Tribuna
Impresie bună, nu și rezultatul! Măgura pierde la 3 goluri diferență în Danemarca
Ovidiu BOICA
749 vizualizari
Impresie bună, nu și rezultatul! Măgura pierde la 3 goluri diferență în Danemarca
După succesul de răsunet cu norvegiencele de la Storhamar (33-28), primul din istoria clubului în grupele Ligii Europene, fosta Cupa EHF, Măgura a pierdut cu 31-28 în ”IBF Arena” din Ikast. Sibiencele au început curajos meciul, având avantaj pe tabelă în primele 10 minute, dar treptat norvegiencele au preluat inițiativa, la pauză aveau deja +5 (17-12), iar la final s-au impus la o diferență de 3 goluri. Marilena Neagu și Dmitrovic au înscris câte 5 goluri, fiind principalele marcatoare ale Măgurii. Pentru echipa lui Alex Weber urmează jocul de pe teren propriu cu rusoaicele de la Lada. Măgura este acum pe locul secund în Grupa C a Ligii Europene.

 

Măgura n-a putut furniza o nouă surpriză în gruepele Ligii Europene după ce, în urmă cu o săptămână, câștigase categoric, în fața propriilor suporteri, cu norvegiencele de la Storhamar, scor 33-28. Sâmbătă seara, jucătoarele lui Alex Weber, Bogdan Nițu și Ildiko Kerekes Barbu au cedat la o diferență de 3 goluri la Ikast, rezultat în urma căruia cedează danezelor primul loc în Grupa C.

În continuare fără Elena Gjeorgjievska și Timea Tătar, Măgura a început curajos întâlnirea din ”IBF Arena”. Marilena Neagu-Burghel a deschis scorul după ce Simone Petersen ratase primul atac al jocului. Cecilie Brandt a egalat, apoi Valentina Blazevic a readus-o pe Măgura în avantaj.

Alberte Ebler a ratat ținta și Cisnădia se putea desprinde la două goluri pentru prima dată, dar portărița Kira Trusova s-a grăbit și a repus lung, însă în aut.

Emma Friis, handbalistă care a luat ”bronzul” cu Danemarca la Mondialul din decembrie 2021, a mai egalat o dată, după care Iuliya Gariaeva și Dijana Radojevic au fructificat următoarele două atacuri și Măgura avea 4-2 în minutul 5.

Neagu-Burghel a refăcut diferența de două goluri, dintr-o aruncare de la 7 metri, după ce redusese din diferență Emma Lindqvist. Petersen a marcat pentru 5-4, deși Ikast era în inferioritate. Mingea șutată de Dmitrovic a fost scoasă de sub transversală de portărița Ryde și Friis a reușit să anuleze avantajul Măgurii (5-5).

Rusoaica Trusova, cu două intervenții reușite la rând, la Lindqvist, a completat debutul fericit al sibiencelor, după care Neagu-Burghel a înscris, cu noroc, de la 7m, pentru ultimul avantaj al Măgurii în acest meci.

 

Nordicele preiau inițiativa

 

Petersen a adus primul avantaj pentru nordice, apoi Ingvild Bakkerrud a marcat al treilea gol consecutiv al lui Ikast, iar Alex Weber lua primul time-out în minutul 14.

Blazevic a pus capăt seriei pozitive a danezelor, care însă au reacționat imediat cu alte trei goluri la rând (Brandt, Bakkerud și Friis), în vreme ce erorile în ofesiva Măgurii deveneau tot mai vizibile (11-7).

Jucătoarele lui Alex Weber au lăsat impresia că pot reveni în ultimele 10 minute, când Marinela Neagu-Burghel a marcat două goluri la rând, unul din 7m, în vreme ce Julie Scaglione reluase în transversală (14-12).

A urmat însă iureșul gazdelor, cu trei goluri consecutive în ultimele 5 minute, două ale lui Brandt, unul al lui Bakkerud, diferența ajungând la +5, prima repriză încheindu-se cu scorul de 17-12.

Andreea Ianăși a redus din diferență în debutul părții a doua, însă imediat Măgura a rămas în inferioritate, Reka Tamas fiind eliminată două minute. ”Nu-i nimic, fără gol! Calm, că le luăm mingea asta!”, a strigat Weber de la margine, dar n-a fost să fie, mingea șutată de Brandt fiind atinsă de brazilianca Renata de Arruda, care n-a reușit însă să evite golul (18-13).

Ghinioanele au continuat pentru Măgura, Neagu-Burghel primind cartonașul roșu pentru un 7 metri executat în capul portăriței de 40 de ani a lui Ikast, Sabine Englert ('32).

Danezele au continuat să aibă un avantaj liniștitor pe tabelă o vreme, de 5-6 goluri, apărarea Măgurii fiind în suferință, iar între buturi , brazilianca de Arruda părând depășită de situație.

Nordicele au slăbit un pic ritmul după ce Friis marcase pentru 24-18, însă fetele lui Weber n-au profitat. Andreea Ianăși și Dmitrovic au făcut 24-20, dar Blazevic și aceeași Dmitrovic au irosit alte douăp atacuri, apoi Gariaeva a ratat un 7 metri, a apărat Englert.

 

Ikast, 10 minute fără gol marcat

 

Și De Arruda și-a intrat cât de cât în mână, având trei intervenții bune, iar danezele n-au reușit să înscrie vreme de 10 minute, până ce Sarah Iversen a... spart gheața (25-20).

Dana Abed-Kader a înscris în poarta goală, brazilianca de Arruda a mai avut o paradă, iar Dmitrovic a apropiat-o pe Măgura la trei goluri (25-22), moment în care Kasper Christiensen a cerut time-out ('51). 

La reluare, danezele au reacționat prin Friis li Lindqvist, însă Ianăși a marcat un supergol, iar Blazevic a redus din nou diferența la +3. Weber a luat time-out, simțind că jucătoarele sale pot da lovitura pe final, însă presiunea jocului și-a spus cuvântul asupra româncelor și, în final, Ikast - echipă prezentă la Final Four-ul European League, la Baia Mare - s-a impus cu 31-28.

 

HERNING-IKAST HANDBOLD - MĂGURA CISNĂDIE 31-28 (17-12)

IKAST: Ryde, Englert - Friis (8 goluri), Brandt (6), Lindqvist (5), Bakkerud (5), Iversen (3), Petersen (două), Johansen, Frey (câte unul), Scaglione, Axner, Ebler, Simonsen, Hougaard. Antrenor: Kasper Christensen.

MĂGURA: Kira Trusova, Renata de Arruda, Andreea Ilie - Marilena Neagu-Burghel (5), Marina Dmitrovic (5), Andreea Ianăși (3), Iuliya Gariaeva (3), Valentina Blazevic (3), Dijana Radojevic (3), Dana Abed-Kader, Maria Bardac (câte două), Reka Tamas (unul), Raluca Băcăoanu, Sorina Marin, Daniela Necula. Antrenor: Alexandru Weber.

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA