Tribuna
În sfârșit, victorieeeee! ”Vulturii”, primul succes în primele 5 etape, BC CSU - CSO Voluntari 86-83, chiar de ziua lui Mircea Vulc
Ovidiu BOICA
1309 vizualizari
În sfârșit, victorieeeee! ”Vulturii”, primul succes în primele 5 etape, BC CSU - CSO Voluntari 86-83, chiar de ziua lui Mircea Vulc
După patru înfrângeri consecutive, ”galben-albaștrii” au obținut în sfârșit prima victorie în actualul sezon. Jucătorii lui Dan Feleșeriu s-au impus la o diferență de 3 puncte în fața ilfovenilor de la CSO Voluntari, la capătul unui meci extrem de echilibrat. Sibienii. Justas Tamulis a înscris 23 de puncte pentru BC CSU, dar ”Mo” Pratt a fost desemnat de baschet.ro jucătorul etapei a V-a după ce a terminat în double-double meciul cu Voluntari. Victoria ”galben-albaștrilor” a fost obținută chiar în ziua în care fostul președinte al clubului, Mircea Vulc, a împlinit 69 de ani.

 

Baschetbaliștii sibieni au pus capăt seriei negative, obținând primul succes în actualul sezon după patru înfrângeri la rând. ”Galben-albaștrii” s-au impus cu 86-83, în Sala ”Transilvania”, cu CSO Voluntari, actuala echipă a lui Rolly Torok, fostul jucător al lui CSU.

Dan Fleșeriu a început meciul cu ”cinciul” Fitzner, Tohătan, Pratt, McGrew și Tamulis, iar ultimul a deschis scorul cu o aruncare de la distanță. Gothcer a redus din diferență, apoi McGrew a înscris și el din spatele semicercului.

Oaspeții au întors rezultatul cu două triple consecutive semnate de Gotcher și Badiu, ultimul din zero grade (8-7).

Tohătan a readus Sibiul în avantaj, tot cu o aruncare de afară (13-11), dar Vlad Moldoveanu a reacționat imediat (14-13). Fitzner a trecut la linia de ”libere” după faultul lui Thompson și, cum n-a ratat nicio astfel de aruncare de la începutul sezonului, a făcut 15-14, iar Pratt l-a obligat pe Sasa Ocokoljic să ia time-out ('6).

La reluare, Thompson și Lee au readus Voluntariul în avantaj cu trei coșuri la rând (20-17) și a cum a fost rândul lui Fleșeriu să ceară time-out.

Ilfovenii au câștigat primul sfert cu 22-19, iar în debutul actului secund Woods a înscris un three-point play (25-19). CSU a revenit și, după 3 minute din perioadă, au preluat pentru moment conducerea (26-25).

Rolly Torok a înscris de la distanță și Voluntariul era în avantaj (35-32), cu 4 minute înainte de pauza mare, iar la finalul reprizei ilfovenii conduceau cu 45-43.

Sfertul trei a început prost pentru sibieni, Fleșeriu fiind sancționat cu un ”tehnic”, iar Voluntariul ducându-se la +6 (54-48), cea mai mare diferență de până acum. CSU a luat time-out, dar imediat oaspeții au marcat pentru 58-50, iar Fitzner a a treia aruncare de la distanță din acest sfert, apoi Uță a irosit ambele ”libere” primite după faultul lui Vasiliauskas.

Același Vasiliauskas a înscris pentru 61-54, cu 3 minute înainte de ultima pauză. În timpul rămas din sfertul trei, ”galben-albaștrii” au reușit un ”run” de 10-2, cu câte o triplă în dreptul lui Pratt și Tohătan, încheind perioada în avantaj de o jumătate de coș (64-63).

Sibienii au continuat să aibă avantaj pe tabelă în primele 4 minute din actul decisiv, însă Vlad Moldoveanu a fost de neoprit, marcând 13 puncte cu care Voluntariul a întors încă o dată balanța în favoarea sa (75-73).

Lucas Tohătan, cu un three-point play, apoi Pratt de la linia de ”libere”, au dus-o pe CSU la două posesii în fața adversarului, profitând și de ratarea de la distanță a lui Gotcher (84-80). De cealaltă parte, Thompson a irosit două aruncări de la linia de 5,80 metri. Dragoste a avut ghinion la o aruncare din spatele semicercului cu care putea face +7, mingea refuzând să pătrundă prin inel.

Cu 54 de secunde înainte de final, Ocokoljic a luta time-out, iar la reluare Vasiliauskas a înscris în ultima secundă de atac (85-82). Sibienii au irosit atacul, Voluntariul a cerut încă un time-out, iar Vasiliauskas a trecut la linia de ”libere”. Lituanianul a transformat una singură, Pratt a recuperat nestingherit de vreun adversar și a fost faultat imediat de Lee, înscriind dintr-o singură aruncare de la linia de 5,80 metri (86-83). Lee a recuperat și a pornit de unul singur spre coșul Sibiului, în ultimele secunde, dar a fost căpăcit și meciul s-a încheiat cu victoria lui CSU.

 

”Mo” Pratt, MVP-ul meciului. Tamulis, cel mai bun marcator

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al meciului din Sala ”Transilvania”, cu 23 de puncte. Lituanianul și-a mai trecut în cont două recuperări, o pasă decisivă și o intercepție.

Lucas Tohătan a încheiat meciul cu 19 puncte, două intercepții și 5 assist-uri.

MVP-ul meciului a fost însă Monyea Pratt, care a avut un indice al eficienței de 30, a terminat în double-double, cu 17 puncte și 11 recuperări, dintre care 10 sub propriul inel, la care a adăugat 5 pase decisive și 3 intercepții.

âPentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Tanner McGrew (11 puncte, 6 recuperări, câte două pase decisive și intercepții),  Rareș Uță (8 puncte, 8 recuperări), Arthur Fitzner (4 puncte, două recuperări și tot atâtea assist-uri), Mirel Dragoste (4 puncte, două recuperări, un assist, două intercepții) și Luca Năstruț.

Din cealaltă tabără, Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator, cu 21 de puncte. Cel puțin 10 puncte au mai marcat Gotcher (12), Vasiliauskas (12), Thompson (11) și Lee (10). Lee și Thompson au fost lideri la recuperări, fiecare cu câte 6, iar Vasiliauskas a dat cele mai multe pase decisive (6).

 

Cadou pentru Mircea Vulc

Succesul cu CSO Voluntari a venit pentru sibieni exact în ziua în care fostul antrenor al lui CSU și președinte al clubului studențesc a împlinit 69 de ani, Mircea Vulc. Acesta n-a asistat la joc din tribunele Sălii ”Transilvania”, urmărindu-l la televizor. ”Tare bună ar fi o victorie în meciul ăsta, dar va fi foarte greu”, declarat Vulc înaintea jocului, iar în cele din urmă ”galben-albaștrii” i-au îndeplinit dorința.

Mircea Vulc s-a retras de la conducerea clubului sibian în 2015, după 44 ani de activitate.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA