Tribuna
SEVIS
Gaz Metan - Politehnica Iași 2-1 / ”Lanternă” greu de stins
Ovidiu BOICA
578 vizualizari
Gaz Metan - Politehnica Iași 2-1 / ”Lanternă” greu de stins
Echipa din Mediaș s-a impus la limită în fața ultimei clasate. Gazul a ajuns la patru meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care trei au fost câștigate. Din rândul ”lupilor negri” au marcat Luis Nițu și Ricardo Valente, iar Ronald Deaconu a șutat în bară.

 

Gazul n-a avut deloc meci ușor cu ultima clasată, moldovenii venind la Mediaș pentru a-și vinde scumppielea și a încerca să mai repare ceva din umilința de la meciul din tur, pierdut în Copoucu 4-1.

Prima ocazie a fost a Iașului, Pleșca respingând înlateral mingea șutată de Passaglia din afara careului de 16 metri, până la  Zajmoic, care era însă în ofsaid ('9).

Scorul a fost deschis însă de medieșeni, înminutul 20, pe contraatac, Horșia centrând perfect pentru Luis Nițu, în gura porții, iar atacantul venit sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova a înscris cu o lovitură de cap din doar 2 metri.

Douăminute mai târziu, Ricardo Valente a majorat avantajul la capătul unei pătrunderi individuale în care i-a driblat pe Frăsinescu și Baxevanos și a șutat cu sete la colțul scurt.

Valente a căutat să facă ”dubla”, dar a tras de la 18 metri în brațele lui Brănescu ('38).

Moldovenii puteau reduce din diferență în ultimul minut al primei reprize, când Onea a centrat din flancul drept, dar Zajmovic a ratat reluarea din fața porții.

Jucătorii lui Daniel Pancu au fost mai insistenți în partea a doua. Francisc Cristea i-a pasat lui Duranovic, în interiorul careului mare, iar muntenegreanul a pivotat cu Baco în marcaj și a șutat în stânga lui Pleșca, dar portarul Gazului a reușit să devieze mingea în corner ('63).

Două minute mai târziu, Duranovic a deviat pentru Onea, șutul ultimului, la colțul lung, trecând de puțin pe lângă.

Brănescu i-a refuzat lui Luis Nițu golul doi ('68), iar Ronaldo Deaconu a șutat în bară, de la 12-13 metri, ratând șansa desprinderii pentru Mediaș ('73).

Ze Manuel ('74) și Baco ('82) l-au remarcat din nou pe Brănescu, iar cum în fotbal ocaziile ratate se răzbună, ieșenii au redus din diferență prin Duranovic, care a împins în plasă mingea centrată de Onea ('83).

Impulsionați de posibilitatea de a obține un punct la Mediaș, oaspeții s-au năpustit în atac, dar Baxdvanos a reluat sab, din centrarea lui Bușu ('88), iar la ultima fază, un corner, la care și-a făcut apariția în careul advers și portarul Brănescu, Pleșca a reținut balonul ('90+3). 

 

GAZ METAN: Pleşca - Butean, Baco, Yuri, Trif - Alceus, Francisco Junior (R. Deaconu '61) – Horşia (Ze Manuel '46), Chamed (Pambou '86), Valente - L. Niţu (P. Costea '77). Antrenor: Jorge Costa.

POLI IAȘI: Brănescu - Onea, Baxevanos, Frăsinescu (Cana '46), Buşu - F. Cristea (Gaitan '77), R. Popa, Passaglia (Mihalache '28) - Vanzo (Djuranovic '46), Zajmovic, Popadiuc (Mensah '77). Antrenor: Daniel Pancu.

Arbitru: Sorin Costreie (Buftea). Asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Valentin Dumitru (Gherghiţa/Prahova). Rezervă: Florin Mihai Marcu (Oradea).

Observator CCA: Augustus Constantin (Rm. Vîlcea).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia