Tribuna
Gaz Metan - Dinamo 2-1 / "Câinii", puşi cu botul pe labe de "lupi"
Ovidiu BOICA
1334 vizualizari
Gaz Metan - Dinamo 2-1 /
Medieşenii au câştigat duelul cu Dinamo după ce au fost conduşi încă din debutul întâlnirii. În urma acestui rezultat, Gaz Metan e liderul clasamentului play-out-ului.

 

Succesul de la Piteşti, cu FC Hermannstadt, a fost dublat de medieşeni cu o victorie împotriva lui Dinamo. Cu 22 de puncte, medieşenii sunt acum pe primul loc în play-out şi Edy Iordănescu are liniştea necesară pentru a pregăti echipa în vederea unui sezon viitor mai bun decât acesta.
Meciul de pe Tîrnava Mare a început de la 0-1. În minutul 4, Dan Nistor a centrat perfect din corner pentru grecul Papazoglou, care a trimis imparabil, cu capul, mingea lovind transversala înainte e a se odihni în "aţe".
Bucuria dinamoviştilor a fost de scurtă durată pentru că mingea şutată de Fofana a ajuns fericit, din blocaj, la Mario Rondon, iar venezueleanul nu l-a iertat pe Mandanda ('11).
Peste alte trei minute gaziştii au cerut penalti după ce Mandanda a ratat degajarea, în săritură, şi l-a lovit pe Rondon, dar "centralul" Barbu n-a vrut să se complice.
Medieşenii au ratat o ocazie uriaşă de a face 2-1 în minutul 28, când Rondon a insistat şi a trimis, din a doua încercare, în faţa porţii, pentru Caiado, însă balonul reluat defectuos, de pe 6 metri, de portughez, a fost respins din apropierea liniei porţii de un fundaş al lui Dinamo.
Nici Vali Creţu n-a avut mai mult noroc, fundaşul de bandă şutând plasat, pe lângă, la colţul lung, la capătul unei pătrunderi individuale ('32).
Dinamovistul Reda Jaadi a fost iertat de eliminare la 7 minute de la reluare. Belgianul l-a călcat pe mână pe Darius Olaru, după ce îl faultase, dar "centralul" din Făgăraş nu i-a dat al doilea "galben", închizând ochii. Internaţionalul de tineret al Gazului Metan n-a mai putut continua jocul, fiind înlocuit cu Mailat.

Cadoul lui Grigore

Medieşenii au profitat de un cadou făcut de Ricardo Grigore şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Internaţionalul de tineret al lui Dinamo nu s-a informat şi a trimis acasă, pe spate, cu capul, Caiado a urmărit şi l-a executat pe Mandanda cu un şut sec din interiorul careului ('58).
Nou-intratul Mailat a avut reuşita de 3-1 în vârful ghetei, după o combinaţie de excepţie cu Rondon, dar a fost blocat de Klimavicius ('64).
La celelalte buturi, mingea şutată din lovitură liberă de Dan Nistor a fost deviată de zid în corner ('67).
Finalul a fost unul liniştit, medieşenii reuşind să-şi treacă în palmares o nouă victorie în faţa lui Dinamo şi 3 puncte care i-au cocoţat pentru moment în vârful clasamentului play-out-ului.

 

Edy Iordănescu, după victoria cu Dinamo: "Acest meci m-a făcut mândru de jucători!"
 
Antrenorul Gazului Metan, Edward Iordănescu, a declarat, la finalul meciului cu Dinamo, câştigat cu 2-1, că e mândru de modul în care s-au comportat jucătorii săi. Fiul "Generalului" a adăugat că jocul de ieri, de la Mediaş, a fost unul peste media play-out-ului.
"A fost un joc care pe mine m-a făcut mândru de jucători prin tot ce au arătat astăzi. A fost un joc peste media play-out-ului, un meci de play-off. Ocaziile mari au fost de partea noastră. Am întâlnit cel mai valoros adversar din play-out. Victoria nu poate fi contestată de nimeni. Sunt 4 jocuri fără înfrângere și intrăm într-o formă foarte bună. Din păcate pentru noi, se întrerupe campionatul. Îmi doream mult să câștigăm, să legăm două victorii. Știu că am un palmares pozitiv în fața lui Dinamo. Eu nu am un război cu nimeni", a spus Edy Iordănescu la finalul partidei.

 

Rednic, săgeţi către Edward Iordănescu: "Mereu a fost presiune unde a antrenat el"
 
Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, n-a pus eșecul de la Mediaș pe seama arbitrajului, dar a menționat faptul că oficialii gazdelor au pus o presiune mare pe "centralul" Marian Barbu. ”Dacă le permiți, merge! Asta nu înseamnă că din cauza asta am pierdut. Este un oraș liniștit, cu oameni educați, istorie importantă, dar asta fac ei. Mereu a fost presiune unde a antrenat el. Dacă avea personalitate, arbitrul trebuia să-i pună la punct, dar n-a făcut-o. Dar, repet, nu din cauza asta am pierdut”, a spus Rednic, adăugând că l-a felicitat pe arbitrul din Făgăraş la finalul jocului: ”Eu chiar l-a felicitat pe arbitru. E foarte greu pentru ei să-și facă jocul când toată lumea pune presiune. Și a doua bancă, și banca din tribună, la un moment dat erau 7 inși la schimbare. Atâta presiune... Un rol important trebuie să-l aibă și arbitrul al patrulea. Așa presiune mai era pe vremuri la sate, când intrau pe teren președintele, vicepreședintele. Așa au făcut și ei și nu e prima dată”.
 
GAZ METAN - DINAMO 2-1 (1-1)
Au marcat:
Mario Rondon '11, David Caiado '58 / Thanasis Papazoglou '4.
GAZ METAN: Pleşca - Val. Creţu, Pereira, Larie, Buşu - Fofana, Luis Aurelio - D. Olaru (Mailat '56), Caiado (Yazalde '75), Chamed - Rondon (Ivanov '69). Antrenor Edward Iordănescu.
DINAMO: Mandanda - D. Sorescu, Klimavicius, R. Grigore (Dussaut '74), Mustoe (N'Diaye '57) - I. Filip - Montini (D. Popa '78), R. Jaadi, Nistor, Aliji - Papazoglou. Antrenor Mircea Rednic.
Arbitru: Marian Barbu.
Asistenţi: Radu Ghinguleac, Marius Marchidanu.
Rezervă: Adrian Cojocaru.
Observatori: Sorin Boca şi Constantin Tolea.
Cartonaşe galbene: Creţu '48, Buşu '65 / R. Jaadi '34, Kilmavicius '56.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia