Tribuna
Gaz Metan - Dinamo 1-0 / Sărbătoare pe Tîrnava Mare. Mediașul, în premieră în play-off!
b.o.n.
980 vizualizari
Gaz Metan - Dinamo 1-0 / Sărbătoare pe Tîrnava Mare. Mediașul, în premieră în play-off!
Echipa din Mediaș a câștigat cu destule emoții ultimul meci disputat în sezonul regulat, obținând în premieră calificarea în play-off. Unicul gol a fost marcat de Dumitru Cardoso în minutul 14.

 

Edward Iordănescu a scris istorie la Mediaș, la un an de când a fost istalat la conducerea ”lupilor negri”. După ce, în sezonul precedent, a câștigat cu Gaz Metan play-out-ul, acum tehnicianul de 41 de ani și-a condus echipa de pe margine în play-off. Este pentru prima dată în istoria clubului din orașul de pe malurile Tîrnavei Mari când echipa de fotbal va termina sezonul în Liga 1 pe unul din priele 6 locuri, până acum locul 7 fiind cea mai bună clasare.

Cu Dinamo, o echipă ai cărei jucători au venit la Mediaș relaxați, partida fiind fără miză, gaziștii au avut serios de furcă, chiar dacă au deschis scorul repede. În minutul 14, mingea șutată de Dumitru Cardoso a fost deviată de Mihai Popescu, păcălindu-l pe Piscitelli.

Dinamoviștii puteau egala cu 3 minute înainte de pauză, când Deian Sorescu a centrat pentru Daniel Popa, dar atacantul ”câinilor” a ratat de puțin întâlnirea cu mingea.

Medieșenii au trecut pe lângă golul doi în minutul 64. Nasser Chamed a sprintat spre poarta lui Dinamo și a șutat din interiorul careului mare, Piscitelli a respins până la Sergiu Buș, care însă n-a putut împinge mingea în plasă de la doar un metru.

Presiunea la poarta medieșenilor a crescut pre finalul jocului, dar apărarea Gazului a rezistat. Cele 4 minute ale prelungirilor s-au scurs extrem de greu, dar jucătorii lui Edy Iordănescu - care a urmărit meciul din tribună, fiind suspendat - s-au descurcat bine. Fluierul de final al lui Istvan Kovacs a declanșat sărbătoarea la Mediaș, jucătorii sărbătorind această performanță alături de cei peste 6.000 de suporteri.

Gaz Metan termină sezonul regulat pe locul 4, cu 43 de puncte, și intră în play-off cu 22 de puncte, beneficiind de ajustare. În play-off, ”lupii negri” se vor duela cu CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB, Astra și FC Botoșani.

 

GAZ METAN: Pleşca - Butean, M. Constantin, Larie, Velisar - Droppa, Diakota - Cardoso (De Moura '58), Hora (Ely Fernandes '46), Sg. Ciocan (Chamed '6) - Sg. Buş. Antrenor: Edward Iordănescu.

DINAMO: Piscitelli - Kilyen, Puljic, M. Popescu, Sin - Mrzljak, Filip - D. Sorescu (Skovajsa '83), Fabbrini, A. Bani (Vl. Moldoveanu '66) - D. Popa (Val. Lazăr '55). Antrenor: Dusan Uhrin.

 

 


comentarii
2 comentarii

Bravo! Bravo! Haide gazu! Succes in play-off!
Pensionar
23.02.2020 20:35
Bravo Gazu, ...Bravo lor, inca odata ne arata cine e seful la fotbal in judet!
Noi nu suntem in stare sa facem un stadion in atatea luni, din primavara lui 2019, si ei l-au terminat in 4 luni: au jucat la Sibiu. 4 sau 5 partide considerate "acasa", iar noi am jucat 1 sezon intreg la Tg Mures si Pitesti .. si-au ales constructori seriosi, Bravo lor.
@ fara suparare, noi deocamdata "traim" prin jucaotrii lor: Caiado, Bus si Yazalde.
Dan V Aurie
01.03.2020 14:03
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia