Tribuna
Sevis
Gaz Metan - Astra Giurgiu 2-1 / De la agonie la extaz într-un singur minut!
Ovidiu BOICA
764 vizualizari
Gaz Metan - Astra Giurgiu 2-1 / De la agonie la extaz într-un singur minut!
Echipa din Mediaș se îndrepta spre o victorie la limită când italianul Montini a egalat. Era minutul 89 și Gazul era aproape de al treilea 1-1 consecutiv când, la faza imediat următoare, Vlad Morar l-a învins pe Popa, înlocuitorul internaționalului Lazar, aducând victoria gazdelor. ”Lupii negri” sunt acum pe locul 3 în play-out, cu 29 de puncte, la trei lungimi de locurile de baraj.

 

Gazul este echipa momentului în play-out, medieșenii obținând 11 puncte din 15 posibile în ultimele 5 meciuri. Ultimul eșec al ”alb-negrilor” a fost cel cu Viitorul, din etapa a II-a, de atunci căzându-le victime Dinamo (4-1), FC Hermannstadt (2-1) și acum Astra (2-1), în vreme ce meciurile cu FC Argeș și Chindia, primele două clasate, s-au terminat la egalitate și cu același scor (1-1). În urma acestei serii pozitive de cinci meciuri la rând fără înfrângere, echipa lui Mihai Teja a ajuns pe locul al treilea în play-out, la două puncte de Argeșul lui Prepeliță și cinci în spatele Chindiei.

Ultimul succes a fost obținut cu mari emoții pentru că, la 1-0, piteștenii au luat serios cu asalt poarta lui Pleșca, iar în cele din urmă aceștia au reușit să egaleze în penultimul minut. Gaziștii nu au acuzat deloc șocul și, la următoarea fază, Vlad Morar a înscris golul de 3 puncte.

După un început greoi de meci, fără ocazii însemnate la cele două porți, golgeterul Gazului ar fi putut deschide scorul dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, ușor lateral stânga, dar a șutat dezamăgitor, mult peste transversală, la colțul lung (22).

Mult mai precis a fost Valentin Gheorghe, tot dintr-o lovitură liberă și tot de pe la 20 de metri, dar de data asta perpendicular pe poartă, Pleșca respingând în lateral, din plonjon (35).

Astra a rămas în inferioritate cu 4 minute înainte de pauză, Crepulja văzând al doilea ”galben” după un fault asupra lui Ricardo Valente. Cu un om în plus mai bine de o repriză, medieșenii deveneau favoriți la obținerea celor 3 puncte, iar prima oportunitate de a ”mișca” pentru prima dată tabela a avut-o tot Deaconu și tot din lovitură liberă. Golgeterul Gazului n-a prins nici de data asta cadrul porții, dar Popa a avut ceva emoții, mingea trecând puțin peste transversală (42).

Medieșenii au deschis scorul la un sfert de oră de la reluare. Deaconu a scos pentru centrarea lui Butean și Ovidiu Horșia a apărut singur-singurel în marginea careului de 6 metri, trimițând plasat, cu capul, în dreapta lui Popa.

Chiar dacă au avut om în plus în repriza secundă, medieșenii au trăit periculos finalul. Boe-Kane a trimis în centrul careului pentru Mihai Răduț, care a reluat din prima, cu pământul, Pleșca respingând în corner cu dificultate (77).

Cinci minute mai târziu, Găman a fost aproape de 1-1 în două rânduri. Mai întâi Pleșca a respins în corner, iar în urma loviturii de la colțul terenului, fundașul a trimis în transversală, cu capul, de la prima bară.

Eforturile giurgiuvenilor au fost răsplătite în cele din urmă, în penultimul minut. Bruno a trimis o diagonală până la Mattia Montini, nemarcat în centrul careului, și italianul a reluat imparabil, cu capul, în dreapta lui Pleșca.

Gaziștii nu au capitulat și, la următorul atac, mingea a circulat pe traseul Butean - Nasser Chamed - Horșia, a urmat centrarea în marginea careului de 6 metri și Vlad Morar l-a învins cu o lovitură de cap pe Popa.

Echipa lui Mihai Teja a obținut 3 puncte extrem de importante și în proporție de 90 la sută sunt scăpați de grijile barajului de la retrogradare. Medieșenii pot începe să-și facă calculele pentru sezonul viitor, în vreme ce astralii vor avea un final de play-out agitat, fiind amenințați cu retrogradarea.

 

GAZ METAN - ASTRA GIURGIU 2-1 (0-0)

Au marcat: Ovidiu Horșia '60, Vlad Morar '90 / Mattia Montini '89.

GAZ METAN: Răzvan Pleşca - Ondrej Baco, Ionuț Larie, Răzvan Trif - Mihai Butean, Gabriel de Moura, Bryan Alceus (Nasser Chamed '46), Ronaldo Deaconu (Roberto Romeo '71), Mihai Velisar  (Ovidiu Horşia '56) - Paul Costea (Vlad Morar '18), Ricardo Valente (Ives Pambou '71). Antrenor: Mihai Teja. Rezerve neutilizate: Alexandru Buzbuchi, Francisco Junior, Yuri Matias, Ze Manuel.

ASTRA: Mihai Popa - David Bruno, Daniel Graovac, Igor Jovanovic, Abdel Lamanje (Dario Canadjija '69) - Valentin Gheorghe (Valerică Găman '58), Ljuban Crepulja, Yann Boe-Kane (Silviu Balaure '78) - Albert Stahl (George Merloi '78), Sulejman Krpic (Mattia Montini '69), Mihai Răduţ. Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve neutilizate: Mirel Bolboașă, Momcilo Raspopovic, Gabriel Șerban, Hugo Sousa.

Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești/Argeș). Asistenți: Radu Ghinguleac (București), Sebastian Gheorghe (Suceava).

Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei/Satu Mare).

Observator CCA: Adrian Comănescu (Rm. Vîlcea).

Cartonaşe galbene: Alceus '38 / Crepulja '22, '41, Boe-Kane '27, Jovanovic '67.

Cartonaşe roşii: - / Crepulja '41.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia