printre aceştia se numără tenismeni care au obţinut recent rezultate notabile, cum ar fi spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, ucraineanul Sergiy Stakhovsky şi cehul Jan Hajek. Principalii favoriţi ai turneului ce se va desfăşura pe terenurile Bazei Sportive Pamira, în perioada 21-29 septembrie, au victorii la Roger Federer, Rafael Nadal şi Andy Murray chiar în ultimii 2 ani, când cei 3 au fost constant în vârful ierarhiei mondiale.
Spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, finalistul Open-ului de la Bucureşti, din acest an, un turneu dotat cu premii de 410.000 de euro (!!!), la care Ion Ţiriac a adus 2 jucători din Top 20, pe sârbul Janko Tipsarevic şi francezul Giles Simon, va reveni în România, regăsindu-se pe tabloul principal al Sibiu Open. Garcia-Lopez are în palmares două victorii la Rafael Nadal, una dintre ele chiar în perioada în care "Rafa" era numărul 1 mondial, în semifinala turnului ATP de la Bangkok (Thainlanda). Spaniolul l-a învins şi pe Andy Murray (nr. 3 ATP), anul trecut, la turneul ATP Master Series de la Indian Wells, din Statele Unite ale Americii. Garcia-Lopez a jucat şi împotriva liderului mondial Novak Djokovic şi chiar a lui Roger Federer, însă nu a reuşit victorii împotriva acestora. Cel puţin până în momentul de faţă!
Ce nu i-a ieşit lui Garcia-Lopez a reuşit ucraineanul Sergiy Stakhovsky, un alt tenismen important, din Top 100, care vine la Sibiu, în a doua jumătate a acestei luni. Stakhovsky e nimeni altul decât învingătorul lui Roger Federer de acum câteva săptămâni, chiar la Wimbledon, acolo unde în ultimii 10 ani Federer a triumfat de 7 ori!
Printre capii de serie ai turneului se numără şi ibericul Albert Ramos, component al lotului de Cupa Davis al Spaniei, care a jucat chiar în primăvara acestui an în Grupa Mondială, ce-i drept profitând de lipsa lui Nadal şi Ferrer, accidentaţi la acea dată. În 2013, Ramos a reuşit un turneu de excepţie la Barcelona, unde a cedat în sferturile de finală la Rafael Nadal, după ce trecuse pe parcurs de 2 jucatori din Top 30 ATP.
Cehul Jan Hajek, un alt jucător din Top 100 care şi-a anunţat prezenţa la Sibiu, a jucat foarte bine la Hamburg, în urmă cu 5 săptămâni. La turneul din Germania, Hajek a ajuns până în sferturile de finală, cedând la mare luptă în faţa lui Roger Federer (6-4, 6-4). Hajek este component de bază al echipei de Cupa Davis a Cehiei, campioană mondială "en titre". Jan Hajek chiar a reuşit o victorie, anul acesta, pentru Cehia, contribuind la calificarea în semifinalele grupei mondiale, unde urmează să întâlnească Argentina, săptămâna viitoare, chiar înaintea turneului de la Sibiu. Întâlnirea cu Argentina se va consuma pe arena din Praga, acolo unde Cehia a câştigat titlul mondial anul trecut, împotriva Spaniei.
Surprize de ultimă oră mai pot apărea, la Sibiu Open. Nu ar fi exclus ca şi alţi jucători din Top 100 mondial să ia decizia de a alege Sibiul, mai ales că încă de pe acum competiţia se anunţă una de mare valoare, între primele 10 ca valoare a premiilor din această parte a Europei.

Ungur, al cincilea favorit
Deţinătorul trofeului primei ediţii a Sibiu Open, românul Adrian Ungur, este cotat doar cu şansa a cincia în 2013. Ungur are de apărat un titlu care pare mult mai puţin accesibil decât în 2012. Component al echipei de Cupa Davis a României, Ungur a reuşit, anul trecut, cel mai bun sezon din carieră, culminând cu turneul Masters al Circuitului turneelor ATP Challengers, unde a ajuns până în finală.

Hănescu a ales Thainlanda
Din neferciire, la Sibiu Open 2013 nu va mai veni finalistul de anul trecut, Victor Hănescu. Acesta şi un alt component al echipei de Cupa Davis a României, Marius Copil, au ales să participe, în acea perioadă, la un turneu ATP 250, în Thainlanda, dotat cu premii în valoare de 410.000 de dolari şi mai multe puncte în clasamentul ATP.

!!! Sibiu Open, prezentat de Carpatica Asig în 2013, turneul internaţional de tenis din cadrul circuitului ATP, anunţă o participare deosebit de valoroasă, cu 6 jucători clasaţ între primii 100 de jucători ai lumii.
!!! Nu mai puţin de 9 dintre jucătorii care şi-au anunţat prezenţa la Sibiu Open au jucat pe tabloul principal de la Roland Gaross, iar 6 dintre ei s-au regăsit pe tabloul de la New York, US Open, aflat în plin ă desfăşurare.
!!! Prin rezultatele de excepţie ale finaliştilor de anul trecut, Ungur şi Hănescu, prima ediţie a turneului Challenger de la Sibiu a fost considerată cea mai valoroasă dintre toate turneele ATP Challenger din lume în 2012, românii fiind aproape de a reedita finala de la Sibiu la turneul final de la sfârşitul anului, Masters-ul ATP Challengers din Brazilia, unde Hanescu a ratat de putin calificarea în finală (7-6 în setul decisiv, în semifinale), acolo unde îl aştepta... Adi Ungur!comentarii
3 comentarii

Cand are loc Sibiu Open? Unde? La Pamira? de ce nu apare nimic pe site-ul lor? nicaieri pe net? cum se poate intra? ce fel de promovare e asta?
Nedumerit
02.09.2013 20:33
Ai putintica rabdare
Ca vine si promovare
In articol scrie asa
Ca se tine la Pamira
Si daca te uiti mai atent
Este si data la event
catre nedumeritul
03.09.2013 12:25
Va fi cu siguranta un succes! Bravo Sibiu! Bravo Pamira! :-)
Diana
04.09.2013 14:14
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia