Tribuna
Gură de oxigen! FC Hermannstadt, prima victorie cu Ruben Albes pe bancă, 3-2 la Iași
Ovidiu BOICA
1372 vizualizari
Gură de oxigen! FC Hermannstadt, prima victorie cu Ruben Albes pe bancă, 3-2 la Iași
© telekomsport.ro

Sibiul a obținut în sfârșit primele puncte din ”era Albes”, la a treia încercare. După înfrângerile cu Viitorul (4-1) și Academica (1-0), Hermannstadt s-a impus, în această seară, în Copou, cu 3-2, după ce a fost condusă cu 1-0 și 2-1. ”Alb-roșii” au întors rezultatul după pauză și au avut în portarul Cristiano un înger păzitor, portughezu închizând poarta, contribuind din plin la acest succes.
Poli a deschis scorul în minutul 9. Grădinaru a sprintat în flancul stâng și a centrat perfect pentru Luckassen, care l-a dominat pe Ionuț Stoica și a reluat în plasă, cu capul.
Bucuria moldovenilor a fost de scurtă durată pentru că, în urma unui corner, mingea a juns la Alex Vodă, iar șutul acestuia, ușor deviat, a adus egalarea (13).
Jucătorii lui Mircea Rednic au cerut penalti în două rânduri, în prima repriză. Mai întâi la jumătatea reprizei întâi, după un duel Vodă - Grădinaru, dar ”centralul” Radu Petrescu a fost de altă părere, apoi la o ciocnire între Luckassen și Ionuț Stoica, dar nici de data aceasta n-au avut noroc (37).
Poli a intrat în avantaj la cabine după ce apărarea lui Hermannstadt a fost făcută încă o dată șah și mat. Ovidiu Horșia a trimis în centrul careului dintr-o lovitură liberă, Luckassen a scăpat încă o dată din marcaj și a reluat simplu în plasă (41).
Sibienii au egalat la 10 minute de la reluare, la o fază în care moldovenii au cerut fault în atac la intrarea lui Caiado asupra lui Șerban. Radu Petrescu a lăsat jocul să continue, mingea a ajuns la Opruț, al cărui șut a fost blocat, cu o intrare la sacrificiu, de Rodny Lopes, care a comis însă henț. Penaltiul a fost executat de Romario Pires, care l-a trimis în dreapta pe Rusu și a șutat pe celălalt colț.
Klimavicius putea aduce Iașiul în avantaj încă o dată, dar a fost blocat la timp de Cristiano (65).
Gabriel Debeljuh, golgeterul lui Hermannstadt, a lovit decisiv, cu un sfert de oră înainte de finalul întâlnirii. Croatul a pus latul de lângă Șerban, în centrul careului, reluând plasat în poartă, fără speranțe pentru Rusu.
Golul trei al Sibiului parcă le-a turnat plumb în ghete jucătorilor lui Rednic, în vreme ce ”alb-roșii” au reușit să țină de rezultat. Hermannstadt a obținut 3 punte, nu mari, imense, în încercarea de a ieși din zona nisipurilor mișcătoare din subsolul clasamentului.
FC Hermannstadt are acum21 de puncte și o așteaptă o nouă deplasare, la Ploiești, cu Chindia.
 
POLITEHNICA IAȘI - FC HERMANNSTADT 2-3 (2-1)
Au marcat: Luckassen '9, '41 / Vodă '13, R. Pires '56 - penalti, Debeljuh '76.
POLI IAȘI: Rusu - Lopes, Klimavicius, Frăsinescu, S. Şerban - Grădinaru, Breeveld (De Iriondo '58), Passaglia (Popadiuc '88), Horşia (Chacana '58) - A. Cristea (Omoh '32), Luckassen. Antrenor: Mircea Rednic.
FC HERMANNSTADT: Cristiano - Vodă (Almeida '28), O. Viera, I. Stoica, R. Opruţ - Caiado (Buşu '90+1), Dâlbea, R. Pires, Jo Santos - Debeljuh (P. Petrescu '85), Ad. Bălan (Yazalde '46). Antrenor: Ruben Albes.
 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia