Tribuna
(FOTO) ”Vulturii” au pornit cu Steaua! Sibienii, la a patra victorie în noul an
b.o.n.
1082 vizualizari
(FOTO) ”Vulturii” au pornit cu Steaua! Sibienii, la a patra victorie în noul an
© Vali MACREA
Baschetbaliștii sibieni au obținut, duminică seara, al șaptelea succes din ultimele 9 meciuri disputate în Liga Națională și, totodată, al patrulea în cele cinci disputate în 2022, consolidându-și locul pe cea de-a treia treapră a podiumului Ligii Naționale. ”Galben-albaștrii” au câștigat, în Sala ”Transilvania”, la o diferență de aproape 10 puncte disputa cu CSA Steaua. Lucas Tohătan a fost cel mai bun marcator al lui CSU, cu 20 de puncte.

 

După un început de sezon dezamăgitor, în care înfrângerile se înghesuiau una după alta, CSU a revenit pe linia de plutire, iar statistitcile devin din ce în ce mai îmbucurătoare. Din ultimele 9 meciuri, în Liga Națională, doar două au fost pierdute de ”vulturi”, care au câștigat ultimele cinci meciuri la rând din Sala ”Transilvania”, iar în 2022, au patru succese în cinci meciuri.

© Vali MACREA

Cea de-a opta victorie stagională a fost obținută de jucătorii lui Miguel Angel Hoyo duminică seara, în fața propriilor suporteri. Hoyo a început meciul cu ”cinciul” Tohătan, Tamulis, Pratt, McGrew și Uță, răspunzând formulei ”roș-albaștrilor” alcătuită din KJ Jackson, Vragovic, Mandisodza, Duric și Terrell Carter II.

© Vali MACREA

Debutul întâlnirii n-a fost spectaculos, cu multe ratări și puține puncte în primele minute. Justas Tamulis a înscris primele puncte, apoi tot el a făcut 5-0 cu o triplă. Carter II a redus din diferență, apoi Rareș Uță a înscris un three-point play (8-2), iar la jumătatea perioadei, ”roș-albaștrii” luat primul time-out (10-2).

© Vali MACREA

La reluare, Duric a redus din diferență, însă Uță și Tohătan au dus-o pe CSU la +8 (15-7). Steliștii au redus din diferență prin cele două coșuri ale lui Konjevic (17-11), dar în cele din urmă CSU a câștigat primele 10 minute cu 21-14.

© Vali MACREA

Bucureștenii au intrat mai bine în actul secund, apropiindu-se la o posesie prin reușitele lui Mandisodza, KJ Jackson și Carter II (21-14).

Replica sibienilor nu s-a lăsat așteptată și CSU avea 31-23 la jumătatea perioadei. Apoi a venit rândul oaspeților să aibă o serie pozitivă. Mandisodza a înscris din spatele semicercului, apoi a înscris Hărănguș, iar Carter II a întors pentru prima dată balanța în favoarea Stelei (32-31).

© Vali MACREA

Rareș Uță a readus Sibiul în avantaj cu 4 puncte la rând, iar după ce Konjevic a redus din diferență, McGrew a marcat de la distanță (38-34). Tot patru lungimi le despărțeau pe cele două echipe și la finalul reprizei, CSU având 40-36 la pauză.

Zarko Duric a redus diferența la o jumătate de coș, în debutul sfertului trei, cu o triplă, apoi sibienii s-au dus la +7 cu un three-point play al lui Tamulis și coșul din afara semicercului al lui Tohătan (46-39). Nici steliștii nu au stat degeaba, preluând din nou conducerea prin tripla lui Konjevic (48-46).

© Vali MACREA

”Mo” Pratt a înclinat încă o dată balanța în favoarea ”galben-albaștrilor” cu o aruncare din spatelesemicercului, apoi McGrew și Tohătan au înscris pentru 53-48, moment în care Eugen Ilie, tehnicianul ”roș-albaștrilor”, a luat time-out.

La reluare, diferența de pe tabelă a continuat să crească, CSU având 62-54 înaintea ultimelor 10 minute.

© Vali MACREA

 Blake l-a faultat pe Jackson în debutul actului decisiv, iar americanul a transformat ambele ”libere”, apoi Duric a marcat o triplă și Steaua se apropia la o posesie (62-59).

Mirel Dragoste a replicat cu două triple (68-59) și tot el a făcut ca diferența să se scrie pentru prima dată în meci din două cifre după ce a marcat din nou din spatele semicerului (72-62).

© Vali MACREA

Eugen Ilie a luat un nou time-out, dar n-a dat rezultate pe tabelă. Jucătorii lui Miguel Angel Hoyo au avut un final de meci relativ ușor, impunându-se în cele din urmă cu 85-76.

CSU a obținut astfel al optulea succes în actualul sezon și se menține pe treapta a treia a clasamentului Ligii Naționale, cu 25 de puncte, la cinci lungimi în spatele celor de la ”U” BT și FC Argeș Basketball, ocupantele primelor două locuri.

 

Lucas Tohătan, 20 de puncte. Stelistul Carter II, cel mai mare indice al eficienței

 

Internaționalul român Lucas Tohătan a fost cel mai bun marcator al lui CSU și al meciului de duminică seara, din ala ”Transilvania”, cu 20 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări, 4 pase decisive și două intercepții.

© Vali MACREA

Mirel Dragoste a înscris 16 puncte cu patru reușite din șase încercări din spatele semicercului, iar Rareș Uță a încheiat meciul cu 12 puncte și 4 recuperări.

© Vali MACREA

Pentru BC CSU au mai evoluat Justas Tamulis (11 puncte, o recuperare și 3 assist-uri), lituanianul având un procentaj de speriat de la distanță, cu doar două reușite din zece încercări, Tanner McGrew (10 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, eficiență 18), Javion Blake (6 puncte), Monyea Pratt (5 puncte, 7 recuperări și 4 assist-uri), James Padgett (5 puncte și 9 recuperări) și Anton Rotaru.

© Vali MACREA

Tarrell Carter II a avut cel mai bun indice al eficienței din meci (23), fiind aproape de double-double, cu 19 puncte și 9 recuperări, la care a adăugat un assist și 4 intercepții.

© Vali MACREA

De la CSA Steaua s-au mai remarcat Davor Konjevic (17 puncte, 4 assist-uri) și Zarko Duric (14 puncte, 9 recuperări).

© Vali MACREA
 
© Vali MACREA


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA