Tribuna
Gaston Whelan îl înlocuiește pe Mendicote în lotul lui CSU. Argentinianul a debutat pentru ”galben-albaștrii” în meciul cu SCM Timișoara
b.o.n.
737 vizualizari
Gaston Whelan îl înlocuiește pe Mendicote în lotul lui CSU. Argentinianul a debutat pentru ”galben-albaștrii” în meciul cu SCM Timișoara
© Facebook BC CSU Sibiu
Unai Mendicote s-a accidentat într-un meci de 3 la 3 al naționalei Spaniei și nu mai ajunge la BC CSU. În locul acestuia, lotul ”galben-albaștrilor” a fost completat cu argentinianul Whelan.

 

Gaston Whelan a debutat pentru BC CSU Sibiu în meciul din Cupa României cu SCM Timișoara, luni seara. El este noul jucător al echipei noastre, venit pentru a completa contingentul jucătorilor, după ce Unai Mendicote a suferit o ruptură a tendonului lui Achile, pe când reprezentat Spania într-o competiție de baschet 3x3, cpnform bc-csusibiu.ro.

Născut pe 6 octombrie 1994 la Cordoba, în Argentina, Gaston este un jucător de poziția 1, care măsoară 1,88 metri. Întreaga carieră și-a petrecut-o în țara natală, unde din 2013 evoluează în prima ligă. Bahia Blanca Basket, Olimpico de La Banda și Instituto Atletico Central Cordoba sunt echipele pentru care a jucat în cariera sa.

În sezonul precedent a devenit campion al Argentinei alături de Instituto Atletico Central Cordoba. Gaston Whelan a strâns 51 de partide din postura de titular în sezonul 2021/2022. El a strâns cifre statistice în aceste jocuri de 9,6 puncte, 3,6 recuperări, 3,2 pase decisive și 1,1 intercepții, cu procentaje de 49 la sutăla aruncările de la semi-distanță, 42,7 la sută de la 3 puncte și 81,3 la sută de la linia de fault.

La nivel de juniori, Gaston Whelan a reprezentat Argentina în două ocazii, la FIBA Americas U18 în 2012 și World Cup U19 în 2013.

În primul său meci pentru BC CSU Sibiu, Gaston Whelan a fost utilizat timp de 17 minute, din postura de rezervă. El a totalizat 10 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Punctele sale au venit după 4/9 de la 2 puncte și 2/3 de la linia de libere, iar cu un turnover și o intercepție a acumulat un indice al eficienței de 11 unități.

Gaston va juca primul meci în Sala ”Transilvania”, în etapa a III-a a Ligii Naționale masculine de Baschet, atunci când BC CSU Sibiu primește vizita formației CSM Tg. Mureș.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA