Tribuna
Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu, despre debutul slab de sezon, transferuri și întâlnirea cu suporterii: ”Suntem convinși că vom putea depăși aceste momente”
b.o.n.
1603 vizualizari
Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu, despre debutul slab de sezon, transferuri și întâlnirea cu suporterii: ”Suntem convinși că vom putea depăși aceste momente”
Oficialul grupării sibiene a vorbit, într-un interviu acordat publicației electronice baschet.ro, despre sezonul slab din noul sezon al Ligii Naționale, cu patru înfrângeri în tot atâtea meciuri, despre completarea lotului cu încă un jucător, în perioada următoare, despre întâlnirea cu suporterii și planurile de viitor ale ”galben-albaștrilor”, pentru sezonul în curs.

 

Horațiu Floca, directorul BC CSU, a declarat, într-un interviu pentru baschet.ro, despre cel mai slab debut de sezon al echipei sibiene. Floca este convins însă că ”galben-albaștrii” vor reuși să depășească momentul dificil.

”Lucrăm cu toții pentru a redresa situația. Nu a fost startul de sezon pe care ni l-am dorit sau imaginat, dar suntem convinși că vom putea depăși aceste momente. Continuăm să căutăm parteneri privați care să ne sprijine activitatea, dar și încă un jucător care să completeze lotul”, a afirmat oficialul BC CSU.

Horațiu Floca a adăugat că absența suporterilor din tribunele Sălii ”Transilvania” în sezonul precedent și restricționarea la nivelul capacității din acest an se fac resimțite, atât din punct de vedere al susținerii echipei, cât și în plan financiar.

Sezonul trecut am jucat cu sala goală, lucru de neimaginat înaintea pandemiei, pentru echipa noastră, iar sezonul acesta am început cu restricționări la nivelul capacității. Jucătorii care evoluează la Sibiu și care au mai fost sezoanele trecute la noi știu cum era atmosfera în tribună și cum simțeau energia suporterilor care îi încurajau în timpul meciurilor. Apoi, vorbim de ticketing și de faptul că, înaintea pandemiei, 1480 de suporteri aveau abonamente la meciurile echipei noastre, bani care reprezentau un procent important în bugetul echipei și care au dispărut. Și nu în ultimul rând, mai este problema legată de partenerii privați care se asociau cu CSU inclusiv pentru a crea o legătură cu publicul consumator de baschet”, a mai spus Floca pentru baschet.ro.

 

Mai vine un jucător

 

Horațiu Floca a completat că se intenționează realizarea a încă unui transfer, iar în acest sens cei din staff-ul tehnic au alcătuit ”o listă scurtă”, urmând a se decide în scurt timp asupra jucătorului ales: În urma discuțiilor cu (n.a. cei de pe) banca tehnică, am concluzionat că este necesar să mai aducem un jucător care să aducă o îmbunătățire modului în care reușește acum echipa să se exprime în teren, dar și pentru a oferi o mai bună distribuție a minutelor de joc pentru cei mai importanți jucători ai noștri. Echipa tehnică este, de ceva timp, în căutarea unui jucător care să ne ajute, avem o listă scurtă de jucători pe care antrenorii o studiază și așteptăm deciziile lor în cel mai scurt timp. Ne dorim să facem un upgrade, astfel încât echipa să se poată exprima la un nivel tehnic și fizic mai bine, în teren.

În momentul de față, BC CSU are în lot doar patru jucători străini, lituanianul Justas Tamulis și americanii Monyea Pratt, Tanner McGrew și Evan Fitzner.

 

Despre întâlnirea cu suporterii. ”Rugămintea e să continue să fie alături de noi”

 

Oficialul clubului sibian, a vorbit, cu această ocazie, și despre întâlnirea cu fanii ”vulturilor”, care a avut loc la începutul acestei săptămâni. Floca a spus că o astfel de întâlnire ar fi trebuit să aibă loc încă din vară, dar programul încărcat al echipei nu a permis asta. El a adăugat că, împreună cu președintele secției de baschet, Laurențiu Buduleci, și antrenorul Dan Fleșeriu i-au rugat pe suporteri să continue să fie alături de echipă.

Este o normalitate sa ai o relație de comunicare directă cu cei care susțin din tribune echipa și, recunoaștem, chiar am neglijat acest aspect la începutul acestui sezon. În ultimii ani, noi am avut întâlniri frecvente cu suporterii CSU. Sezonul acesta ne propusesem să ne întâlnim în vară, însă datorită programului încărcat din presezon a fost destul de dificil să găsim momentul. Acum, pe fondul multor nemulțumiri exprimate de suporterii noștri, am insistat să organizăm o întrunire pe care am considerat-o absolut necesară. Știm că suporterii CSU sunt fani înfocați și implicați, și vor să știe cât mai multe lucruri despre echipă și despre situația în care suntem. (...) Nu am avut soluții de propus suporterilor. Singura rugăminte a fost de a continua să fie alături de echipă. Știm cât de dezamăgiți sunt, nici noi nu suntem mulțumiți cu acest start de sezon, dar familia CSU Sibiu a găsit mereu pârghiile pentru a trece peste astfel de momente, pentru că a fost mereu unită”, a adăugat Floca pentru baschet.ro.

 

Obiective: câștigarea Cupei României și semifinală în Liga Națională

 

Horațiu Floca a mai spus, pentru baschet.ro, că obiectivele sunt realizabile, chiar dacă echipa a început cu stângul noul sezon. ”Galben-albaștrii” și-au propus să readucă la Sibiu trofeul Cupei României, iar în campionat să atingă cel puțin faza semifinalelor, adică sî intre în rândul primelor patru echipe din Liga Națonală.

© Facebook BC CSU Sibiu

Am țintit mereu să fim cât mai sus și, de cele mai multe ori, ne-am autodepășit. Suntem însă realiști. După acest start de sezon, cu atâtea accidentări, un prim obiectiv ar fi să ne concentrăm energia pe pregătirea sportivilor, astfel încât să evităm cât mai mult accidentările. (...) Chiar dacă avem un început mai slab de campionat, încă obiectivele sunt realizabile. Ne dorim să câștigăm Cupa României și, bine-nțeles că ne dorim o clasare în primele 4 echipe din campionat, la finalul play-off-ului. Experiența ne-a dovedit că, de-a lungul unui sezon, toate echipele pot avea urcușuri și coborâșuri. Am văzut echipe care au avut un start excepțional de sezon, dar nu au reușit să se mențină la același nivel de performanță până la final. Am văzut și exact contrariul, echipe cu un start modest și care au impresionat în play-off. Oricum, suntem conștienți că nu este ușor, mai ales din postura în care ne aflăm acum, dar suntem convinși că vom depăși acest impas și că absolut toată lumea muncește pentru atingerea acestor obiective”, a adăugat Floca.

 

 

 


comentarii
1 comentarii

:)).
Daca ne gandim ca pana acum 2 ani, am avut echipa care se batea la locul 1-2.....acum o sa ne batem pt locul 8.
Vinovat nu e nimeni.....eu consider ca singurul nevinovat de acolo e Antrenorul sau si el are vina ca se complace in situatia de acolo. Trist.
Mister
25.10.2021 09:41
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA