Tribuna
(FOTO) Un român, pe podium la Strongman Champions League, la Sibiu
b.o.n.
4157 vizualizari
(FOTO) Un român, pe podium la Strongman Champions League, la Sibiu
Strongman Champions League 2017 © Dragoș DUMITRU
Sâmbătă 16 septembrie, Ivars Smaukstellis din Letonia a câștigat titlul de Strongest Man în cea de a patra ediție a competiției de la Sibiu. Phil Roberts din Anglia a ocupat poziția a doua iar Rodion Sucman, născut în Republica Moldova, dar care reprezintă România în competiția pentru cel mai puternic om de pe planetă, a terminat pe locul al treilea, aducând astfel pentru prima dată România pe podium la Sibiu.
 
Cei mai puternici oameni din toate colțurile lumii s-au confruntat în diferite probe, punctele acumulate urmând să conteze pentru clasamentul de la finalul anului, care va stabili cel mai puternic om al planetei. Finala mondială se va desfășura în perioada de 11-12 noiembrie, în Insulele Canare. Puternicii atleți și-au măsurat forțele în cadrul ediției Strongman Champions League de la Sibiu, sâmbătă, 16 septembrie, între orele 14:30 și 20:00, în Piața Mare. 
Probele la care au fost supuși concurenții înscriși
În cadrul competiției de la Sibiu, concurenții au avut de trecut cinci probe menite să demonstreze forța, îndemânarea, dar si rezistența tinerilor sportivi.
Prima dintre acstea, ”Loglift reps”, a constat în ridicarea deasupra capului a unei greutăți care cântărește 140 kg. Fiecare dintre concurenți a reușit mai multe ridicări într-un interval de timp de 60 secunde.
În cea de-a doua probă, ”Hercules Hold Cars”, sportivii au ținut mai mult timp două mașini care cântăresc aproximativ 2,5 tone aflate pe o rampă de un metru înălțime.
Cea de-a treia probă, ”Forward Hold”, a fost una de rezistență în care sportivii au ținut o greutate de 30 de kg în mâini, acestea fiind întinse paralel cu solul, cât mai mult timp posibil. Penultima probă a fost ”Farmer’s Walk”, în care concurenții au transportat un cadru metalic cu o greutate de 300 kg pe un traseu de 30 de metri într-un timp de 60 de secunde.
Ultima probă a competiției a fost ”Atlas Stones” iar concurenții au ridicat cinci pietre cu greutăți de 105, 115, 130, 135 respectiv 165 kg pe o platformă cu o înălțime ce variază între 125 cm, pentru cea mai grea piatră, și 180 cm pentru cea mai ușoară piatră.
În urma probelor clasamentul sportivilor arată astfel: Ivars Smaukstelis - 48,5 puncte; Phil Robertson - 42,5 pct.; Rodion Sucman - 41,5 pct.; Alex Moonen - 39,5 pct.; Krzysztof Radzikowski - 37,5 pct; Daniel Gracia - 37,5 pct.; Mika Torro - 34,5 pct.; Vladimir Comorovschi - 32,5 pct.; Dennis Kohlruss - 28,5 pct; Akos Nagy - 16,5 pct.; Daniel Evans - 13,5 pct.
Tot cu această ocazie lui Alex Moonen i-a mai fost acordat premiul ”SCL România - Fighter Trophy” pentru spiritul său de luptător de care a dat dovadă în fața publicului sibian.
Strongman Champios League este o competiție desfășurată pe parcursul întregului an, la care participă cei mai puternici oameni din lume. Aceștia trebuie să se confrunte în diferite probe în urma cărora acumulează puncte, pentru ca, la finele anului, să se stabilească cel mai puternic om al planetei. Concurenții  au o medie de înălțime de 192 cm și de greutate de 135kg.
”Strongman Champions League” este acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin AgendaSport, organizată de Asociația Club Sportiv Eco Sport Team și Agenția Grey Projects. Partener de eveniment: Ballan Sportswear, cu sprijinul Ghost Media.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA