Tribuna
PNL
Gaz Metan - FC Botoșani 1-2 / Incertitudinile COSTA! Un singur punct în 5 etape!
Ovidiu BOICA
763 vizualizari
Gaz Metan - FC Botoșani 1-2 / Incertitudinile COSTA! Un singur punct în 5 etape!
Echipa din Mediaș n-a mai câștigat din etapa a III-a, când s-a impus cu 4-1 la Iași. Între timp, Gazul a fost preluat de Jorge Costa, fostul tehician al CFR-ului și al naționalei Marocului. Cu portughezul la conducerea tehnică, ”lupii negri” au câștigat un singur punct și au pierdut trei jocuri, ultimul chiar pe teren propriu, cu FC Botoșani. Între timp, Jorge Costa își strigă disperarea pe unde-apucă, susținând că e nevoie de timp pentru a crea o echipă puternică la Mediaș. Dacă ar fi timp...

 

Aducerea lui Jorge Costa pe banca Gazului, în locul rebelului Uhrin, a adus mai degrabă probleme la Mediaș, în loc să limpezească situația. Nu numai că ”lupii negri” nu au început să aibă rezultate asemănătoare cu cele din sezonul regulat al ediției trecute de campionat, când au prins play-off-ul, ci au devenit un adversar destul de ușor de ”dovedit”. Drept dovadă stau rezultatele. După victoria de la Iași (4-1), din etapa a III-a, a urmat o serie de 5 meciuri fără victorie, din care medieșenii au obținut un singur punct. De la jocul cu Politehnica a fost înfrângerea de acasă, cu Dinamo, la ultimul meci al lui Uhrin pe bancă, apoi eșecul de la Clinceni (2-0), remiza cu FC Hermannstadt, pe arena de pe malul Tîrnavei Mari (1-1), după care, două eșecuri la rând, 1-0 la Ploiești, cu Chindia, și acum 2-1 pe teren propriu cu Botoșaniul lui Croitoru.

Prima ocazie de gol a fost consemnată abia după u sfert de oră de la debutul întâlnirii. Rodriguez l-a lansat în adâncime pe Keyta, care a pătruns cu mingea la picior în careu, Larie a reușit să-l blocheze în primă fază pe francez, care a reușit în cele dn urmă să șuteze, cu toată opoziția lui Baco, dar a trimis alături de la 14 metri.

Răspunsul a venit 7 minute mai târziu, când Cardoso a reluat cu boltă, din centrarea lui Nasser Chamed, iar Pap a reținut de pe capul lui Pambou.

Medieșenii au trecut pe lângă deschiderea scorului încă o dată în minutul 33. Velisar a centrat din alergare, de pe stânga, Pap a ieșit pe sub minge, care l-a lovit pe Cardoso, iar din acesta a ieșit în aut de poartă.

Golul avea să pice însă la cealaltă poartă. Florescu l-a lansat în adâncime pe Patache, care a încercat să-i trimită lui Keyta, singur-singurel în fața porții, dar din Butean mingea a intrat în plasă sub privirile unui Buzbuchi rămas stană de piatră (34).

Ronaldo Deaconu și-a încercat șutul de la distanță, dar mingea a trimis de puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Pap (37).

În replică, Ongenda i-a pasat în centru, lui Keyta, profitând de apărarea visătoare a Gazului, dar atacantul francez, nestingherit de nimeni, a șutat peste transversală de la 13-14 metri (41). 

Nasser Chamed ar fi putut egala, la 4 minute de la reluare, dar șutul său, de la 25 de metri, a fost deviat de puțin pe lângă vinclu de Țigănașu.

Botoșănenii puteau ”închide” meciul încă din minutul 58. Ongenda a trimis o diagonală de 30 de metri pentru Mihai Roman, care a scăpat singur cu Buzbuchi, dar a lăsat impresia că-l așteaptă pe Baco, pornit în urmărire. Cehul l-a atacat imprudent în careu și, cum mai avea un ”galben”, a fost eliminat.

Penaltiul a fost executat de Ongenda, în dreapta lui Buzbuchi, dar goal-keeper-ul a ghicit colțul și a parat.

În inferioritate, Gazul a reușit să egaleze la jumătatea reprizei, ”trasorul” lui Ronaldo Deaconu, de la 30 de metri, oprindu-se la vinclu.

Două minute mai târziu, Holzman i-a așezat mingea perfect pe cap lui Mihai Roman, care a trimis însă în brațele lui Buzbuchi din centrul careului (70).


Victoria Botoșaniului a fost adusă de Keyta, cu 3 minute înaine de final. Ongenda a centrat în cros pentru Toutouh, care a sprintat printre Larie și Baco, danezul i-a așeat mingea lui Keyta, iar acesta din urmă a trimis în plasă, din apropiere, pe sub Buzbuchi.


În puțineme minute rămase, jucătorii lui Jorge Costa n-au mai reușit să facă nimic. Echipa lui Croitoru s-a impus cu 2-1, obținând primul succes după 8 săptămâni de ”secetă”, în vreme ce Gazul continuă criza, medieșenii obținând un singur punct din ultimele 5 jocuri.

 

GAZ METAN - FC BOTOȘANI 1-2 (0-1)

Au marcat Ronaldo Deaconu '58 / Butean '34 - autogol, Keyta ’87.

GAZ METAN: Buzbuchi - Butean, Larie, Baco, Velisar - Yuri Matias (Francisco Junior '46), Pambou (Valente '46) - Chamed (Alceus '73), Deaconu, Horşia (Ze Manuel '27) - Cardoso. Antrenor: Jorge Costa.

FC BOTOȘANI: Pap - Patache (Braun '46), Chindriş, Ţigănaşu, Holzmann - Rodriguez, Florescu, Ongenda - M. Roman (Toutouh '85), Keyta, Melinte (Askovski '15; Fili '78). Antrenor: Marius Croitoru.

Arbitru: Istvan Kovacs. Asistenți: Valentin Avram, George Neacşu. Rezervă: Mircea Ardelean.

Observator LPF: Adrian Vidan.

Cartonaşe galbene: Pambou '7, Larie '10, Yuri Matias '38, Baco '45, '58, Chamed '60, Butean '90+4 / Florescu '26.

Cartonaşe roşii: Baco '58 / -.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia