Tribuna
Gaz Metan - FCSB 2-3 / Un COLȚ(escu) împotriva ”lupilor”! ”Lupii”, negri de furie!
Ovidiu BOICA
710 vizualizari
Gaz Metan - FCSB 2-3 / Un COLȚ(escu) împotriva ”lupilor”! ”Lupii”, negri de furie!
Medieșenii au pierdut după ce ”roș-albaștrii” au primit în ultimul minut un penalti cadou din partea arbitrului din Craiova. Nu este pentru prima dată când Colțescu o gafează rău de tot la Mediaș. Darius Olaru și Sergiu Buș, foștii jucători ai Gazului Metan, au marcat la Mediaș pentru victoria FCSB-ului.

 

Gaziștii au fost cât pe ce să scoată un egal - absolut meritat - cu cea mai în formă echipă din Liga 1, dar ”centralul” Sebastian Colțescu a ținut cu tot dinadinsul să strice echilibrul de pe tabelă. Arbitrul din Craiova, o mai veche cunoștință a medieșenilor, a fost singurul care a văzut infracțiune la un duel Butean - Octavian Popescu și a indicat fără ezitare punctul cu var, în ultimul minut. Sergiu Buș, fostul atacant al Gazului, a executat penaltiul, aducând victoria FCSB-ului.

Buș nu este singurul jucător care a revenit la Mediaș, luni seara, de data asta ca adversar însă. În ”unsprezecele” de start al lui Toni Petrea s-au mai aflat Darius Olaru, Iulian Cristea și Vali Crețu, iar în partea a doua a intrat în tren și Alex Buziuc. Darius Olaru, internaționalul de tineret, avea să fie decisiv împotriva fostei sale echipe, înscriind o ”dublă” în prima parte.

Jocul a început cu o... bară. Moruțan a primit în centru, la 25 de metri, a făcut o piruetă și l-a culcat din fentă pe Velisar, a pătruns cu mingea la picior în careu și a șutat la firul ierbii în stâlpul din stânga ui Buzbuchi, care era simplu spectator ('5).

Darius Olaru a deschis scorul în minutul 11. Moruțan a centrat perfect, în marginea careului mic, unde Olaru i-a luat fața lui Larie și a catapultat balonul, cu capul, la colțul lung.

Bucuria oaspeților a fost de scurtă durată. Vali Crețu l-a faultat în careu pe Luis Nițu și Ronaldo Deaconu a executat penaltiul, restabilind egalitatea ('15).

Bucureștenii puteau prelua din nou conducerea pe tabela de marcaj în minutul 25, când - pe contraatac - Olaru a verticalizat pentru Dennis Man, care țâșnit dintre Baco și Larie și a trimis în centru pentru Moruțan, al cărui șut a fost parat de Buzbuchi.

Intrat de numai 3 minute în locul accidentatului Man, Sergiu Buș a trimis în adâncime pentru Florin Tănase, al cărui șut a fost parat de Buzbuchi. Mingea a rămas la jucătorul FCSB-ului, care a centrat pe colțul lung, de unde Darius Olaru a îndeplinit o simplă formalitate, reușind ”dubla”.

Sergiu Buș putea să-și treacă numele pe lista marcatorilor cu 5 minute înainte de pauză, dar mingea expediată de atacant, din întoarcere, de pe 16 metri, a lovit încă o dată stâlpul din stânga lui Buzbuchi.

La 5 minute de la reluare, același Buș a primit în adâncime de la Perianu și a spintat spre poarta Gazului, dar n-a mai avut putere să lovească mingea din plin și Buzbuchi a reținut.

Medieșenii au replicat prin Ricardo Valente, care a reluat din prima mingea centrată din flancul stâng de Cardoso, dar Andrei Vlad a respins ('53).

Cardoso a schimbat partea și l-a mai servit o dată ideal pe Valente, care a preluat spectaculos de lângă Crețu și l-a învins pe Vlad cu un șut la colțul lung din interiorul careului ('60).

Mai mult, Cardoso putea aduce Gazul în avantaj, dar a reluat alături, cu capul, din doar 4 metri ('62).

Ronaldo Deaconu a fost aproape de un eurogol cu un sfert de oră înainte de finalul întâlnirii. Mijlocașul Gazului l-a văzut ieșit din careu pe Vlad și a șutat cu boltă de la mijlocul terenului, dar a înălțat prea mult mingea, care a trecut peste transversală.

Cele două echipe erau pe cale să-și împartă punctele când a intrat în scenă Colțescu. Arbitrul din Craiova a văzut penalti la un duel între Butean și Octavian Popescu. În realitate, fundașul Mediașului nici măcar nu și-a atins adversarul. Penaltiul l-a executat Sergiu Buș, care a adus victoria ce o menține pe FCSB pe primul loc în Liga 1.

 

GAZ METAN - FCSB 2-3 (1-2)

Au marcat: Ronaldo Deaconu '16 - penalti, Ricardo Valente '60 / Darius Olaru '11, '31, Sergiu Buş '90 - penalti.

GAZ METAN: Buzbuchi - Butean, Larie, Baco, Velisar (p. Costea '90+3) - Alceus, Francisco Jr. (Sambu '90+1) - L. Niţu (Valente '15), Deaconu, Ze Manuel (Chamed '90+1)- Cardoso. Antrenor: Jorge Costa.

FCSB: A. Vlad - Val. Creţu, I. Cristea, A. Miron, Panţîru - D. Olaru (Buziuc '51), Perianu, Vînă (Ov. Popescu '46) - Moruţan, Man (Sg. Buş '29), Fl. Tănase (Oct. Popescu '67). Antrenor: Anton Petrea.

Arbitru: Sebastian Colţescu. Asistenți: Imre-Laszlo Bucsi, Adrian Popescu. Rezervă: Sorin Costreie.

Observator CCA: Ioan Onicaş. Observator LPF: Cătălin Cursaru.

Cartonaşe galbene: Cardoso '18, Butean '58 / Oct. Popescu '90+3.

 

Jorge Costa: ”Poate am respectat prea mult adversarul”

 

Jorge Costa, antrenorul Gazului, s-a arătat îngrijorat pentru cum au evoluat jucătorii săi în prima repriză, dar a afirmat, la flash-interviuri, că e mulțumit de partea a doua a meciului.

"Nu am fost fericit cu prima repriză, paote că am respectat prea mult adversarul. Sunt mulţumit de repriza a doua, îmi dă încredere pentru viitor. Cred că este clar că nu a fost penalti. Poate că după prima repriză nu meritam victoria, dar în a doua aţi văzut echipa mea. Ce am făcut în repriza a doua este un exemplu de ce trebuie să facem", a declarat Costa la Digi Sport.

 

Toni Petrea explică schimbările făcute

 

Antrenorul FCSB-ului, Anton Petrea, a vorbit, la flash-interviul de după meciul de la Mediaș, de ce a renunțat, rând pe rând, la Dennis Man, Darius Olaru și Florin Tănase.

"Poate trebuia să fim mai atenţi în prima repriză, am fi obţinut mai uşor victoria. Darius Olaru s-a simţit rău din prima repriză, dar nu am vrut să risc ceva mai grav. Dennis Man şi Florin Tănase au simţit probleme musculare, sper să nu fie grav.  Victoria  noastră este pe deplin meritată. Campionatul este lung, noi o luăm pas cu pas şi vrem maxim de la fiecare meci", a declarat Petrea la Digi Sport.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia